Hopp til innhold

Bygde EM-tribunen bak et tre: – De må ha tatt en dram eller fem

GLASGOW (NRK): Et tre får plutselig nesten like mye oppmerksomhet som roerne selv under EM i Skottland.

Tre foran tribune, ro-EM

TOPP TRE: Tribunen på den ene siden av roarenaen i Glasgow står bak et stort tre og blokkerer utsikten til mållinja for mange av setene.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

Vinnere blir kåret på rekke og rad på rostadion i Strathclyde Country Park utenfor Glasgow. Men det er ikke alle de betalende tilskuerne som får se hvem som faktisk tar medaljene – til tross for plasser ved innsjøbredden.

For foran en av to tribuner står det et stort tre og blokkerer synet av mållinjen for mange av setene.

Flere britiske medier har omtalt det som nå er blitt en snakkis under mesterskapet, og BBCs ekspertkommentator og tidligere OL-vinner, Sir Matthew Pinsent, snakket om treet ved ulike anledninger under deres sending.

– Ingeniørkunst

Roerne selv må le der de står i pressesonen og titter over vannet.

– Skottland har en lang tradisjon med whisky, og jeg tenker at forrige helg tok de seg en dram eller fem og satt tribunen 50 meter for langt opp. Det er en ingeniørkunst av de store, sier Kjetil Borch og flirer.

– Jeg vet ikke hva arrangøren har tenkt med. Det er jo en interessant plassering, mener Kristoffer Brun.

– Kanskje VIP-billettene er oppe i treet? fleiper Are Strandli.

Tre foran tribune, ro-EM

UTSIKT: Man må helst høyt opp eller langt til siden for å få god oversikt over mållinja. på rostadion.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

Savner Tufte

Ved siden av treet er det plassert en storskjerm, så publikum får uansett med seg hva som skjer, men også denne hindrer direktesyn mot mållinjen. Rett foran tre og skjerm er det derfor ekstra mange tomme klappstoler.

Flere av tilskuerne NRK snakket med uttrykte misnøye med utsikten, og ble overrasket da de kom opp på tribunen.

Laster Twitter-innhold

De norske roerne fleiper om at lagkamerat Olaf Tufte, som ikke deltar i EM, burde vært på plass og ordnet opp i problemet, siden han også driver med tømmerhogging.

– Hvis Olaf ikke kan være med å ro, så får han komme å sage ned treet, fleiper Erik Solbakken.

– Det er jo dumt hvis det skjer så lite i roing at man begynner å snakke om et tre, påpeker Jan Oscar Helvig.

Selger færre billetter

Arrangøren oppgir blant annet miljøhensyn som årsak til at tribunen er bak treet, som skal være flere tiår gammelt.

«Dette er den eneste mulige plasseringen ved målområdet hvor tribunen kunne bygges. Det er vanligvis forventet at tribunen vil bygges ved mållinjen på roing så man kan nyte den spennende innspurten av et løp», skriver Glasgow 2018 European Championships i et skriv til NRK.

Billettprisene ligger på over 300 kroner, men arrangøren understreker at de har solgt færre billetter enn antall plasser nettopp slik at tilskuerne selv kan velge setene med best utsikt. De tar tilsynelatende temaet med knusende ro.

– Vi fryder oss over at dette flotte treet har fått oppmerksomhet fra den olympiske legenden Matthew Pinsent, sier Championships-sjef, Colin Hartley, til BBC.

Tre foran tribune - EM

SYNLIG: Fra andre siden av rostadion kan man tydelig se hvordan treet dekker tribunen.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

Siste nytt

 • Målfest for Wild – Zuccarello med assist

  Minnesota Wild slo Seattle Kraken 5–1 natt til tirsdag og forlenget poengrekken til tolv kamper på rad.

  Mot Kraken sendte Jack Middleton Wild i ledelsen allerede i første periode da han satte pucken i mål etter 15 minutter med spill.

  I andre periode og fortsatte festen for Wild, og Matt Boldy sørget for å øke ledelsen med ytterligere to mål.

  Boldy ble kampens helt, da han også i tredje periode dunket inn et mål for Wild, og sendte de opp i en 4–0 ledelse mindre enn ett minutt inn i perioden.

  Med assist fra Mats Zuccarello tok Ryan Hartman Wild videre opp til 5-0, før Kraken fikk sitt eneste mål i kampen.

  Kampen endte med en komfortabel seier for Wild med 5–1. Før kampen hadde Wild tatt poeng i elleve kamper på rad. Med seieren forlenget de den rekken.

  Mats Zuccarello fikk vel 18 minutter på isen for Wild i tirsdagens kamp. (NTB)

  Kraken Wild Hockey
  Foto: Craig Lassig / AP
 • Sverige-sjefen stormet ut av intervju: – Dere snakker dritt

  De svenske fotballherrene vant oppskriftsmessig 5-0 hjemme mot Aserbajdsjan i den andre runden i EM-kvalifiseringen mandag kveld.

  Etter kampen ble det likevel svært dårlig stemning i Viaplays fotballstudio, hvor Sveriges landslagstrener Janne Andersson var på besøk.

  – Dere snakker dritt etter en 5-0-seier. Det er så dårlig, tordnet han.

  Andersson slo spesielt hardt tilbake mot fotballekspert Bojan Djordic etter å ha fått spørsmål om hvorfor ikke Jesper Karlsson fikk spille mer.

  Krangelen eskalerte videre, hvor Djordic fortalte Andersson at «du representerer ti millioner mennesker». Treneren svarte med å spørre «hvem representerer du?».

  – Sverige så klart, svarte Djordic.

  Han er født i Serbia, men er oppvokst i Sverige og har representert landet på U21-landslaget.

  – Forsøker du å si at jeg burde spilt for Serbia? spurte han Andersson, som til slutt forlot intervjuet.

  RB Leipzig-spiller Emil Forsberg scoret 1-0 i første omgang, før et selvmål fra gjestene sørget for 2-0 etter 65 minutter.

  Med ti minutter igjen la Viktor Gyökeres på til 3-0, før Jesper Karlsson og Anthony Elanga scoret 4-0 og 5-0 helt på tampen.

  Dermed fikk Sverige en solid opptur etter 0-3-tapet mot Belgia i forrige kvalifiseringskamp.

  De øvrige resultatene i mandagens EM-kvalifiseringskamper:

  Nederland 3-0 Gibraltar, Polen 1-0 Albania, Moldova 0-0 Tsjekkia, Østerrike 2-1 Estland, Ungarn 3-0 Bulgaria, Montenegro 0-2 Serbia.

  UEFA EURO 2024 Qualifiers - Group F - Sweden v Belgium
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
 • Storhamar best i amper semifinale – Vålerenga med kniven på strupen

  Det femte oppgjøret mellom Storhamar og Vålerenga i semifinaleserien i NM-sluttspillet endte med 3-0-seier til hjemmelaget, som dermed leder 3-2 sammenlagt.

  Det betyr at Vålerenga må vinne hjemme i Jordal Amfi førstkommende onsdag for at drømmen om NM-finale mot Stavanger Oilers skal leve videre.

  Allerede før to minutter var unnagjort av mandagens kamp på Hamar, tente det til etter en tøff takling fra hjemmelagets Martin Rønnild. Hele fire spillere måtte ta en tur ut på sidelinjen i kjølvannet av klammeriet på isen.

  – Ikke glad i hverandre Storhamar og Vålerenga, konkluderte TV 2s hockeyekspert Erik Follestad på Twitter underveis i kampen.

  Kort tid etter tumultene åpnet vertene scoringsballet. David Booth satte pucken i mål etter slurvete forsvarsspill fra bortelagets Stefan Espeland.

  Drøye ti minutter senere maktet Storhamar å utnytte én mann mer på isen da Jacob Berglund la på til 2-0, som også var resultatet etter første periode.

  I andre periode var begge lag farlig frempå ved flere anledninger, men verken Storhamar eller Vålerenga fant veien til nettmaskene. Tross målløs andreperiode gikk det som i den første tidvis hardt for seg mellom de to kamphanene.

  Gjestene forsøkte febrilsk å skaffe seg en viktig redusering i den tredje og siste perioden, og fikk en gylden mulighet med 5 mot 3 i en liten periode. Det klarte de imidlertid ikke å utnytte, og til slutt var det Storhamar som satte inn 3-0 på tampen.

  – Det er svakt 5 mot 3. Da er denne kjørt. Et Vålerenga som av en eller annen grunn virker blottet for selvtillit - og har gjort det siden 1-0, skrev Viaplays Kasper Wikestad på Twitter i den tredje perioden.

  Samtlige av de fem oppgjørene så langt har endt med hjemmeseier. For Vålerengas del må den trenden fortsette på onsdag dersom det skal bli NM-finale for Oslo-laget.

  NM sluttspill menn ishockey mellom Storhamar og Vålerenga
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste