Hopp til innhold

Brun og Helvig går sammen i verdenscupfinalen

Roer Kristoffer Brun skal ro dobbeltsculler med Oscar Helvig i verdenscupfinalen i Luzern i juli.

– Jeg er selvsagt glad for den muligheten og skal gripe den, skriver Brun i en SMS til VG.

Norges dobbeltfirer med Brun, Helvig, Erik Solbakken og Martin Helseth avsluttet samarbeidet tidligere i juni. Årsaken var at det rett og slett ikke gikk fort nok. Nå prioriteres Brun og Helvig i sveitsiske Luzern.

– Men det er spesielt å konkurrere med venner og lagkamerater om plassene i en båt, da blir jo noen skuffet, og det er ikke spesielt kjekt, synes jeg, sier Brun.

Det er ikke klart om Brun og Helvig skal satses på i EM og VM i henholdsvis august og september, skriver VG.

Sommer-OL i Tokyo 2021
Foto: Lise Åserud / NTB

Siste nytt

 • Pogacar spurtet inn til seier og gul trøye

  Det var mange ryttere som ønsket å komme med i brudd på årets lengste Tour de France etappe i dag. Flere av de norske rytterne prøvde seg tidlig, men det skulle ta nesten 100 kilometer før bruddet ble etablert, uten norske innslag. Wout Van Aert i gul trøye rykket med Jakob Fuglsang og Quinn Simmons og fikk på det meste over fire minutter.

  Belgieren i gult holdt lengst av trioen, men med like over 10 kilometer igjen ble Van Aert hentet igjen og sklei rett gjennom feltet. Dermed var den gule trøya i spill og Edvald Boasson Hagen som bare var 14 sekunder bak belgieren i sammendraget hang med i hovedfeltet på vei inn i den tunge avslutningen.

  Rudsbygdingen hadde ikke kreftene og slapp feltet, men Alexander Kristoff satt langt fremme i feltet, men også han slapp seg ned i det bakkene tok til. Franske Alexis Vuillermoz rykket i bakken med fem kilometer igjen og fikk en luke til feltet. Men i bakken med 1,5 kilometer igjen ble lagkameraten til Boasson Hagen kjørt inn av Tadej Pogacar og resten av det gjenværende hovedfeltet.

  Primoz Roglic åpnet spurten, men ble passert av Tadej Pogacar som tok seieren og den gule trøya på oppløpet.

  Tour de France
  Foto: GONZALO FUENTES / Reuters
 • Nadal med rift i magen – stiller likevel i semifinalen mot Kyrgios

  Rafael Nadal pådro seg en rift i magen under onsdagens kvartfinale mot Taylor Fritz, men er likevel klar for Wimbledon-semifinalen torsdag.

  Spanjolen var gjennom flere undersøkelser etter seieren mot amerikanske Fritz, etter at han i etterkant av kvartfinalen var usikker på om han ville bli klar til fredagens semifinale mot Nick Kyrgios.

  Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Viking vil utestenge tilhengere og vurderer politianmeldelse

  En gruppe Rosenborg-supportere ble angrepet av en supportergruppering fra Viking etter eliteseriekampen i Stavanger. Nå vurderes det anmeldelse.

  Iført finlandshetter for å skjule sin identitet, gikk det som trolig var en gruppe Viking-supportere til angrep på en gjeng Rosenborg-tilhengere rett utenfor stadionet i Jåttåvågen, skriver Stavanger Aftenblad.

  Avisen beskriver supporterne som alternative fotballfans. To personer er allerede identifisert, mens det jobbes for å identifisere flere, skriver avisen.

  – Det som skjedde utenfor stadion søndag kveld, de scenene vi så der, det skal aldri få skje igjen, sier arrangementssjef i Viking, Børge Moi Nilsen, til Aftenbladet. (NTB)

  Eliteserien 2022: Viking - Rosenborg (1-1)
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste