Bronsefinale mot Nederland

Håvard Bøkko, Henrik Christiansen og Fredrik van der Horst klarte ikke å hamle opp med Canada i semifinalen i lagtempo.

Norges lagtempolag

Håvard Bøkko og de norske lagtempoløperne går bronsefinale mot Nederland lørdag.

Foto: Vincenzo Pinto / Scanpix/AFP

Dermed må de norske løperne nøye seg med bronsefinale lørdag mot Nederland.

I finalen skal USA og Canada gjøre opp om gullet.

Henrik Christiansen erstattet Mikael Flygind Larsen i kvartfinalen.

Norge lå bak Canada hele veien, men tok innpå mot slutten. Likevel holdt det ikke helt inn. De var 1,23 sekund bak i mål.

Nett-TV: Canada ble for sterke i semifinalen

- Det gikk bra i starten, men så fikk jeg et feilskjær og klarte ikk å ta igjen Håvard, sa en skuffet Fredrik van der Horst.

Håvard Bøkko ville ikke legge all skyld på van der Horst.

- Alle kan gjøre feil, og det er små marginer, sa Bøkko.

Den norske trioen håper nå at de kan rette opp noe av inntrykket i lørdagens bronsefinale.

-Begge lag er sikkert sugne på å vinne medalje, så det blir sikkert spennende i morgen, men vi skal gi alt, avsluttet Bøkko.

Ikke flere Kramer-gull

Sven Kramer drømte om tre OL-gull. Fredag ble han skuffet igjen. Sammen med Jan Blokhuijsen og Mark Tuitert ble han slått med 39/100 av USA i semifinalen.
For noen dager siden ble hans disket fra seieren på 10.000 meter. Da gikk han inn i feil bane. Etterpå ventet krangel med treneren. Kramer reddet sitt OL med seier på 5000-meteren.

Les også:

Treneren kostet Kramer gullet

Kramer tok "en Bols"

Kramer tilgir treneren

Olympisk rekord

Canada med Mathieu Giroux, Lucas Makowsky og Denny Morrison satte ny olympisk rekord med 3.42,22, og slo rekorden de satte i kvartfinalen med 16/100.I den andre semifinalen var USA det sterkeste laget. Brian Hansen, Jonathan Kuck og Chad Hedrick var 0,39 sekund foran de nederlandske favorittene.Sven Kramer, Jan Blokhuisen og Mark Tuitert gikk hardt de siste rundene, men klarte ikke overliste amerikanerne.Dermed ble det med ett OL-gull på Kramer, som hadde tatt mål av seg til tre. På 10.000-meteren tirsdag ble han disket etter feil i en veksling.

Slo Sør-Korea i kvarten

I kvartfinalen slo det norske laget med Håvard Bøkko , Mikael Flygind Larsen og Fredrik van der Horst Sør-Korea med bare tre hundredeler.Norge lå klart bak sørkoreanerne tidlig i løpet, men kom sterkt mot slutten og overtok ledelsen på de siste rundene. I mål kom Norge til 3.43,66.

Tittelforsvareren tapte

I de tre andre kvartfinalene ble det seire til Canada over tittelforsvarer Italia, til USA over Japan og til Nederland over Sverige.Både USA og Nederland kom i mål på 3.44,25. De møtes i den andre semifinalen fredag.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

 • Lillehammer slo Oilers

  Stavanger Oilers gikk på sitt første tap i ordinær spilletid i årets sesong da Lillehammer vant 5-2 på hjemmebane. Stavangerklubben leder eliteserien i ishockey suverent. Lillehammer klatret til tredjeplass på tabellen.

  Hockey Classic Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Wales klare for EM

  Aaron Ramsey scoret begge målene da Wales slo Ungarn 2-0, og tok seg til EM i fotball i 2020. Waliserne måtte vinne for å ta seg til mesterskapet, og knep EM-plassen foran Slovakia og Ungarn.

  Wales
  Foto: Paul Ellis / AFP
 • Byåsen Håndball må kutte

  Byåsen Håndball Elite fristiller tre av spillerne og innfører lønnskutt på resten. Klubben går ca. to millioner i underskudd, melder Adresseavisen. Byåsen ligger på tredjeplass i kvinnenes eliteserie.

  Ida Alstad, Byåsen håndball
  Foto: Bent Lindsetmo/NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal