Hopp til innhold

Bronsefinale mot Nederland

Håvard Bøkko, Henrik Christiansen og Fredrik van der Horst klarte ikke å hamle opp med Canada i semifinalen i lagtempo.

Norges lagtempolag

Håvard Bøkko og de norske lagtempoløperne går bronsefinale mot Nederland lørdag.

Foto: Vincenzo Pinto / Scanpix/AFP

Dermed må de norske løperne nøye seg med bronsefinale lørdag mot Nederland.

I finalen skal USA og Canada gjøre opp om gullet.

Henrik Christiansen erstattet Mikael Flygind Larsen i kvartfinalen.

Norge lå bak Canada hele veien, men tok innpå mot slutten. Likevel holdt det ikke helt inn. De var 1,23 sekund bak i mål.

Nett-TV: Canada ble for sterke i semifinalen

- Det gikk bra i starten, men så fikk jeg et feilskjær og klarte ikk å ta igjen Håvard, sa en skuffet Fredrik van der Horst.

Håvard Bøkko ville ikke legge all skyld på van der Horst.

- Alle kan gjøre feil, og det er små marginer, sa Bøkko.

Den norske trioen håper nå at de kan rette opp noe av inntrykket i lørdagens bronsefinale.

-Begge lag er sikkert sugne på å vinne medalje, så det blir sikkert spennende i morgen, men vi skal gi alt, avsluttet Bøkko.

Ikke flere Kramer-gull

Sven Kramer drømte om tre OL-gull. Fredag ble han skuffet igjen. Sammen med Jan Blokhuijsen og Mark Tuitert ble han slått med 39/100 av USA i semifinalen.
For noen dager siden ble hans disket fra seieren på 10.000 meter. Da gikk han inn i feil bane. Etterpå ventet krangel med treneren. Kramer reddet sitt OL med seier på 5000-meteren.

Les også:

Treneren kostet Kramer gullet

Kramer tok "en Bols"

Kramer tilgir treneren

Olympisk rekord

Canada med Mathieu Giroux, Lucas Makowsky og Denny Morrison satte ny olympisk rekord med 3.42,22, og slo rekorden de satte i kvartfinalen med 16/100.I den andre semifinalen var USA det sterkeste laget. Brian Hansen, Jonathan Kuck og Chad Hedrick var 0,39 sekund foran de nederlandske favorittene.Sven Kramer, Jan Blokhuisen og Mark Tuitert gikk hardt de siste rundene, men klarte ikke overliste amerikanerne.Dermed ble det med ett OL-gull på Kramer, som hadde tatt mål av seg til tre. På 10.000-meteren tirsdag ble han disket etter feil i en veksling.

Slo Sør-Korea i kvarten

I kvartfinalen slo det norske laget med Håvard Bøkko , Mikael Flygind Larsen og Fredrik van der Horst Sør-Korea med bare tre hundredeler.Norge lå klart bak sørkoreanerne tidlig i løpet, men kom sterkt mot slutten og overtok ledelsen på de siste rundene. I mål kom Norge til 3.43,66.

Tittelforsvareren tapte

I de tre andre kvartfinalene ble det seire til Canada over tittelforsvarer Italia, til USA over Japan og til Nederland over Sverige.Både USA og Nederland kom i mål på 3.44,25. De møtes i den andre semifinalen fredag.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal