Hopp til innhold

"Anni på isen"

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Anni Friesinger-Postma svømte i mål med OLs mest spektakulære målgang.

Den komiske episoden skjedde på kvinnenes lagtempo-semifinale, der de tyske jentene skulle opp mot USA. Tyskerne ledet semifinalen lenge, men mot slutten ble Anni Friesinger-Postma hengende i bakleksa.

Gjennom siste sving måtte de andre tyskerne nærmest vente på 33-åringen, som etter et feilskjær på sisterunden ble pinnestiv og falt ut av rytmen.

På oppløpet klarte ikke den tyske veteranen å holde seg på beina, og stupte kavende komisk over målstreken.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Anni Friesinger-Postma

Anni Friesinger-Postma, også kalt 'Bambi på isen'.

Foto: Matt Dunham / Scanpix/AP

– Hun fortalte meg at hun var helt tom. Det er helt utrolig at hun kunne avslutte slik. Hun fikk selvsagt totalt panikk. Det verste du kan gjøre i en lagtempo er å falle, sa Friesinger-Postmas trener, den tidligere nederlandske storløperen Gianni Romme.

Friesinger-Postma slo i isen etter det hun trodde var en tapt finaleplass. Men etter å ha kikket opp på tavla, lyste hun opp da hun innså at finaleplassen var sikret med 23 hundrels sekund. Amerikanerne hadde sprukket.

Ble byttet til finalen

I finalen skjedde det ingen uhell.

Da var da også den heldige ulykkesfuglen Friesinger-Postma byttet ut med Katrin Mattscherodt.

Japan ledet gjennom hele løpet, og på det meste med nesten to sekunder. En runde før mål var ledelsen 0,74 sekund, men den tyske trioen bet tennene sammen og spurtet til det som ble hårfin seier.

Masako Hozumi, Nao Kodaira og Maki Tabata gikk på Japans sølvlag. Polen vant bronseduellen med USA.

Siste nytt

 • Roma-spiller fikk medisinsk tilsyn - Serie A-kamp avbrutt

  Drøyt 70 minutter ut i kampen mellom Udinese og Roma satte midtstopper Evan Ndicka seg ned på gressmatta, uten at noen andre var i nærheten av Roma-forsvaren. Ndicka tok seg tydelig til brystet mens han lå nede.

  Like etter kom det medisinske apparatet inn på banen og Ndicka ble like etter fraktet ut av banen på båre. På vei ut av banen ga Roma-spilleren en tommel opp til en lagkamerat.

  Kampen ble avbrutt like etter og lagene gikk inn i garderoben. På det tidspunktet var stillingen 1-1 i søndagens kamp.

  Roma skriver i en oppdatering på X søndag kveld at Roma-laget har vært på besøk hos Ndicka på sykehuset, og at midtstopperen føler seg bedre. Ndicka vil holde seg på sykehuset for videre observasjon.

  Roma
  Foto: AP
 • Ødegaard så Arsenal tape fra benken - ga fra seg ligaledelsen

  Arsenal, Liverpool og Manchester City har fulgt hverandre tett i kampen om seriegullet i Premier League de siste ukene.

  Etter at Liverpool gikk på et overraskende 0-1-tap mot Crystal Palace tidligere søndag, var det Arsenals tittelhåp som fikk seg et skudd for baugen søndag kveld.

  Arsenal styrte lenge mot Aston Villa, hvor Martin Ødegaard spilte en sentral rolle. Drøyt ti minutter før slutt ble Ødegaard byttet ut og derfra fikk han se at det raknet for Arsenal.

  To scoringer fra Leon Bailey og Ollie Watkins i løpet av to og halvt minutt sørget for Unai Emerys Aston Villa tok en svært viktig seier i kampen om en topp fire-plass.

  Samtidig er det nå Manchester City som fører an i Premier League. Med seks runder igjen leder de regjerende mesterne med to poeng ned til Arsenal og Liverpool.

  Arsenal-manager Mikel Arteta sier til VG at Ødegaard «følte på noe» og at nordmannen derfor ikke kunne fortsette.

  Ødegaard
  Foto: Reuters
 • Hjemmespøkelset fortsatte for Vålerenga: – De er forhekset

  Nok en gang måtte tusenvis av Vålerenga-supportere se laget i sitt hjerte gå av banen uten seier. Søndag røk de 1-3 mot Stabæk i 1. divisjon.

  Sist Oslo-klubben vant på hjemmebane, var 17. september over Aalesund. Siden den gang har de spilt sju kamper uten seier.

  – Man må se litt bak resultatene, men så må vi prøve å vinne her snart, sa en oppgitt Vegar Eggen Hedenstad til TV 2.

  – Det er ikke sånn at vi tenker på statistikken. Vi gleder oss til kamp, fortsatte han.

  To scoringer på to minutter fra Kasper Pedersen var det som vippet søndagens oppgjør i Stabæks favør. Totalt mot spillets gang.

  – Det er fantastisk, det er en skikkelig god følelse, sa tomålsscoreren til TV 2.

  Vålerenga står dermed med bare én seier etter tre serierunder i 1. divisjon. Det i en sesong hvor kun opprykk er godt nok.

  Stabæk topper på sin side tabellen med sju av ni mulige poeng. (NTB)

  Vålerenga
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal