NRK Meny
Normal

Britane får bruke masker i OL

OL-komiteen til Storbritannia tillet at deltakarane deira brukar ansiktsmasker for å beskytte seg mot luftforureininga i Beijing.

Trafikken i Beijing
Foto: Greg Baker / AP

Tidlegare har USA, Australia og Canada sagt at utøvarane deira ikkje vil bruke tryggleiksmasker, men britane utelet det ikkje.

Stor provokasjon

– Det handlar om å være konkurransedyktig. Vi er i en bransje der det handlar om å vinne medaljar og slå konkurrentane, seier Storbritannias OL-sjef Simon Clegg til The Times.

Dersom de bruker ansiktsmasker vil det vere ein gedigen provokasjon mot de kinesiske OL-arrangørane som febrilsk jobbar for å minske luftforureininga i en kinesiske hovudstaden.

Håpar på ei løysing

Clegg har eit sterkt håp om at kinesarane får gjort noko med luftkvaliteten før august.

- Vi håpar alle at kinesarane får løyst problema med forureininga, slik at vi slepp å kome i ein situasjon der vi må nytte av oss av slike tiltak, seier han.

Beijings borgarmeister Guo Junlong innrømde i januar at det er en massiv utfordring å få luftforureininga i byen ned på et levelig nivå.

IOK har tidlegare åtvara om at enkelte øvingar kan bli utsett eller avlyst dersom luftkvaliteten er for dårleg.

Siste nytt

 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
 • Seier for Tromsø

  Tromsø slo byrivalen Tromsdalen 2–0 i en treningskamp mandag ettermiddag. Tromsøs kamp mot Strømsgodset ble avlyst grunnet snøvær søndag, men mandag var det gode spilleforhold på Alfheim.

  Slobodan Vuk og Mushaga Bakenga scoret for TIL.

  Eliteserien fotball 2017. Tromsø - Odd BK.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal