NRK Meny
Normal

Britane får bruke masker i OL

OL-komiteen til Storbritannia tillet at deltakarane deira brukar ansiktsmasker for å beskytte seg mot luftforureininga i Beijing.

Trafikken i Beijing
Foto: Greg Baker / AP

Tidlegare har USA, Australia og Canada sagt at utøvarane deira ikkje vil bruke tryggleiksmasker, men britane utelet det ikkje.

Stor provokasjon

– Det handlar om å være konkurransedyktig. Vi er i en bransje der det handlar om å vinne medaljar og slå konkurrentane, seier Storbritannias OL-sjef Simon Clegg til The Times.

Dersom de bruker ansiktsmasker vil det vere ein gedigen provokasjon mot de kinesiske OL-arrangørane som febrilsk jobbar for å minske luftforureininga i en kinesiske hovudstaden.

Håpar på ei løysing

Clegg har eit sterkt håp om at kinesarane får gjort noko med luftkvaliteten før august.

- Vi håpar alle at kinesarane får løyst problema med forureininga, slik at vi slepp å kome i ein situasjon der vi må nytte av oss av slike tiltak, seier han.

Beijings borgarmeister Guo Junlong innrømde i januar at det er en massiv utfordring å få luftforureininga i byen ned på et levelig nivå.

IOK har tidlegare åtvara om at enkelte øvingar kan bli utsett eller avlyst dersom luftkvaliteten er for dårleg.

Siste nytt

 • Atlético vant supercupen

  I den helspanske finalen i den europeiske supercupen var det Atlético Madrid som trakk det lengste strået mot byrival Real Madrid, og vant 4–2 etter ekstraomganger. Det stod 2–2 etter full tid, men mål fra Saúl Ñíguez og Koke ga Atlético seieren.

  Atletico Madrid
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Bjørn Helge Riise til Sogndal

  Bjørn Helge Riise forlot Aalesund tidligere onsdag kveld. Nå er han klar for Sogndal. – Bjørn Helge er veldig profesjonell, og hans erfaring og lederegneskaper vil være av stor verdi i vårt unge mannskap, sier sportslig leder i Sogndal, Håvard Flo.

  Bjørn Helge Riise
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
 • Hauger får skryt av Red Bull-sjef

  Formel 4-fører Dennis Hauger får rosende ord av Red Bull-sjef Helmut Marko. – Fram til nå har Dennis innfridd alle våre forventninger til det fulle, sier Marko i et intervju med Parc Fermé. Hauger signerte som juniorfører i Red Bull-systemet i fjor.

  Helmut Marko
  Foto: Leonhard Foeger / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal