Breddeidretten utendørs åpner igjen – regjeringen åpner for kontakttrening

Utendørs idrettsaktiviteter for barn og unge kan gjennomføres som normalt, har regjeringen bestemt. Innendørs anbefales en gruppestørrelse på 20 personer.

Det meldte regjeringen på torsdagens pressekonferanse.

Aktivitet innendørs kan gjennomføres med kontakt der det er nødvendig for barn og unge under 20 år.

Voksne over 20 år får ikke like store lettelser. Der vil det fortsatt være en anbefalt grense på 20 personer og det skal holdes en meters avstand innendørs.

Toppidrett kan gjennomføres som normalt med smitteverntiltak. Regjeringen utvider også begrepet «toppidrett» til lag som «i hovedsak består av profesjonelle og semiprofesjonelle spillere og støtteapparat, som for eksempel nivå 2 i håndball og ishockey, og nivå 3 i fotball herrer.»

– Framover vil smitten eller alt å dømme øke raskt. FHI er veldig tydelig: Smittetoppen ligger foran oss. Jobben blir å sørge for at smitten ikke øker så raskt og så mye at helse- og omsorgstjenesten overbelastes av for mange pasienter og høyt sykefravær, sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i sin innledning av pressekonferansen. (NTB)

Barn på fotballtrening
Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Sportsnyheter

Vilde Nilsen 2,8 sekunder bak en gullmedalje: – Jeg slet med å stå på beina

Det ble et dramatisk oppgjør om sekunder da Vilde Nilsen (21) tok VM-sølv i VM i snøsport på Lillehammer tirsdag. 21-åringen var kun 2,8 sekunder bak gullvinneren Ludmila Liasjenko.

Siste nytt

 • Remis for Carlsen

  Magnus Carlsen klarte ikkje å utnytte fordelen med kvite brikker og spilte remis mot nederlandske Jorden van Foreest i Wijk aan Zee-turneringa.

  Van Foreest vant turneringa i fjor og møtte den regjerande VM-vinnaren. Begge spelarane sto med 2 poeng etter tre parti før tysdagens møte.

  Partiet starta roleg, men det begynte å skje noko meir mellom 30. og 40. trekk. Det blei remis etter 52 trekk.

  Onsdag er det kviledag. Neste runde skal spelast torsdag. Da er svenske Nils Grandelius motstandar for Carlsen, som skal spele med svart.

  Magnus Carlsen
  Foto: Jon Gambrell / AP
 • EM: Tyskland svekka av korona

  Tysklands EM-tropp i handball er råka av to nye koronatilfelle og har berre 14 spelarar tilgjengeleg til kampen mot Polen i kveld.

  Begge disse laga blir norske motstandarar i hovudrunden i kampar torsdag og fredag.

  Tyskland har hatt koronatrøbbel også i før EM. Per måndag er det ni tyske spelarar som har gitt frå seg positiv koronatest.

  Tyskerne henta inn nye spelarar tysdag, men disse må gjennom et testregime før de kan inkluderast i troppen.

  Alle de seks laga i hovudrundegruppa er innlosjert på same hotell i Bratislava. Der sjekka også Noregs tropp inn tysdag.

  – Det er ei utfordring, og det er mat. Vi er sett opp for å dele matsal med Polen, seier Noregs landslagslege Thomas Torgalsen til NTB.

  Ingen spelarar eller leiarar i den norske troppen har gitt frå seg positiv koronatest i oppkøyringa til EM eller under meisterskapen.

  Johannes Golla, Tyskland
  Foto: RADOVAN STOKLASA / Reuters
 • God start for curling-kvinnene

  Noregs kvinnelandslag i curling fekk ein god start på VM-kvalifiseringa med 10–1 over vertsnasjonen Finland.

  Det norske laget skulle etter oppsettet møte Tsjekkia seinare tysdag, men den kampen fall bort etter at to tsjekkiske spelarar avga positive koronaprøver då dei kom til til Finland, og resten av laget hamna i karantene. Dermed forsvann ein av favorittane.

  På laget i kvalifiseringa spelar Martine Rønning, Eirin Mesloe, Mille Haslev Nordbye og skip Marianne Rørvik.

  Kristin Skaslien spelte på laget som sikra opprykk til A-gruppa i EM, men ho prioriterer opplading til OL-turneringa i miks-dobbel og blir erstatta i kvalifiseringa av Mesloe.

  Seks lag deltar i kvalifiseringa, og dei to beste går til VM i Canada i mars.

  Marianne Rørvik
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal