NRK Meny
Normal

Braunschweig-fansen med beskjed til Hannover 96: – På søndag skal vi kvele dere

En død sau sprayet i Hannover 96 sine farger utenfor lagets treningsbane viser at det ikke er noen lek med lokalderby i Tyskland.

sau

En død sau hengende utenfor Hannover 96 sitt treningsfelt viser at det søndag er klart for derby i Tyskland. Bildet er hentet fra Twitter.

Bildet som nå florerer på Twitter viser sauen hengende langs gjerdet ved treningsbanen. I tillegg til kadaveret hadde det som etter all sannsynlighet er Braunschweig-supportere hengt opp en plakat med påskriften «På søndag skal vi kvele dere, drittfolk».

Foranledningen for stuntet skal være søndagens kamp mellom Hannover 96 og Eintracht Braunschweig. Dette er er det eldste lokalderbyet i tysk fotball, og ble arrangert for første gang for 114 år siden.

Ifølge avisen Hannover Allgemeine etterforsker politiet nå saken.

– Pervers handling

Begge klubbenes supportere er kjent for å være ekstremt fiendtlige mot hverandre, og det har blitt vanlig at klubbene utfører ulike stunt mot hverandre i dagene før derbyet.

Hannover-sjef Dirk Dufner likte ikke dette stuntet fra rivalklubbens supportere.

– Dette er en pervers handling gjort av enkeltpersoner. Det er bare uforståelig og perverst, sier han ifølge den tyske avisen Der Bild.

Undersøkes av veterinær

Det skal ha vært en ansatt i Hannover 96 som oppdaget sauen og beskjeden fredag morgen. En veterinær skal nå ha tatt seg av dyret, slik at dødsårsaken kan sjekkes og det dermed kan fastslås om det er begått brudd på dyrevelferdsloven.

Det er ikke første gang at et dyr har blitt brukt i stunt før fotballoppgjør. I fjor ble en gris ikledd et Hannover-skjerf av Brunswick-supportere.

Heller ikke i Norge er det uvanlig med påfunn før oppgjør mellom rivaler. Stuntet som helt klart har fått mest medieomtale er halshuggingen av Tom Lund-statuen i forkant av kampen mellom Lillestrøm og Vålerenga i fjor sommer.

Siste nytt

 • Sejersted vant NM i utfor

  Adrian Smiseth Sejersted vant NM i utfor i Hafjell onsdag. OL-mesteren i utfor, Aksel Lund Svindal, endte på bronseplass 0,39 bak, mens Kjetil Jansrud tok NM-sølv 0,19 bak.

  Henrik Kristoffersen endte på 20.-plass 2.60 sekunder bak. Kristoffersen kjører NM for å sikre seg FIS-poeng slik at han blir aktuell for fartsøvelser i verdenscupen neste sesong.

  I kvinneklassen sikret Marte Berg Edseth seg NM-gullet.

  Adrian Smiseth Sejersted
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Konnerud fikk ski-NM 2020

  Konnerud er tildelt NM på ski langrenn første del om to år. Det melder Norges Skiforbund tirsdag. Det var to søkere til arrangementet.

 • FA skal undersøke Zlatan

  Zlatan Ibrahimovic risikerer å bli straffet av det engelske fotballforbundet (FA) etter at han har involvert seg i et nytt spillselskap. Den svenske fotballstjernen har reklamert for det nye spillselskapet BetHard, skriver den engelske avisen Mirror.

  Zlatan
  Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport og musikk med håndball kvinner Kroatia - Norge