Braunschweig-fansen med beskjed til Hannover 96: – På søndag skal vi kvele dere

En død sau sprayet i Hannover 96 sine farger utenfor lagets treningsbane viser at det ikke er noen lek med lokalderby i Tyskland.

sau

En død sau hengende utenfor Hannover 96 sitt treningsfelt viser at det søndag er klart for derby i Tyskland. Bildet er hentet fra Twitter.

Bildet som nå florerer på Twitter viser sauen hengende langs gjerdet ved treningsbanen. I tillegg til kadaveret hadde det som etter all sannsynlighet er Braunschweig-supportere hengt opp en plakat med påskriften «På søndag skal vi kvele dere, drittfolk».

Foranledningen for stuntet skal være søndagens kamp mellom Hannover 96 og Eintracht Braunschweig. Dette er er det eldste lokalderbyet i tysk fotball, og ble arrangert for første gang for 114 år siden.

Ifølge avisen Hannover Allgemeine etterforsker politiet nå saken.

– Pervers handling

Begge klubbenes supportere er kjent for å være ekstremt fiendtlige mot hverandre, og det har blitt vanlig at klubbene utfører ulike stunt mot hverandre i dagene før derbyet.

Hannover-sjef Dirk Dufner likte ikke dette stuntet fra rivalklubbens supportere.

– Dette er en pervers handling gjort av enkeltpersoner. Det er bare uforståelig og perverst, sier han ifølge den tyske avisen Der Bild.

Undersøkes av veterinær

Det skal ha vært en ansatt i Hannover 96 som oppdaget sauen og beskjeden fredag morgen. En veterinær skal nå ha tatt seg av dyret, slik at dødsårsaken kan sjekkes og det dermed kan fastslås om det er begått brudd på dyrevelferdsloven.

Det er ikke første gang at et dyr har blitt brukt i stunt før fotballoppgjør. I fjor ble en gris ikledd et Hannover-skjerf av Brunswick-supportere.

Heller ikke i Norge er det uvanlig med påfunn før oppgjør mellom rivaler. Stuntet som helt klart har fått mest medieomtale er halshuggingen av Tom Lund-statuen i forkant av kampen mellom Lillestrøm og Vålerenga i fjor sommer.

Siste nytt

 • Klæbo tilbake i verdenscupen

  Johannes Høsflot Klæbo sto over helgens verdenscuprenn i langrenn på Beitostølen, men er tilbake i Davos kommende helg. Sprint fri teknikk samt 10 og 15 kilometer skøyting står på programmet, men Klæbo går kun sprinten. Emil Iversen går ikke i Davos.

  Verdenscup langrenn
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Robben overveier karriereslutt

  Bayern München-profilen Arjen Robben vurderer å avslutte karrieren når han forlater den tyske storklubben etter inneværende sesong. Til fotballmagasinet Kicker sier 34-åringen at det «ikke er hundre prosent klart» om han fortsetter som fotballspiller.

  FBL-EUR-C1-ATHENS-BAYERN-MUNICH
  Foto: ARIS MESSINIS / AFP
 • – Zlatan blir værende i USA

  Zlatan Ibrahimovic blir værende i Los Angeles Galaxy i amerikanske Major League Soccer. Milan gir opp jakten på svensken. Det bekrefter Milans sportsdirektør Leonardo.

  – Han hadde gitt Galaxy sitt ord på at han ville bli dersom klubben imøtekom hans krav.

  ZLATAN IBRAHIMOVIC
  Foto: Elisa Ferrari/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag