Hopp til innhold

Brann-treneren med advarsel etter tiraden: – Et lag jeg ikke vil se på banen

Brann tapte 4-2 borte mot LSK Kvinner i serieåpningen av Toppserien. Gjestenes trener var såpass misfornøyd med lagets innsats at han tok et uvanlig grep i pausen.

– I andreomgangen kan jeg ikke sette spørsmålstegn ved holdningen og innsatsen, men i førsteomgang var det et lag jeg ikke vil se på banen, sier Brann-trener Martin Ho etter nederlaget i LSK Hallen og kommer med en advarsel til motstanderne:

– Vi tapte her i fjor også, i det jeg tror var min andre kamp. Etter det gikk vi ni kamper på rad uten å tape eller slippe inn mål. Det samme kommer til å skje nå. Jeg sa til spillerne at vi må slå tilbake.

Engelske Ho valgte å ta pausepraten på banen, ikke i garderoben. Da var stillingen 2-0 til hjemmelaget.

I LSK Hallen må man gå ut av hallen og inn i et annet bygg for å komme til garderobene.

Likevel er det vanlig at lagene tar nettopp denne turen i pausen.

– Det har vært et godt LSK-lag, som har gjort oss fryktelig dårlig. Det er ikke noe vi ønsker å være bekjent av. Vi har nok å snakke om, så da dropper vi den lange veien inn til garderoben, sa Branns sportslige leder Aleksander Olsen om trenerens uvanlige avgjørelse.

– Det er ikke overraskende at Martin Ho markerer dette veldig tydelig. Han har en tydelighet i spillet sitt. Han har en tydelighet i kommunikasjonen sin. Det vil han vise her nå, sier NRK-ekspert Bengt Eriksen.

KLAR TALE: Brann-trener Martin Ho sa tydelig i fra hva han synes om lagets innsats både underveis av kampen og i pausen.

KLAR TALE: Brann-trener Martin Ho sa tydelig ifra hva han synes om lagets innsats både underveis i kampen og i pausen.

Foto: NTB

– Det var flaut. Det er ikke sånn vi ønsker å fremstå, rett og slett, sier Branns kaptein Marthine Østenstad om de første 45 minuttene.

Pausepraten så lenge ut til å hjelpe for Brann, men LSK Kvinner var heller ikke ferdigscoret i kampen som endte med 4-2 seier til vertene.

Drømmescoring

LSK kvinner fikk en pangstart på kampen da den nyinnkjøpte spissen Ásdís Halldórsdóttir scoret på et hjørnespark etter knappe to minutter.

25 minutter ut i omgangen doblet Emilie Woldvik ledelsen med et drømmetreff fra nærmere 30 meter.

– Det er helt praktfullt utført av Woldvik. Først det å se muligheten, dernest det å mestre og utnytte det. Flott, flott, flott scoring, sa Bengt Eriksen.

– Det var utrolig kult. Jeg tenkte «Det er nå eller aldri» og skjøt. Det er utrolig deilig å få det drømmetreffet, sier Woldvik selv om scoringen etter kampslutt.

Også presidenten i Norges Fotballforbund, Lise Klaveness, var på plass i hallen og lot seg imponere.

– Et helt utrolig mål, og en fantastisk omgang av LSK Kvinner. De har gjort alt rett i denne omgangen, sa Klaveness.

Brann fikk en kjempesjanse på hjørnespark like før pause, men bommet fra kloss hold.

Sjansen før pause skulle likevel vise seg å være et tegn på hva som ventet etter hvilen.

Les også «Alle» vil ha Signe (18): – Ho drit i det

Signe Gaupset på La Manga før Barcelona-kampene i Mesterligaen

Målkalas

Brann gjorde ett bytte i pausen. Ut gikk den nyinnkjøpte storscoreren Anna Aahjem, inn kom Larissa Crummer.

Etter 53 minutter fikk de også reduseringen. Den tidligere kapteinen Cecilie Redisch Kvamme scoret 2-1 målet.

Bare fire minutter senere dundret Rakel Engesvik inn 2-2 med nok et langskudd.

– Hun tar en Woldvik, sa Traaen, og viste med det til likheten mellom Engeviks scoring og Woldviks langskudd fra førsteomgang.

– Det var et godt treff. Jeg har hørt rykter om at Cecilie Fiskerstrand står langt ute, så da har jeg fått beskjed om å skyte tidlig. Det var et godt tips det, sier målscoreren selv.

LSK Kvinner slo tilbake

Det måtte en utlikning til før LSK Kvinner våknet i andreomgang, men da svarte de til gjengjeld med nok et kunstmål.

For to minutter etter Branns andre scoring, smalt finske Emma Peuhkurinen til med et skudd i krysset fra 18 meter. Dermed stod det 3-2 og LSK Kvinner var tilbake i ledelsen.

– Det tar aldri slutt dette her. Hva blir det neste? At de skyter fra snøfonna utenfor stadion? utbrøt kommentator Traaen og fortsatte:

– Vær så snill ikke la denne kampen bli ferdig. La oss holde på hele kvelden og hele natta. Dette kan bli en av tidenes heftigste toppseriekamper og jeg har kommentert Toppserien siden 2000.

Etter 76 minutter headet Amalie Eikeland i stolpen for gjestene, men nærmere kom ikke Brann i andreomgang.

I stedet var det LSK Kvinner og Tonje Erikstein som doblet ledelsen på straffespark i det 90. minutt.

Dermed fikk hjemmelaget en knallstart på sesongen hjemme mot en av de store gullfavorittene.

For Brann venter Barcelona i kvartfinale i Mesterligaen på onsdag.

– Dette er en vekker. Ikke bare for Barcelona-kampen, men også for hele sesongen, sier trener Ho.

Siste nytt

 • Ruuds semifinale utsatt til lørdag

  Casper Ruud og italienske Flavio Cobolli må vente til lørdag med å få spilt semifinalen i ATP 250-turneringen i Genève. Regnvær stoppet gjennomføring fredag.

  Duoen hadde akkurat kommet på banen da voldsomt regnvær la seg over banen, og dermed besluttet dommeren at de skulle ta en pause i påvente av opphold.

  Den pausen varte i over fire timer før det ble bestemt at kampen ikke kunne spilles fredag. Christian Ruud opplyser til NTB at semifinalen skal spilles klokken 10.30 lørdag. (NTB)

  Casper Ruud mot Sebastian Baez
  Foto: AP
 • KFUM Oslo nære sjokkseier mot Bodø/Glimt

  Nyopprykkede KFUM Oslo sjokkerte borte mot serieleder Bodø/Glimt fredag kveld, men det holdt kun til 2-2.

  KFUM skapte de første farlighetene drøye ti minutter ut i kampen med en heading like over mål.

  Etter 18 minutter fikk hjemmelaget en dobbeltsjanse da de vant ballen høyt oppe på egen banehalvdel. Men dessverre for Bodø/Glimt klarte verken August Mikkelsen eller Håkon Evjen å få skuddene i mål.

  Like før pause tok Bodø/Glimt ledelsen. Jens Petter Hauge forserte ned langs venstrekanten og inne i feltet fant han Albert Grønbæk, som satte inn sitt syvende ligamål fra kort hold.

  På overtid av førsteomgang svarte likevel KFUM. En lang ball i bakrom nådde Petter Nosa Dahl, som er på lån fra nettopp Bodø/Glimt, banket ballen i mål via tverrliggeren. Dermed stod det 1-1 til pause.

  – Det var fantastisk å sette den scoringen der. Få noen til å spise ordene sine litt, sa utleide Nosa Dahl til TV, uten å utdype noe mer.

  – Det er for dårlig over hele linja, sa Bodø/Glimt-kaptein Patrick Berg til TV 2 om førsteomgangen.

  KFUM yppet seg også etter hvilen, og etter 64 minutter sendte Johannes Nunez bortelaget i ledelsen med ett skudd i nærmeste hjørne.

  Da måtte hjemmelaget opp og frem, for å unngå sitt andre strake hjemmetap.

  Nino Zugelj tok ansvar og fosset fremover, før han spilte fri Hauge foran mål. Sistnevnte gjorde ingen feil og utlignet etter 75 minutter.

  Begge lag hadde gode muligheter til å ta alle tre poengene mot slutten, men uten å score. Uavgjort gjør at Bodø/Glimt fortsatt leder serien, mens KFUM befinner seg på 5. plass.

  Eliteseriekampen i fotball mellom Bodø/Glimt og KFUM på Aspmyra stadion i Bodø.
  Foto: NTB
 • Vipers slo Storhamar og ble sluttspillmester for femte gang på rad

  Vipers Kristiansand er igjen mester i håndballens sluttspill. Sørlendingene kunne slippe jubelen løs etter 32-27 mot Storhamar på bortebane.

  Med seier på hjemmebane i den første kampen kunne Vipers avgjøre best av tre-serien i Hamar fredag. Der fulgte lagene hverandre tett før pause, men etter hvilen fikk Vipers opp farten.

  Nederlandske Lois Abbingh ble toppscorer for vinnerlaget med sine ni nettkjenninger. Vipers har tatt samtlige serie- og NM-titler siden Larviks hegemoni ble brutt i 2017/18-sesongen. (NTB)

  8LrScZLAIz0
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal