Hopp til innhold

Beskyldt for å ha skapt farlig situasjon: Mikkelsen slår tilbake mot Brann-trenerens påstand

Brann-kaptein Daniel Pedersen måtte ut på båre etter en hodeduell mot Tromsøs August Mikkelsen. Etterpå hevdet Brann-trener Kåre Ingebrigtsen på direktesendt TV at Tromsø-spilleren skapte en farlig situasjon med vilje.

Eliteserien i fotball 2021: Brann - Tromsø

UT PÅ BÅRE: Brann-kaptein Daniel Pedersen på vei ut av banen etter den stygge smellen.

Foto: Marit Hommedal / NTB

Det er den påstanden Mikkelsen nå slår kraftig tilbake mot.

– Jeg har ingen oversikt over situasjonen når det skjer. Det var ingen intensjon i det hele tatt å skade spilleren. Jeg har aldri intensjon om det. Jeg hørte at Kåre meldte på direktesendt TV at jeg gjorde det med vilje, og det er ganske ufint, sier Mikkelsen til NRK.

nCNJBA1uHBQ

Tromsø-spiller August Mikkelsen avfeier at han prøvde å felle Pedersen med vilje.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Bakgrunnen for det hele er som følger: I det 65. minutt i kampen mellom Brann og Tromsø, som for øvrig endte 1-1, hoppet Brann-kapteinen Daniel Pedersen skyhøyt opp i en hodeduell. På vei opp ble det kontakt med Tromsø-spiller August Mikkelsen, og Pedersen fikk en rotasjon.

– Skummelt og dårlig gjort

På vei ned var han helt ute av balanse, og det så ut som han landet veldig forkjært rett på nakken før han ble liggende tilsynelatende stille på ryggen i starten.

Det medisinske apparatet til Brann ble tilkalt umiddelbart, og Eurosport lot være å filme mens Pedersen fikk behandling.

På vei ut av banen var dansken ved bevissthet, og klarte også å ta av seg kapteinsbindet på venstre arm på vei ut.

6beUW5EDf4A

Pedersen rørte på armene mens han fikk behandling, og tok blant annet av seg kapteinsbindet.

Foto: Marit Hommedal / NTB

Alt tyder på at det går bra med Pedersen, som har vært til røntgen i kveld. Men på direktesendt TV langet Brann-trener Kåre Ingebrigtsen altså ut mot Mikkelsen.

– Det er fryktelig uvørent gjort av han som gjorde det. Han gjorde det med vilje. Det er skummelt og dårlig gjort. Hvis det der gikk bra, så var vi heldige, sa Ingebrigtsen til Eurosport.

Litt etterpå fulgte Ingebrigtsen opp dette i intervju med NRK:

WT2VWckU0CA

Brann-trener Kåre Ingebrigtsen kaller det Mikkelsen gjorde for farlig spill.

Foto: Marit Hommedal / NTB

– Går det bra, har vi hatt flaks. Han var liten han som gjør det, og han går inn i Daniel når han er oppe i lufta bare for å tippe ham rundt. Det der er farlig og kunne gått ordentlig dårlig. Han gjør det med vilje, og går inn i den duellen for å tippe ham rundt, og det må dommerne håndtere på en helt annen måte. Det er farlig spill, sier Ingebrigtsen.

Mikkelsen er synlig preget når han møter NRK for å svare på påstanden, som han har fått gjenfortalt av andre på laget.

– Det stemmer ikke i det hele tatt. Jeg ville aldri skadet en spiller, og jeg håper han kommer seg raskest mulig etter fallet. Jeg syns det er synd at Kåre å si det på direktesendt TV, sier 20-åringen.

– Håper det ikke er alvorlig

Han sier det var ubehagelig å se Pedersen gå ned for telling etter duellen.

Eliteserien i fotball 2021: Brann - Tromsø

SKYHØYT: Daniel Pedersen var langt over bakken i duellen med Mikkelsen før han landet stygt.

Foto: Marit Hommedal / NTB

– Jeg håper han kommer seg så raskt som mulig tilbake, og at det ikke er noe alvorlig. Jeg håper han har det bra nå, sier Mikkelsen.

Også Tromsø-trener Gaute Helstrup avfeier Ingebrigtsens påstand om at Mikkelsen skapte en farlig situasjon med viten og vilje.

– For meg høres det veldig rart ut. Nå har jeg ikke sett den om igjen, men August Mikkelsen har jeg aldri sett skade en flue med vilje engang. Så den kjøper jeg ikke i det hele tatt. Men jeg forstår frustrasjonen fra Kåre, sier Helstrup til NRK.

Kampen på Brann Stadion endte til slutt 1–1. Tromsø tok ledelsen halvveis ut i første omgang, men Daouda Bamba sørget for at Brann fikk med seg ett poeng med sin scoring like før pause.

Dermed sliter Kåre Ingebrigtsen menn fortsatt i bunn av tabellen med sine seks poeng.

– Jeg synes vi har ok perioder, men så slutter vi å spille som lag, sier Ingebrigtsen.

Siste nytt

  • Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia - trener mot Viking

    Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor.

    – Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet.

    Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper.

    Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026.

    Etter bruddet med Antalyaspor, snakket Bytyqi med Viking-trenerne og fikk lov å trene med gamleklubben.

    – Det er veldig hyggelig at jeg får være med. Jeg har ikke hastverk med å finne en ny klubb, sier Bytyqi.

    Han legger til at han har gode kort på hånden, og at han skal trene med Viking så lenge han er velkommen. (NTB)

    Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Lilleberg og Pettersen ønsker å være med i VM: – Selvfølgelig har jeg lyst

    De to USA-proffene Emil Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen har forsikret landslagssjef Tobias Johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under VM.

    Spillerne er riktignok avhengig av hvordan det går i sluttspillet for sine respektive lag. Lillebergs Tampa Bay Lightning ligger under 0-3 i kamper mot Florida Panthers, mens Emilio Pettersens Texas Stars slo ut Manitoba Moose og møter Milwaukee Admirals i en best av fem-serie.

    – Jeg spiste middag med Emil for en måned siden, og han var veldig positiv til VM-spill når han er ferdig der borte. Men det er usikkert om Tampa vil sende ham til Syracuse, eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier Johansson til nitten.no.

    Første kamp for Emilio Pettersen & co. spilles først 2. mai. Serien avsluttes så sent som 12. mai, dersom de spiller alle de fem kampene.

    – Jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille VM om det åpner seg opp en mulighet for det, sier Pettersen.

    – Kan du reise dersom dere ryker i neste runde med Texas Stars?

    – Jeg er usikker på hva som skjer med Dallas i sluttspillet, så jeg må ta det som det kommer da. Jeg kan ikke si noe 100 prosent nå, svarer han.

    Fra før har veteranene Mats Zuccarello og Patrick Thoresen stilt seg tilgjengelig til verdensmesterskapet i Praha, som spilles fra 10. til 26. mai.

    (©NTB)

    eFmZjB-LXIs
    Foto: NTB
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal