Hopp til innhold

Brann-kapteinen gir fra seg kapteinsbindet

Kaptein for Branns kvinnelag, Cecilie Redisch Kvamme, ønsker å gi fra seg kapteinsbindet til noen andre på laget. Det skriver klubben selv i en pressemelding.

– Kvamme ønsker å fokusere mer på seg selv, sin rolle i teamet og sin egen utvikling, står det videre.

– Jeg er sinnsykt stolt over å ha fått ledet laget gjennom det fantastiske året vi har hatt sammen i 2023, sier Kvamme.

Hun fortsetter:

– Jeg ønsker å takke for tilliten for å ha fått bære kapteinsbindet i Brann. Det har vært både spennende, utfordrende og lærerikt. Det har vært en ære og et stort ansvar. Et ansvar jeg har bært tungt. Nå ønsker jeg å overlate kapteinsrollen til en av mine fantastiske medspillere. Selv om jeg fremover ikke vil bære kapteinsbindet lover jeg å gi like mye av meg selv for laget, klubben, supporterne og byen i mitt hjerte, sier hun stolt.

Hovedtrener Martin Ho uttrykker full forståelse for avgjørelsen, og respekterer valget Kvamme har tatt.

– Vi har snakket mye de siste ukene. Cecilie har levd etter verdiene og troen til dette laget og klubben i løpet av sin tid som kaptein, på ekte Cecilie-vis. Hun er en fantastisk spiller, og en utrolig person med et stort hjerte, sier Ho.

Det er ikke bestemt hvem som blir den nye kapteinen.

Veteran Cecilie Radisch Kvamme
Foto: Oddgeir Øystese / NRK

Siste nytt

 • Sævik med ny scoring da Vålerenga beholdt tabelltoppen

  Både Karina Sævik og Iris Omarsdottir scoret sitt fjerde mål for sesongen da Vålerenga slo Stabæk 3-2 på hjemmebane i Toppserien tirsdag.

  Kampen skulle opprinnelig spilles i september, men ble framskyndet for å legge til rette for Vålerengas deltakelse i mesterligakvalifiseringen. Med tirsdagens seier ligger Vålerenga og Rosenborg på topp med tolv poeng, men VIF har bedre målforskjell. Deretter følger Røa med ni.

  Vålerengas hjemmeseier tirsdag kom etter scoringer av Olaug Tvedten, Ylinn Tennebø og Sævik, som scoret sitt fjerde mål for sesongen. For gjestene sto spisstalentet Omarsdottir for begge nettkjenningene – den siste fem minutter før slutt. 20-åringen har i likhet med Sævik scoret fire ganger denne sesongen.

  Stabæk står med seks poeng etter to seirer og tre tap hittil. Vålerenga har byderby mot Lyn til helgen, mens Stabæk får besøk av Brann. (NTB)

  Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Milliardforlik i saken med overgrepsdømt turnlege

  Amerikanske myndigheter har inngått et forlik på nærmere 140 millioner dollar med ofrene for den overgrepsdømte turnlegen Larry Nassar.

  Justisdepartementet betaler i forliket et beløp tilsvarende rundt 1,5 milliarder norske kroner i forbindelse med krav fra 139 personer. Disse har beskyldt FBI for grov feilhåndtering av overgrepsbeskyldningene mot legen i 2015 og 2016. Justisdepartementet har vedgått svikt.

  Inkludert det siste forliket er det satt av rundt 1 milliard dollar av ulike instanser for å gi kompensasjon til flere hundre utøvere som Nassar
  skal ha foregrepet seg på under dekke av å behandle dem for idrettsskader.

  – Forliket vil ikke gjøre opp for den skaden som Nassar gjorde, men vi håper at det skal gi ofrene for ugjerningene hans noe av den viktige støtten de trenger for å fortsette legingen, sier fungerende visejustisminister Benjamin Mizer.

  I 2017 erkjente Nassar straffskyld for å ha misbrukt ti jenter. Den tidligere landslagslegen soner en fengselsstraff på inntil 175 år. (NTB)

  mn1xUzO0GqM
  Foto: Reuters
 • Roma-spiller friskmeldt etter kollaps

  Evan Ndicka har fått lov til å gjenoppta fotballaktiviteten etter at han tidligere i april kollapset i Romas kamp mot Udinese.

  Ndicka ble liggende på gresset etter 71 minutter i kampen 14. april og holdt seg til brystet. Senere på kvelden opplyste Roma at forsvarsspilleren følte seg bedre og at han skulle gjennom flere tester. De har nå blitt gjennomført, og han er igjen klarert for aktivitet, opplyser klubben på sine nettsider. (NTB)

  qYj-Mb-Adu4
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal