NRK Meny
Normal

Brann forlenger med Rune Skarsfjord

Omstridt Brann-trener får fornyet tillit. – I forhold til klubbens langsiktige planer har han har gjort en meget godt jobb, sier daglig leder Roald Bruun-Hanssen.

Pressekonferanse på Brann stadion

FÅR NY TILLIT: Brann har skrevet kontrakt med Rune Skarsfjord ut 2016-sesongen. Torsdag ettermiddag møtte han pressen på Brann stadion.

Foto: Kaya Meby Steen / NRK

Det er Brann.no som melder om kontraktsforlengelsen torsdag. Narvikingen kom til Brann som assistenttrener under Steinar Nilsen og rykket opp som hovedtrener da Nilsen forsvant i 2010.

– Det føles godt, jeg får støtte i ryggen og en bekreftelse på at en er fornøyd med det jeg og dyktige folk rundt meg holder på med, seier Rune Skarsfjord til NRK.no.

– Først og fremst er vi godt fornøyd med jobben han har gjort. Vi ser at utviklingen går i riktig retning. Så mener vi at på dette nivået er tillit og kontinuitet det beste for å oppnå gode resultat, kommenterer daglig leder Roald Bruun-Hanssen.

– Er det en samlet klubb som står bak avgjørelsen?

– Det er en samlet ledelse. Så vil det være uenigheter både intern og eksternt, det må vi bare leve med.

Gir Brann 10 millioner kroner

Bergens Tidende skriver i ettermiddag at Brann har fått 10 millioner kroner av Trond Mohn.

Dette fordi de forlenget kontrakten med Skarsfjord.

– Det er et kompliment til Rune Skarsfjord. Fotball handler om å gjøre hverandre gode. Nå bidrar jeg med de ti millionene for også å gjøre treneren god, sier Mohn til BT.

Ifølge BT gav Mohn beskjed til Brann for ti dager siden at de ville motta disse pengene dersom Skarsfjord fikk forlenget kontrakten. Ovenfor avisen uttrykker Brann stor takknemlighet for støtten fra Mohn.

BA: – Tilliten på «all time low»

Forlengelsen med Skarsfjord til ut 2016-sesongen kommer samme dag som Bergensavisen i en kommentarartikkel hevder at tilliten til Skarsfjord nå er «all time low».

Brann-treneren klarte å slå ned fjorårets spilleropprør, som endte med at Erik Mjelde ble skjøvet ut i kulden og til slutt havnet i Lillestrøm.

Ifølge BA er spillergruppen fortsatt splittet, men avisen hevder ingen spillere tør lede an og kreve endringer eller evaluering i frykt for samme skjebne som den profilerte midtbanespilleren.

I år har Brann gjort det svært sterkt på hjemmebane, hvor de kun har tapt poeng for Rosenborg (1-4-tap), mens laget har tatt fattige to poeng på bortebane,

Forventer medalje først i 2014

Bruun-Hanssen sier til klubbens egen hjemmeside at Brann resultatmessig er der klubben er forventet å være. Tidligere er det uttalt at Brann er inne i et generasjonsskifte, hvor medalje først er forventet i 2014.

– Vi tror på en kontinuitetslinje der Skarsfjord fortsetter og der vi skal bygge oss opp til å utfordre de beste lagene i Norge. Det er også godt å vite at det finnes medspillere som ønsker å bidra til dette, sier styreleder Lars Moldestad til Brann.no.

Moldestad, Bruun-Hanssen og Rune Skarsfjord møter pressen på Brann Stadion klokken 14.30.

NRK.no kommer tilbake med mer.

Siste nytt

 • Panathinaikos utestengt

  Den greske klubben Panathinaikos er utestengd frå den neste europeiske turneringa dei kvalifiserer seg for dei tre neste sesongane, har UEFA bestemt.

  Årsaka er at dei ikkje har makta å få orden på økonomien, og har brote dei såkalla økonomisk fair play-reglane.

 • Sandnes Ulfs første poengtap

  Med 0-0 mot HamKam på Hamar tapte Sandnes Ulf sine første poeng i årets 1. divisjon, etter tre sigrar i sesongopninga.

  Sandnes-laget er dermed på tredjeplass, på målskilnaden bak Aalesund og Notodden. HanKam er framleis utan siger, men har tre uavgjorte.

 • Anklaget for å ha solgt laguttak

  Belgias tidligere landslagssjef Marc Wilmots anklager Chelsea-keeper Thibaut Courtois' far for å ha solgt lagoppstillinger til mediene under fotball-EM 2016.

  Overfor TV-kanalen BeIN Sports påstår Wilmots at Courtois lekket uttakene så snart de var gitt til spillerne.

  Marc Wilmots og Thibaut Courtois
  Foto: Geert Vanden Wijngaert / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal