Brann forlenger med Rune Skarsfjord

Omstridt Brann-trener får fornyet tillit. – I forhold til klubbens langsiktige planer har han har gjort en meget godt jobb, sier daglig leder Roald Bruun-Hanssen.

Pressekonferanse på Brann stadion

FÅR NY TILLIT: Brann har skrevet kontrakt med Rune Skarsfjord ut 2016-sesongen. Torsdag ettermiddag møtte han pressen på Brann stadion.

Foto: Kaya Meby Steen / NRK

Det er Brann.no som melder om kontraktsforlengelsen torsdag. Narvikingen kom til Brann som assistenttrener under Steinar Nilsen og rykket opp som hovedtrener da Nilsen forsvant i 2010.

– Det føles godt, jeg får støtte i ryggen og en bekreftelse på at en er fornøyd med det jeg og dyktige folk rundt meg holder på med, seier Rune Skarsfjord til NRK.no.

– Først og fremst er vi godt fornøyd med jobben han har gjort. Vi ser at utviklingen går i riktig retning. Så mener vi at på dette nivået er tillit og kontinuitet det beste for å oppnå gode resultat, kommenterer daglig leder Roald Bruun-Hanssen.

– Er det en samlet klubb som står bak avgjørelsen?

– Det er en samlet ledelse. Så vil det være uenigheter både intern og eksternt, det må vi bare leve med.

Gir Brann 10 millioner kroner

Bergens Tidende skriver i ettermiddag at Brann har fått 10 millioner kroner av Trond Mohn.

Dette fordi de forlenget kontrakten med Skarsfjord.

– Det er et kompliment til Rune Skarsfjord. Fotball handler om å gjøre hverandre gode. Nå bidrar jeg med de ti millionene for også å gjøre treneren god, sier Mohn til BT.

Ifølge BT gav Mohn beskjed til Brann for ti dager siden at de ville motta disse pengene dersom Skarsfjord fikk forlenget kontrakten. Ovenfor avisen uttrykker Brann stor takknemlighet for støtten fra Mohn.

BA: – Tilliten på «all time low»

Forlengelsen med Skarsfjord til ut 2016-sesongen kommer samme dag som Bergensavisen i en kommentarartikkel hevder at tilliten til Skarsfjord nå er «all time low».

Brann-treneren klarte å slå ned fjorårets spilleropprør, som endte med at Erik Mjelde ble skjøvet ut i kulden og til slutt havnet i Lillestrøm.

Ifølge BA er spillergruppen fortsatt splittet, men avisen hevder ingen spillere tør lede an og kreve endringer eller evaluering i frykt for samme skjebne som den profilerte midtbanespilleren.

I år har Brann gjort det svært sterkt på hjemmebane, hvor de kun har tapt poeng for Rosenborg (1-4-tap), mens laget har tatt fattige to poeng på bortebane,

Forventer medalje først i 2014

Bruun-Hanssen sier til klubbens egen hjemmeside at Brann resultatmessig er der klubben er forventet å være. Tidligere er det uttalt at Brann er inne i et generasjonsskifte, hvor medalje først er forventet i 2014.

– Vi tror på en kontinuitetslinje der Skarsfjord fortsetter og der vi skal bygge oss opp til å utfordre de beste lagene i Norge. Det er også godt å vite at det finnes medspillere som ønsker å bidra til dette, sier styreleder Lars Moldestad til Brann.no.

Moldestad, Bruun-Hanssen og Rune Skarsfjord møter pressen på Brann Stadion klokken 14.30.

NRK.no kommer tilbake med mer.

Siste nytt

 • Russisk klubb utestengt

  Den russiske toppklubben Rubin Kazan må klare seg uten europaspill i én sesong for brudd på fotballens økonomiske fair play-regler. Klubben ligger i øyeblikket på femteplass i hjemlig serie.

  Russia Soccer WCup Kazan
  Foto: Nikolay Alexandrov / AP
 • Hagen blir utenlandsproff

  Krister Hagen (29) har signert proffkontrakt med et utenlandsk sykkellag fra 2019-sesongen. Ifølge procycling.no skal det dreie seg om det danske Riwal-laget.

  Tour des Fjords 2018
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Norge jakter kvartfinale

  Norge tapte onsdag for første gang i curling-VM for blandet lag, men kan fortsatt gå rett til kvartfinale som gruppevinner. Natt til torsdag ble det nederlag med 6-8 mot New Zealand. Etter seks kamper er Norge likt med Canada på toppen av gruppen.

  Ingvild Skaga
  Foto: Valentin Flauraud / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag