NRK Meny
Normal

Bradley ferdig i Stabæk – enig med fransk klubb

NADDERUD (NRK): Bob Bradley leder Stabæk for siste gang mot Bodø/Glimt søndag.

Bob Bradley

GIR SEG: Bob Bradley leder Stabæk for siste gang søndag.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

– Det er riktig tidspunkt, sier Bradley når NRK møter ham i lokalene på Nadderud.

Spekulasjonene rundt Stabæks trener har svirret i hele år. Nå er det klart at amerikaneren leder Stabæk for siste gang i serieavslutningen mot Bodø/Glimt søndag.

Ifølge det NRK erfarer blir Le Havre neste stoppested for 57-åringen.

– Le Havre er en interessant klubb. Det er en av klubbene som er interesserte, sier Bradley, og understreker at han ikke har signert for en ny klubb.

– De (Le Havre) har en sterk historie, et godt akademi og derfor har samtalene vært sunne, sier amerikaneren til NRK.

– Elsker denne klubben

På klubbens hjemmeside uttrykker Bradley sin kjærlighet for klubben etter to sesonger på Nadderud.

– Da jeg kom sa jeg «We are all in this together». Gjennom to år er det slik vi har jobbet. Jeg elsker denne klubben, den har et stort hjerte og jeg håper at fundamentet for fremtiden er solid. Jeg takker spillerne, trener- og støtteapparatet, administrasjonen og mest av alt de fantastiske supporterne for en flott tid på Nadderud, sier han.

Sportssjef Inge André Olsen sier til NRK at det er trist at Bradley nå forsvinner.

– Det er vemodig at han drar, men vi trodde at han skulle forsvinne allerede før denne sesongen. Vi er lykkelige over å ha klart å holde på Bob i to sesonger, sier han til NRK.

Han mener 57-åringens navn vil stå igjen med gullskrift i klubbens historie.

– Han vil bli husket som et av de største navnene som har vært i klubben noen sinne. Han vil nok også bli husket som en av av de største trenerne i norsk fotball noen sinne, kanskje den største.

– Le Havre. Er det en stor nok klubb for Bob?

– Hvilken klubb han går til skal ikke jeg kommentere. Det får han svare for selv. Han har sagt til meg at han ennå ikke har signert for noen, sier Olsen.

Inge André Olsen

TRIST: Inge André Olsen synes det er trist Bob Bradlery drar, men er takknemlig for tiden amerikaneren har tilbragt på Nadderud.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Nye kandidater klare

Stabæk har lenge vært klar over at Bradley kunne forsvinne, og skal allerede ha to kandidater klare. Begge to skal være fra utlandet.

Bradleys kontrakt med klubben går ut etter denne sesongen, og han har vært linket til både norske og utenlandske klubber.

Forrige uke meldte danske Berlingske Tidende at han hadde takket ja til trenerjobben i Le Havre. Ligue 2-klubben eies av amerikanske Vincent Volpe, som har store ambisjoner for fremtiden.

Stabæk ligger på tredjeplass i eliteserien, men har muligheten til å kapre sølvmedaljen dersom de selv gjør jobben, samtidig som Strømsgodset avgir poeng mot Vålerenga.

– Stabæk har et solid grunnlag å bygge videre på, sier «byggmesteren» selv, Bob Bradley.

Siste nytt

 • Modrić VMs beste spiller

  Luka Modrić tapte VM-finalen, men vant prisen som mesterskapets beste spiller. Eden Hazard ble nummer to, og Antoine Griezmann ble nummer tre.

  World Cup - Final - France v Croatia
  Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters
 • Mbappé kåret til beste unge spiller

  Kylian Mbappé fikk prisen som VMs beste unge spiller. 19-åringen vinner prisen etter fire scoringer i mesterskapet for verdensmester Frankrike. Den siste kom i finalen, da han satte inn 4-1-scoringen.

  Mbappe
  Foto: Alexander Nemenov / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal