Hopp til innhold

Braathen ga seg: – Det har vært en tøff dag

Lucas Braathen var for første gang tilbake i bakken han skadet seg stygt forrige sesong. Det ble for mye for 21-åringen som måtte gi seg midtveis i bakken.

BRYTER: Lucas Braathen ga seg midtveis i sin første omgang. Hodet og kneet satte en stopper for nordmannens første omgang.

– Jeg stoppet rett og slett. Jeg trenger kanskje ikke å forklare hvor tøft det var i bakken, det så dere kanskje, sa Braathen til NRK etter målgang.

21-åringen var tilbake i bakken i sveitsiske Adelboden for første gang siden det stygge fallet i forrige sesong. Braathen hang greit med, frem til han valgte å stoppe før det siste henget.

En kombinasjon av å kjenne noe i kneet, samt den mentale påkjenningen av å være tilbake, stoppet nordmannen fra å kaste seg utfor.

– Det er første gang siden kneskaden jeg faktisk kjenner et tap av stabilitet i kneet, og med tanke på at jeg ikke har vært i den situasjonen siden skaden, så stoppet jeg.

Braathen innrømmer at det ikke har vært lett å være tilbake i bakken, hvor sesongen han var over etter en hekt like før mål for ett år siden.

– Det har vært en tøft dag, det var vanskelig å skulle utfor denne bakken igjen. Det var ikke den beste natta i natt.

STYGT: Lucas Braathen falt stygt like før mål i det bratte henget i Adelboden for ett år siden.

– Et instinkt

Til NRK forteller Braathen at han ikke orket tanken på at det samme skulle skje i år.

– Det var rett og slett et instinkt. Jeg tar ikke det kneet i bunnen av bakken her igjen. Jeg har mange år igjen, og å gå ut i samme bakke to år på rad det nekter jeg.

Nå ser heller 21-åringen frem til å komme sterkere tilbake.

– Den billigste investeringen jeg kan gjøre er å droppe det henget her i dag, og stille til start i morgen med friskt mot, sier Braathen.

NRKs alpinekspert Nina Haver-Løseth har selv kjempet seg tilbake fra skader, og er klar på at slike fall kan prege en utøver lenge.

– Det er klart det setter seg litt mentalt også. Det setter en liten støkk i deg i den bakken det skjer i, så det er klart han kjenner det mentalt og.

For Braathen er dette første gang han har brutt et løp på denne måten, men han er klar på at det var det rette å gjøre.

– Jeg er fornøyd med den avgjørelsen jeg gjorde, selv om det føles rart. Det er noe jeg aldri har gjort før, innrømmer 21-åringen.

Odermatt vant

Av de som kom seg i mål, var det ingen som kunne gjøre noe med hjemmehåp og storfavoritt Marco Odermatt. Sveitseren vant med 48 hundredeler til østerrikske Manuel Feller, Alexis Pinturault kom på tredjeplass.

Henrik Kristoffersen ble beste norske på sjetteplass, og kjørte seg godt opp i finaleomgangen. En feil i første omgang spolerte imidlertid pallsjansene for nordmannen.

Fabian Wilkens Solheim imponerte også og tok en sterkt 14.-plass i Adelboden. Leif Kristian Nestvold-Haugen tok seg også til finaleomgangen, og kom til slutt på en 26. plass.

Rasmus Windingstad ble bare nummer 37, mens Alexander Steen Olsen og Timon Haugan kjørte ut.

Henrik Kristoffersen

ÅTTENDEMANN: Henrik Kristoffersen er på 8. plass etter første omgang i Adelboden.

Foto: SEBASTIEN BOZON / AFP

Siste nytt

 • Brann fortsatte seiersrekken – Sogndal-spiller med to selvmål

  Stabæk tok ledelsen hjemme mot Brann, men bergenserne kjempet seg tilbake og vant 2-1 i 1. divisjon. Sogndals Eirik Lereng scoret to selvmål i tapet for KFUM.

  Det sto målløst til det var spilt 53 minutter i Bærum. Sturla Ottesen avsluttet mot mål, og på ferden mot nettet gikk ballen via hodet til Kasper Pedersen og videre i nettet. Ledelsen fikk de imidlertid ha i kun ni minutter.

  Dermed er Brann stadig ubeseiret på ferden mot opprykk til Eliteserien.

  De står med 51 poeng på 19 kamper, og har 16 poeng ned til Sandnes Ulf på annenplass. Stabæk ligger på tredjeplass poenget bak Sandnes-laget.

  KFUM Oslo og Sogndal kjemper begge om kvalifisering til Eliteserien, og det var dermed tre viktige poeng Oslo-laget sikret seg i 2-1-seieren.

  Eirik Lereng ble tomålsscorer i feil nett for Sogndal. Først gikk ballen via ham og satte keeper Renze Fij ut av spill, før han med et kvarter igjen satte innlegget fra Moussa Njie i eget nett.

  KFUM har nå 32 poeng på 5.-plass, mens Sogndal har 29 poeng på 7.-plass.

  Stjørdals-Blink reddet 2-2 mot Raufoss etter å ha kommet under to ganger. Arnar Thór Gudjónsson og Magnus Fagernes scoret for Raufoss, mens Andreas Pettersen og Kjetil Holand Tøsse scoret for Blink.

  Blink kjemper stadig for å unngå nedrykk til 2. divisjon. For Raufoss var det to poeng tapt i kampen om opprykkskvalifisering. De ligger på 6.-plass med 31 poeng og har Sogndal to poeng bak seg. (NTB)

  Obos-ligaen fotball 2022: Stabæk - Brann
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Serieleder Brann med knusende seier – ny smell for Riise og Avaldsnes

  Brann fortsetter å herje i Toppserien og smadret Lyn 4-0 hjemme i Bergen søndag. John Arne Riises Avaldsnes fikk det tøft og tapte 2-1 borte mot Arna-Bjørnar.

  Hjemmelaget trengte bare to minutter på å ta ledelsen mot Lyn. Nyinnkjøpte Tameka Yallop fant nettmaskene etter at gjestene ikke klarte å klarere et Brann-innlegg.

  Et kvarter før slutt sementerte 17 år gamle Signe Gaupset resultatet til 4-0.

  Brann holdt forspranget på toppen av tabellen. Avstanden ned til Rosenborg på 2.-plass er på fem poeng. Lyn kjemper på sin side om den siste sluttspillsplassen, og Oslo-laget har ett poeng opp til Stabæk på 4.-plass.

  Kun et langt steinkast unna Stemmemyren fikk John Arne Riise og Avaldsnes en drømmestart borte mot Arna-Bjørnar. I første kamp uten Karina Sævik sendte Sydney Blomquist bortelaget i ledelsen. Linnea Sælen utlignet imidlertid for vertene kort tid før pause.

  Kort tid etter sidebyttet sørget Linnéa Laupstad for at kampen var snudd. 2-1 ble også sluttresultatet i Bergen.

  Både Arna-Bjørnar og Avaldsnes skal spille kvalifisering om å holde seg i Toppserien. De ligger plassert på henholdsvis 8.- og 9.-plass på tabellen. (NTB)

  Toppserien 2022: LSK kvinner- Brann (0-1)
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Leicester rotet bort seieren hjemme mot Brentford

  Brendan Rodgers og Leicester ledet 2-0 hjemme mot Brentford i Premier League søndag, men de blåkledde kastet bort seieren etter et sent utligningsmål.

  Like etter at timen var unnagjort reduserte Ivan Toney for bortelaget, og med få minutter igjen å spille utlignet Josh Dasilva med en vakker avslutning. Dermed endte det 2-2 mellom Leicester og Brentford.

  Norske Kristoffer Ajer var som ventet ikke med i Brentford-troppen søndag. Midtstopperen ble operert for en hamstringskade etter forrige sesong, men han er likevel ventet tilbake innen kort tid.

  Leicesters neste kamp er borte mot Arsenal førstkommende lørdag. Thomas Frank og Brentford skal på sin side ta imot Manchester United.

  Premier League - Leicester City v Brentford
  Foto: CRAIG BROUGH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste