Bonsaksen historisk: – Det var litt drama der

Landslagsspiller Alexander Bonsaksens ble tirsdag første nordmann som kan kalle seg finsk mester i ishockey. Men en scoring i sluttsekundene gjorde det unødvendig spennende.

Alexander Bonsaksen

SLUTTSPILL: Alexander Bonsaksen og Tappara vant sluttspillet i Finland.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det var på hengende håret, sier en lettet Bonsaksen til NRK.

Det finske motstanderlaget scoret nemlig helt i slutten av matchen, og dommeren måtte se på video for å avgjøre om pucken var i mål før tiden var gått ut.

– De scoret et halvt sekund etter at tiden var gått, forteller han.

– Det var litt drama der. Først løp vi ut på isen og jublet. Så ble det helt stopp mens dommerne så nærmere på situasjonen før vi gikk helt bananas igjen, ler Bonsaksen, som meldte overgang til finsk hockey for halvannet år siden.

Bonsaksen og laget hans slo dermed HIFK 2-1 i sjette finale, og vant finaleserien i sluttspillet 4-2 sammenlagt.

Første nordmann

Dermed er Bonsaksen første nordmann som vinner sluttspillet i Finland. En seier som smakte godt etter fjorårets tap i finalen.

Den norske landslagsspilleren legger ikke skjul på at han er stolt over å være den første nordmannen som vinner et sluttspill i den finske ligaen.

– Det er kult. Følelsen av å vinne er det beste som finnes. Nå blir det en ordentlig fest til vi ikke orker mer, sa Bonsaksen tirsdag kveld.

– Zucca viktig for laget

Nå venter snart VM i Russland, der Mats Zuccarello har varslet at han skal være med landslaget.

– Det hadde vært moro å få spille VM med Mats igjen. Han har en spisskompetanse som vi ikke har til vanlig på landslaget og kommer til å bety veldig mye for laget, sier den norske landslagsspilleren.

Siste nytt

 • Arsenal tok sin tiende strake seier

  Anført av en svært leken Mesut Özil tok Arsenal sin sjuende strake seier i Premier League da Leicester ble slått 3-1 på hjemmebane mandag. Med tre nye poeng klatret Arsenal opp på fjerdeplass i ligaen med sine 21 poeng.

  Mesut Özil
  Foto: Bogdan Maran / AP
 • Lyngby vil sparke Nicki Bille

  Den tidligere Rosenborg-spissen Nicki Bille Nielsen blir trolig oppsagt av Lyngby etter at han mandag ble pågrepet av politiet i København. Bille er siktet av politiet etter å ha opptrådt truende.

  Nicki Bille Nielsen
  Foto: JEAN-PIERRE CLATOT / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal