Hopp til innhold

Bolt-hysteri før Bislett Games

Ikke siden åpningen av nye Bislett Stadion har interessen rundt Norges største friidrettsfest vært større.

Video 57c6b3ef-cd16-4695-b633-a9a528489370.jpg

Bislett Games er nesten utsolgt

En uke før den tredoble OL-og verdensmesteren Usian Bolt inntar startblokka på Bislett Games 9. juni, er billettene snart utsolgt.

Alt er klart for tidenes 200 meter på Bislett stadion, og det er ingen tvil om at mange gjerne vil være til stede når verdens raskeste mann løper for første gang på norsk jord.

- Av 15 400 billetter på Bislett, så har vi i dag igjen 1650. Det er faktisk færre enn vi hadde igjen på formiddagen på selve dagen for stevnet i fjor, sier stevnedirektør for Bislett Games, Steinar Hoen til NRK.

Det betyr at årets billettsalg til Bislett Games er det beste på seks år.

- Du må tilbake til 2005 da vi åpnet den nye stadion. Da var vi utsolgt to dager i forveien, sier en storfornøyd Hoen videre.

Er Usain Bolt den største idrettsmannen som har besøkt Norge? Diskuter nederst i saken!

Usain Bolt

Usain Bolt er populær overalt han setter sine raske bein.

Foto: MICHAL CIZEK / Afp

Første og eneste?

I Diamond League-stevnet i Roma så totalt 47.000 Bolts sesongdebut på 100meter - det er 20.000 flere publikummere enn vanlig for stevnet. Også i Norge er det liten tvil om at det er the "Lighetning Bolt" som trekker folk til årets Bislett Games.

Steinar Hoen

Steinar Hoen ser fram mot å fylle alle setene på Bislett 9. juni.

Foto: NRK

- Det blir litt sånn at det blir kanskje den eneste gangen han kommer til Norge og da vil mange benytte seg av muligheten til å se han med egne øyne, sier Steinar Hoen.

Usikker Thorkildsen

Andreas Thorkildsen sliter med en strekkskade i låret, og det er usikkert om han stiller på Bislett. Derimot er det flere andre norske utøvere som kan hevde seg.

Jaysuma Saidy N'dure skal måle krefter mot nevnte Bolt, Christina Vukicevic skal løpe 100 meter hekk, Ezinne Okparaebo skal løpe 100 meter og Invill Måkestad skal løpe mot kontroversielle Caster Semenya fra Sør-Afrika på 800 meter.

I tillegg har stevet sikret seg blant annet verdensrekordholder på 5000 meter for kvinner, Meseret Defar, spydkaster Tero Pitkämäki og et knippe verdensstjerner i høyde for menn.

Nett-TV: Bolt gleder seg til Bislett

Video Usain Bolt gleder seg til Bislett

Usain Bolt gleder seg til Bislett

Siste nytt

 • Milan opna tittelforsvaret med siger

  Tittelforsvarar Milan opna den sye sesongen i Serie A med 4-2 over Udinese laurdag, etter 2-2 ved pause.

  Milan kom bakpå etter to minutt, men snudde til leiing. Ved pause var det 2-2, men Milan avgjorde i andre omgang.

  Theo Hernandez, Ante Rebic 2 og Brahim scora for Milan.

  Inter, som var hardaste utfordraren til sin byrival sist sesong, vann også sin opningskamp, men måtte slite borte mot Lecce.

  Først fem minutt på overtid sette Denzel Dumfires inn 2-1. Rumelu Lukako gav Inter ei tidleg leing. Lecce utlikna rett etter pause,

  Charles de Ketelaere, Milan
  Foto: DANIELE MASCOLO / Reuters
 • Hovland tre under par laurdag

  Viktor Hovland avanserte nokre plasseringar da han gjekk 3.-runden av storturneringa i Memphis på tre slag under par. Totalt står han med seks slag under par.

  Det held til foreløpig delt 29.-plass. Han starta dagen på 46.-plass. Over halve feltet har så vidt starta på sin tredje runde.

  Viktor Hovland starta med ein birdie, men rauk på ein bogey på hol nummer to og var tilbake på par for runden.

  Han slo til med ein birdie på det neste par-fem-holet.

  Etter fem hol på par følgde det ein bogey på niande holet, og han var tilbake på par for runden. Han følgde deretter opp med ein birdie på det tiande holet. Det blei bogey på hol 13 og han var nok ein gang tilbake på par.

  Han reparerte mykje da han gjorde to raske birdiar på hol 14 og 15. Et dårleg andreslag, der han måtte droppe, øydela moglegheita for å avansere ytterlegare på det 16. holet – et par-fem-hol.

  Dagens sjette birdie kom på avslutningsholet. Han hadde også tre bogeys på runden.

  Viktor Hovland
  Foto: Stacy Revere / AFP
 • Kontroversar rundt utlikning i Bergen

  Stabæk såg lenge ut til å bli det første laget som skulle slå Brann i Bergen i Toppserien denne sesongen, men Brann greidde å utlikne til 1-1 på ei kontroversiell scoring fire minutt på overtid.

  Iris Omarsdottir scora etter ein halv time i første omgang. Branns overtids-utlikning kom ved Maria Brochmann, som var sist på ballen i ei mølje etter corner.

  - Den scoringa burde ikkje blitt godkjend, sa Stabæks keeper Sunniva Skoglund til NRK.

  - I gode ni av ti tilfelle får keeper medhald i slike situasjonar, sa NRKs Carl Erik Torp.

  Brann kunne sikra seg sigeren i grunnserien og 6 poeng i sluttspelet med siger. Trass poengtapet er det likevel så godt som sikkert at Brann vinn grunnserien.

  Også Rosenborg og Vålerenga er sluttspelklare. Fire lag kjempar om den fjerde og siste sluttspelplassen, inkludert Stabæk.

  I det kontroversielle sluttspelet får dei fire laga med seg 6, 4, 2 og 0 poeng.

  Tidlegare denne veka varsla supporterklubbane i dei største Toppserie-klubbane at dei ikkje vil stille opp med organiserte aktivitetar på kampen i sluttspelet, i protest.

  – Lytt til supportarane, vi er ein ekstremt viktig del av fotballen, og vi vil ikkje ha det. Det er mange andre som ikkje vil ha det heller, ingen vil ha det, sa Gjert Moldestad frå Bataljonen då sluttspelet blei diskutert på NRK i pausen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste