NRK Meny
Normal

Bøkko sikret sølvet

Håvard Bøkko gikk inn til sølv i Allround-EM i Kolomna i Russland søndag etter en god 10.000-meter.

Håvard Bøkko på vei til NM-gull i Fosenhallen.
Foto: Skaug, Thomas Rasmus / SCANPIX

Han startet dagen med 1500 meter der han gikk i par med Sven Kramer. Bøkko fulgte Kramer godt da drømmen om å vinne alle fire distanser ble knust for nederlenderen.

Bøkko kom på fjerdeplass og Kramer måtte ta til takke med tredjeplassen etter at han måtte se seg slått av Jevgenij Lalenkov (1.45,25) og Enrico Fabris (1.45,45).

Kramer gikk inn til 1.45,52, mens Bøkko fikk tiden 1.46,12.

Tre distanseseire til Kramer

Senere tok Kramer sin tredje distanseseier da han i samløp med Bøkko gikk inn til 13.03,30 på 10.000-meter.

Nordmannen gikk et meget godt løp, men ble slått med 3,12 sekunder av nederlenderen. Sølvmedaljen var aldri i fare, og i tillegg satte han personlig rekord med tiden 13.06,42.

- Det var en morsom 10 000 meter, jeg prøvde å angripe på slutten, men jeg visste at jeg kom til å få igjen for det. Det var i alle fall verdt et forsøk. Han er ganske overlegen her så det er båre sånn det er, sa Bøkko til NRK etter premieutdelingen.

Enrico Fabris måtte slå Bøkko med over fem sekunder for å ta fra han sølvet, men han var sjanseløs og klarte bare 13.14.22 i det nest siste paret.

Kramer vant EM med et drøyt tidspoeng til gode på Bøkko.

Sven Kramer

Sven Kramer vant fortjent i Russland.

Foto: MICHAEL KOOREN / REUTERS

Nordmannen var i sin tur nesten 0,65 tidspoeng foran Fabris.

"Skyggen" er rett bak

Den norske landslagstreneren Peter Mueller tror at eleven hans har sjanser til å ta igjen forspranget til Kramer om ikke så lenge.

- Sven er veldig spesiell, men "Skyggen" er rett bak. Han nærmere seg hver uke, sa landslagstrener Peter Mueller om Bøkko.

Når tar du neste steg ?

- Vi får se, jeg har litt å ta igjen på Sven. Jeg får bare jobbe på videre og prøve å ta han igjen om et åre eller tre, avsluttet sølvmedaljevinneren.

 

Sverre Haugli endte på 10.plass og Henrik Christensen på en 11. plass. Odd Bohlin Borgersen fikk ikke gå 10.000 meter og endte som nummer 19.

 

 

Siste nytt

 • Rekordomsetning etter Neymar-salg

  Etter skatt sitter Barcelona igjen med et nettoresultat på 13 millioner euro (123 millioner kroner) etter forrige sesong.Mye skyldes salget av Neymar til PSG 222 millioner euro.

  Barcelona hadde 914 millioner euro i inntekter og utgifter på 882 millioner euro.

  neymar
  Foto: Francois Mori / AP
 • Panamas landslagssjef gir seg

  Hernan Daro Gomez avslutter sin tid som Panamas landslagssjef etter landets VM-debut i Russland.

  – Russland 2018 var starten. Jeg oppfylte løftet om å føre landet til sitt første VM. Og det vil for alltid ha en plass i hjertet mitt, skrev landslagssjefen.

  Hernan Dario Gomez
  Foto: FILIPPO MONTEFORTE / AFP
 • Ruud møter tidligere verdenstreer

  Den spanske tennisspilleren David Ferrer, verdenstreer så sent som i 2014, blir Casper Ruuds motstander i 2. runde av ATP-turneringen i Båstad. Andre runde spilles onsdag eller torsdag. Nå er Ferrer rangert som nummer 39 i verden, mot Ruuds 147.-plass.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal