NRK Meny
Normal

Bøkko sikret sølvet

Håvard Bøkko gikk inn til sølv i Allround-EM i Kolomna i Russland søndag etter en god 10.000-meter.

Håvard Bøkko på vei til NM-gull i Fosenhallen.
Foto: Skaug, Thomas Rasmus / SCANPIX

Han startet dagen med 1500 meter der han gikk i par med Sven Kramer. Bøkko fulgte Kramer godt da drømmen om å vinne alle fire distanser ble knust for nederlenderen.

Bøkko kom på fjerdeplass og Kramer måtte ta til takke med tredjeplassen etter at han måtte se seg slått av Jevgenij Lalenkov (1.45,25) og Enrico Fabris (1.45,45).

Kramer gikk inn til 1.45,52, mens Bøkko fikk tiden 1.46,12.

Tre distanseseire til Kramer

Senere tok Kramer sin tredje distanseseier da han i samløp med Bøkko gikk inn til 13.03,30 på 10.000-meter.

Nordmannen gikk et meget godt løp, men ble slått med 3,12 sekunder av nederlenderen. Sølvmedaljen var aldri i fare, og i tillegg satte han personlig rekord med tiden 13.06,42.

- Det var en morsom 10 000 meter, jeg prøvde å angripe på slutten, men jeg visste at jeg kom til å få igjen for det. Det var i alle fall verdt et forsøk. Han er ganske overlegen her så det er båre sånn det er, sa Bøkko til NRK etter premieutdelingen.

Enrico Fabris måtte slå Bøkko med over fem sekunder for å ta fra han sølvet, men han var sjanseløs og klarte bare 13.14.22 i det nest siste paret.

Kramer vant EM med et drøyt tidspoeng til gode på Bøkko.

Sven Kramer

Sven Kramer vant fortjent i Russland.

Foto: MICHAEL KOOREN / REUTERS

Nordmannen var i sin tur nesten 0,65 tidspoeng foran Fabris.

"Skyggen" er rett bak

Den norske landslagstreneren Peter Mueller tror at eleven hans har sjanser til å ta igjen forspranget til Kramer om ikke så lenge.

- Sven er veldig spesiell, men "Skyggen" er rett bak. Han nærmere seg hver uke, sa landslagstrener Peter Mueller om Bøkko.

Når tar du neste steg ?

- Vi får se, jeg har litt å ta igjen på Sven. Jeg får bare jobbe på videre og prøve å ta han igjen om et åre eller tre, avsluttet sølvmedaljevinneren.

 

Sverre Haugli endte på 10.plass og Henrik Christensen på en 11. plass. Odd Bohlin Borgersen fikk ikke gå 10.000 meter og endte som nummer 19.

 

 

Siste nytt

 • Norendal brøt IOCs sponsorregler

  Silje Norendal (24) har en privat sponsoravtale med Under Armour og reklamerte synlig for utstyrsleverandøren under forrige ukes slopestylefinale, skriver TV2. Det er brudd på regelverket til IOC. Men det får ingen konsekvenser for snowboardstjernen.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Snowboard kvinner.
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Skuffet Falk sendes hjem

  Den svenske langrennsløperen Hanna Falk får ikke gå flere distanser i OL. 28-åringen var langt nede etter å ha blitt vraket til stafetten lørdag. Anna Haag ble valgt foran løpere som Ida Ingemarsdotter og Falk på førsteetappen.

  VINTER-OS 2018 SKIDOR LÄNGD FRISTIL
  Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / NTB scanpix
 • Hockeylag får ikke lov å håndhilse

  USAs hockeylag har fått beskjed om å «fist-bumpe» med hverandre i stedet for håndhilse, for å unngå spredning av noroviruset, som er svært smittsomt. Så langt er det bekreftet 283 tilfeller smittet av viruset, som nå oppholder seg i karantene.

  Pyeongchang Olympics US Zapolski
  Foto: Peter Kneffel / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Skøyter 500 m menn
OL i Pyeongchang: Hopp, lagkonkurranse menn
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang