NRK Meny
Normal

Haugli tilbake

- Endelig var det morsomt å gå på skøyter igjen, sier Maren Haugli etter 10.plass på 3000 meteren.

Maren Haugli
Foto: Skaug, Thomas Rasmus / SCANPIX

Sjeldent har vi sett en skøyteløper være så fornøyd, etter en 10.plass i EM.

Hun var drøye ni sekunder bak distansevinneren, Martina Sablikova fra Tsjekkia, men for Maren Haugli var dette å regne som en stor seier.

- Ni sekunder er mye opp til vinneren, men for meg var det bare deilig å få bekreftet at kroppen er med igjen, og at jeg klarte å bli skikkelig sliten, sier Haugli til NRK.

- Må gå "svingodt"

Tidligere i dag gikk hun 500 meter på 41,39, og ble nummer 18. Dermed skal det holde hardt om hun klarer å kvalifisere seg til den avsluttende 5000 meteren i morgen.

- Hvis jeg skal klare det, må jeg gå en svingod 1500 meter først. Jeg har i det minste tryggheten på at kroppen fungerer, så får vi se hvor langt det rekker, mener Haugli.

Mueller optimist

Trener Peter Mueller er mer optimistisk, og tror hans beste kvinnelige elev er god nok for å få gå 5000 meteren.

- Vi har en god sjanse. Maren tok et stort steg i dag og blir bedre for hvert løp hun går. Hun er i god form, så vi får se i morgen. Uansett er det morsomt at hun går fort igjen - ikke minst for meg, sier Peter Mueller smilende.

Haugli ligger på 15.plass sammenlagt etter to distanser, og må passere tre til på lista for å få gå 5000 meteren. De 12 beste får gå den.

Følg alle løpene fra Kolomna på NRK1 og NRK2 i morgen. 

Siste nytt

 • Mixed laghopp på OL-programmet

  De norske hopperne får enda en øvelse på OL-programmet i 2022. Mixed laghopp ble offentliggjort som en del av programmet – Med dagens vedtak viser IOC at kvinnene blir mer og mer likestilt innenfor hoppsporten, sier skipresident Erik Røste til NTB.

  Kvinner stor bakke verdenscup Holmenkollen.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Edvald fikk tidsstraff

  Edvald Boasson Hagen er ilagt en tidsstraff på to minutter og en bot på drøyt 1600 kroner etter den ellevte etappen i Tour de France. Han skal ha mottatt hjelp i form av en ny sykkel fra gamlelaget Team Sky da han fikk trøbbel med sin egen, melder TV 2

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Mol og Sørum tok sin andre seier

  Anders Mol og Christian Sørum vant for andre gang på rad i EM i sandvolleyball i Nederland onsdag. Den norske duoen slo et russisk par 2-0.

  Vår andre herreduo, Berntsen og Mol, gikk på sitt andre strake tap, og på kvinnesiden er EM over for Ulveseth og Lunde, som tapte tre på rad i gruppespillet.

  Mol og Sørum
  Foto: Fivb.com / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering