NRK Meny
Normal

Haugli tilbake

- Endelig var det morsomt å gå på skøyter igjen, sier Maren Haugli etter 10.plass på 3000 meteren.

Maren Haugli
Foto: Skaug, Thomas Rasmus / SCANPIX

Sjeldent har vi sett en skøyteløper være så fornøyd, etter en 10.plass i EM.

Hun var drøye ni sekunder bak distansevinneren, Martina Sablikova fra Tsjekkia, men for Maren Haugli var dette å regne som en stor seier.

- Ni sekunder er mye opp til vinneren, men for meg var det bare deilig å få bekreftet at kroppen er med igjen, og at jeg klarte å bli skikkelig sliten, sier Haugli til NRK.

- Må gå "svingodt"

Tidligere i dag gikk hun 500 meter på 41,39, og ble nummer 18. Dermed skal det holde hardt om hun klarer å kvalifisere seg til den avsluttende 5000 meteren i morgen.

- Hvis jeg skal klare det, må jeg gå en svingod 1500 meter først. Jeg har i det minste tryggheten på at kroppen fungerer, så får vi se hvor langt det rekker, mener Haugli.

Mueller optimist

Trener Peter Mueller er mer optimistisk, og tror hans beste kvinnelige elev er god nok for å få gå 5000 meteren.

- Vi har en god sjanse. Maren tok et stort steg i dag og blir bedre for hvert løp hun går. Hun er i god form, så vi får se i morgen. Uansett er det morsomt at hun går fort igjen - ikke minst for meg, sier Peter Mueller smilende.

Haugli ligger på 15.plass sammenlagt etter to distanser, og må passere tre til på lista for å få gå 5000 meteren. De 12 beste får gå den.

Følg alle løpene fra Kolomna på NRK1 og NRK2 i morgen. 

Siste nytt

 • Storseier mot Sverige

  Norge knuste Sverige hele 7-2 i den siste kampen i gruppespillet. Kampen var over allerede etter den sjette omgangen. Norges semifinalesjanser var over allerede tirsdag. Svenskene var allerede klare for semifinale, og hadde lite å spille for.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08
 • Birkeland går stafetten

  Lars Helge Birkeland går inn på stafettlaget, sammen med brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen. Det betyr at Erlend Bjøntegaard er vraket, til tross for at Bjøntegaard blant annet havnet på en kanonsterk femteplass på 10km sprint tidligere i OL.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Langrenn, team-sprint
OL i Pyeongchang: Skøyter lagtempo
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
OL-profiler: Johannes Høsflot Klæbo