NRK Meny
Normal

Bøhn: – Vi lever her og nå

Da Karl Erik Bøhn forberedte seg på å dø skrev han et siste bidrag om sykdommen, støtten og råd til det han kalte livets skole.

Karl Erik Bøhn etter seriefinalen i kvinnenes eliteserie i håndball mellom Larvik og Byåsen i Larvi

Karl Erik Bøhn etter seriefinalen i kvinnenes eliteserie i håndball mellom Larvik og Byåsen i Larvik. I 'mitt siste bidrag' skriver han om at livet består av oppturer og nedturer.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Den folkekjære håndballtreneren Karl Erik Bøhn døde litt før klokken halv fire i natt. Den siste tiden har han vært innlagt på sykehuset i Tønsberg.

Rett før jul ble det kjent at Bøhns kreft var uhelbredelig.

Vennene til Karl Erik Bøhn har gitt NRK.no tillatelse til å publisere «Mitt siste bidrag» som Bøhn skrev for nettstedet Kreftkamp.no 5. januar.

Hei alle sammen!

Her kommer, desverre for meg, mitt siste bidrag til denne siden!

Jeg hadde et håp om at jeg kanskje kunne være en bidragsyter her i mange år til, men slik blir det nok ikke! Jeg skal prøve meg på noen kloke ord, som helt sikkert vil motivere noen, men skuffe og provosere andre!

Ståa nå

Det er 2. Januar 2014, Solskjær har blitt manager i Cardiff, og samtidig fått en ny supporter i meg. Sorry Leeds, men jeg har ikke tid til å vente til dere er i Premier League!

Bomber går av i Beirut, mange dør. I Syria er lidelsene enorme! Men verst av alt er vel de stakkars passasjerene som kommer et døgn forsinket med Norwegian fra Bangkok.

Kjenner at den påkjenningen hadde vært vanskelig å takle. Men det er faktisk livet!

Vi lever her og nå, og i våken tilstand tenker vi 90% på meg og mitt. Derfor til deg som strever, sliter og jobber for å leve opp til andres forventninger; glem det!

Alle andre har mer enn nok med seg og sitt, stol på deg selv og si til deg selv, jeg er GOD NOK!

Livets skole

Vi er lært opp til at lykke og glede i livet skal søkes, og vondt og vanskelig er negativt! Dette tror jeg er feil, vi må ha begge deler i livet. Ja, trygghet og mestring gir trivsel, mens trygghet og utfordring gir utvikling.

Jeg tror jeg trygt kan si at det siste året mitt har bestått av utfordringer, og at det har vært vondt og vanskelig med dødsdommen i hånda lille julaften. Men på dagen i dag som nå har blitt 3. januar, er jeg på mitt mest harmoniske og lykkeligste!

Hva det skyldes er ikke alltid lett å forklare, men jeg tror det hjelper å ha en positiv innstilling til livet, og ikke ta ting altfor alvorlig. Det vi med sikkerhet alle vet, er jo at vi en gang skal dø.

Fantastisk støtte

Takket være mine barn, deres mødre, min mor, søster, familie, kjæreste, venner, støttespillere og heiagjeng har jeg klart å holde humøret oppe.

I tillegg har jeg fått fantastisk hjelp og oppfølging på intensivavdelingen på Rikshospitalet, samt rød løper på avdelingen for blodsykdommer på Rikshospitalet, og Vestfold Sentralsykehus i Tønsberg! Jeg har med andre ord intet å klage over!

Så gjør porten høy og døren vid, her kommer en med dårlig tid!

Fra spøk til alvor! Jeg gir som mine tre siste råd:

Ta vare på flokken din! (uttrykk stjålet fra Per Fugelli)
Viva La Vida (lev livet) Coldplay
Be ikke om en lett byrde, men om en sterk rygg! (Theodore Roosevelt)

Vennlig hilsen

Karl Erik Bøhn

– Han ga kreften et ansikt

Overfor NRK beskriver kollega og mangeårige venn Tord Ellingsen Bøhn som en som gav kreften et ansikt.

– Jeg håper og tror at ved at han var åpen, også på det mest sårbare, kan han hjelpe andre i samme situasjon. Karl Erik håpet å gi et ansikt til denne grusomme sykdommen, sier Ellingsen.

16. desember 2012 kunne den norske håndballtreneren Karl Erik Bøhn juble etter å ha løftet Ungarn til EM-bronse. Han ble erklært folkehelt i det håndballgale landet og gleden var enorm.

Spillerne i de norske eliteseriene i håndball stemte i våres frem Karl Erik Bøhn som årets håndballprofil.

Bøhn trente Larvik mellom 2005 og 2011, og har også trent Drammen håndballklubb i perioden 1998–2001.

Karl Erik Bøhn medaljevinner i EM

Karl Erik Bøhn her etter å ha tatt medalje i EM.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Odd