Hopp til innhold

Bøhn: – Vi lever her og nå

Da Karl Erik Bøhn forberedte seg på å dø skrev han et siste bidrag om sykdommen, støtten og råd til det han kalte livets skole.

Karl Erik Bøhn etter seriefinalen i kvinnenes eliteserie i håndball mellom Larvik og Byåsen i Larvi

Karl Erik Bøhn etter seriefinalen i kvinnenes eliteserie i håndball mellom Larvik og Byåsen i Larvik. I 'mitt siste bidrag' skriver han om at livet består av oppturer og nedturer.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Den folkekjære håndballtreneren Karl Erik Bøhn døde litt før klokken halv fire i natt. Den siste tiden har han vært innlagt på sykehuset i Tønsberg.

Rett før jul ble det kjent at Bøhns kreft var uhelbredelig.

Vennene til Karl Erik Bøhn har gitt NRK.no tillatelse til å publisere «Mitt siste bidrag» som Bøhn skrev for nettstedet Kreftkamp.no 5. januar.

Hei alle sammen!

Her kommer, desverre for meg, mitt siste bidrag til denne siden!

Jeg hadde et håp om at jeg kanskje kunne være en bidragsyter her i mange år til, men slik blir det nok ikke! Jeg skal prøve meg på noen kloke ord, som helt sikkert vil motivere noen, men skuffe og provosere andre!

Ståa nå

Det er 2. Januar 2014, Solskjær har blitt manager i Cardiff, og samtidig fått en ny supporter i meg. Sorry Leeds, men jeg har ikke tid til å vente til dere er i Premier League!

Bomber går av i Beirut, mange dør. I Syria er lidelsene enorme! Men verst av alt er vel de stakkars passasjerene som kommer et døgn forsinket med Norwegian fra Bangkok.

Kjenner at den påkjenningen hadde vært vanskelig å takle. Men det er faktisk livet!

Vi lever her og nå, og i våken tilstand tenker vi 90% på meg og mitt. Derfor til deg som strever, sliter og jobber for å leve opp til andres forventninger; glem det!

Alle andre har mer enn nok med seg og sitt, stol på deg selv og si til deg selv, jeg er GOD NOK!

Livets skole

Vi er lært opp til at lykke og glede i livet skal søkes, og vondt og vanskelig er negativt! Dette tror jeg er feil, vi må ha begge deler i livet. Ja, trygghet og mestring gir trivsel, mens trygghet og utfordring gir utvikling.

Jeg tror jeg trygt kan si at det siste året mitt har bestått av utfordringer, og at det har vært vondt og vanskelig med dødsdommen i hånda lille julaften. Men på dagen i dag som nå har blitt 3. januar, er jeg på mitt mest harmoniske og lykkeligste!

Hva det skyldes er ikke alltid lett å forklare, men jeg tror det hjelper å ha en positiv innstilling til livet, og ikke ta ting altfor alvorlig. Det vi med sikkerhet alle vet, er jo at vi en gang skal dø.

Fantastisk støtte

Takket være mine barn, deres mødre, min mor, søster, familie, kjæreste, venner, støttespillere og heiagjeng har jeg klart å holde humøret oppe.

I tillegg har jeg fått fantastisk hjelp og oppfølging på intensivavdelingen på Rikshospitalet, samt rød løper på avdelingen for blodsykdommer på Rikshospitalet, og Vestfold Sentralsykehus i Tønsberg! Jeg har med andre ord intet å klage over!

Så gjør porten høy og døren vid, her kommer en med dårlig tid!

Fra spøk til alvor! Jeg gir som mine tre siste råd:

Ta vare på flokken din! (uttrykk stjålet fra Per Fugelli)
Viva La Vida (lev livet) Coldplay
Be ikke om en lett byrde, men om en sterk rygg! (Theodore Roosevelt)

Vennlig hilsen

Karl Erik Bøhn

– Han ga kreften et ansikt

Overfor NRK beskriver kollega og mangeårige venn Tord Ellingsen Bøhn som en som gav kreften et ansikt.

– Jeg håper og tror at ved at han var åpen, også på det mest sårbare, kan han hjelpe andre i samme situasjon. Karl Erik håpet å gi et ansikt til denne grusomme sykdommen, sier Ellingsen.

16. desember 2012 kunne den norske håndballtreneren Karl Erik Bøhn juble etter å ha løftet Ungarn til EM-bronse. Han ble erklært folkehelt i det håndballgale landet og gleden var enorm.

Spillerne i de norske eliteseriene i håndball stemte i våres frem Karl Erik Bøhn som årets håndballprofil.

Bøhn trente Larvik mellom 2005 og 2011, og har også trent Drammen håndballklubb i perioden 1998–2001.

Karl Erik Bøhn medaljevinner i EM

Karl Erik Bøhn her etter å ha tatt medalje i EM.

Sportsnyheter

Siste nytt

  • De Ligt, Musiala og Dier tilbake i trening før returkampen i Madrid

    Bayern München-trioen Matthijs de Ligt, Jamal Musiala og Eric Dier var alle med på tirsdagens trening før onsdagens Champions League-semifinale mot Real Madrid.

    De Ligt gikk glipp av den første kampen grunnet kneproblemer, og erstatteren Kim Min-jae har fått skylden for begge målene Bayern München slapp inn i 2-2-kampen.

    Bayern-trener Thomas Tuchel sa på tirsdagens pressekonferanse at Dier og De Ligt ligger an til å starte returkampen i Spania.

    – De fortjener å fortsette å spille sammen. Matthijs har fått grønt lys, sa Tuchel.

    Musiala
    Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
  • McDavid, MacKinnon eller Kutsjerov blir årets spiller i NHL

    Connor McDavid, Nathan MacKinnon og Nikita Kutsjerov er årets finalister i kampen om å vinne Hart-trofeet som årets spiller i NHL.

    Hart-trofeet gis årlig til spilleren som i en avstemning blant medlemmene i ishockeyjournalistenes forening utpekes som den mest verdifulle for sitt lag.

    McDavid vant Hart-trofeet for tredje gang i fjor og kan slutte seg til Wayne Gretzky (9), Gordie Howe (6) og Eddie Shore (4) som en av spillerne med minst fire. Edmonton Oilers-kapteinen kan også bli den første som vinner to år på rad siden Alex Ovetsjkin i 2008 og 2009.

    6bI-ZE7PPAY
    Foto: AP
  • Nominert til årets manager – fikk sparken

    Liam Rosenior var en av tre nominerte til prisen for årets manager i engelsk mesterskapsserie. Tirsdag fikk han sparken i Hull.

    39-åringen ble i november 2022 hentet til trenerjobben i klubben han hadde spilt for i fem år av sin aktive karriere. Han berget laget fra nedrykk, og sist sesong gjorde Hull det så bra at han i desember fikk en ny og forbedret kontrakt med gyldighet til 2026.

    Han ble også nominert til prisen som sesongens manager sammen med Kieran McKenna (Ipswich, som vant) og Daniel Farke (Leeds), men Hull gikk så vidt glipp av opprykkssluttspill. Med bare en seier på de fire siste kampene endte laget på 7.-plass, tre poeng bak Norwich på den viktige 6.-plassen.

    – Dette er den vanskeligste avgjørelsen jeg har truffet som styreleder i denne klubben. Jeg må se bort fra personlige følelser og treffe avgjørelser med klubbens langsiktige visjoner i sentrum, sier klubbens tyrkiske eier Acun Ilicali til Hulls nettsted.

    – Det er ingen tvil om at vi har hatt framgang under Liam, og han vil alltid være en del av denne familien. Likevel er det blitt tydelig at vi har ulike visjoner for klubbens framtid, og jeg føler at tiden er inne for å gjøre en endring.

    (©NTB)

    dfClLXF5MRI
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal