Les vennenes siste hilsen til Karl Erik Bøhn

Den folkekjære håndballtreneren Karl Erik Bøhn døde søndag morgen etter lengre tids sykdom.

Bøhn

Karl Erik Bøhn sammen med sin gode venn Andreas Smeby. Bildet er tatt 5. januar. Foto: Privat

– Han var sliten på slutten og hadde til dels mye vondt. Jeg tenker at det er godt at han fikk slippe, men det er et savn som ikke lar seg beskrive, sier Tord Ellingsen til NRK.no om sin kjære venn Karl Erik Bøhn.

De to jobbet sammen i ni år. Fredag møttes kameratene for siste gang.

– Jeg håper og tror at ved at han var åpen, også på det mest sårbare, kan han hjelpe andre i samme situasjon. Karl Erik håpet å gi et ansikt til denne grusomme sykdommen, sier Ellingsen.

Karl Erik Bøhn var kreftfri i begynnelsen av desember, men like før jul fikk håndballtreneren et tilbakeslag. Lille julaften kom så beskjeden han minst hadde ønsket seg: Kreften var uhelbredelig.

– Alle som krysset hans vei fikk kjenne på hva han stod for. Jeg har møtt mange som har spurt hvordan det går med han det siste halvåret.

– Det som slår meg er at alle har den følelsen av at de har vært den viktigste personen for Karl Erik, han hadde en egen evne til å få mennesker rundt seg til å føle seg vel og verdsatt. Han hadde alltid tid til folk, han kunne alltid navnet til folk. Han var rett og slett unik, sier Ellingsen om sin avdøde venn.

Les pressemeldingen Karl Erik Bøhns venner har sendt ut:

Den folkekjære håndballtreneren og medmennesket Karl Erik Bøhn døde i dag tidlig.

Han sovnet stille inn i Tønsberg på Sykehuset i Vestfold.

Karl Erik fikk diagnosen akutt leukemi i begynnelsen av februar i fjor. Han ble erklært kreftfri i november samme år, men fikk tilbakefall kort tid etter.

Han vil bli husket for sin helt spesielle omtanke for andre mennesker. Selv under sykdomsforløpet der han var døden nær var han optimistisk og beholdt det gode humøret. Karl Erik satt alltid alle de han var glad i foran seg selv.

Han opplevde en enorm støtte fra tusenvis av mennesker både i Norge og Ungarn. Det ga Karl Erik avgjørende energi til å aldri gi opp håpet om å bli frisk. Det å beholde livsgnisten var også et budskap han ønsket å formidle til alle andre i en vanskelig situasjon. Til tross for mange tøffe stunder greide Karl Erik å følge sitt eget livsmotto: LEV LIVET!

Våre tanker og medfølelse går til barna, familien og Karl Eriks kjæreste.

Vi vil aldri glemme deg Karl Erik!

Varme hilsener fra Andreas Smeby og Karl Eriks venner.

Siste nytt

  • United-aksjene stiger etter rykter

    Rykter om at Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman vurderer å kjøpe Manchester United har sendt klubbens aksjekurs opp 5 prosent, ifølge Sky News. Glazer-familien, som har eid Manchester United siden 2005, har ikke kommentert saken.

  • England med sterk seier mot Spania

    England slo Spania 3-2 på bortebane mandag i nasjonsligaen. Dette er første gang Spania slipper inn tre mål i en tellende hjemmekamp.

    Raheem Sterling
    Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Nasjonsligaen: Norge - Bulgaria