Glimt ble snytt for seiersmål – dommer innrømmer feil

BRANN STADION/OSLO (NRK): Det ble bare uavgjort for Bodø/Glimt mot Brann i Bergen i Eliteserien mandag kveld. Bodø/Glimt så ut til å ha fått seiersmålet, men så blåste dommeren.

Eliteserien fotball: Brann - Bodø Glimt.

UAVGJORT: Det endte med 1–1 mellom Brann og Bodø/Glimt i Eliteserien i kveld.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Etter at Molde tapte på Lerkendal mot Rosenborg søndag kveld, kunne Bodø/Glimt for alvor melde seg på igjen i gullkampen med seier på Brann Stadion.

Men det ble ikke full uttelling for Bodø/Glimt mandag kveld.

For i det 84. minutt satt Jens Petter Hauge inn 2–1 for Bodø/Glimt, men så vinket linjemannen med flagget. Dermed ble målet annullert.

– Jeg tror alle ser at den er onside. Det er beklagelig at vi da dømmer offside, sier hoveddommer Rohit Saggi til NRK etter kampen.

Rohit Saggi

INNRØMMER FEIL: Hoveddommer Rohit Saggi er enig med Bodø/Glimt-leiren om at målet ikke skulle vært annullert.

Bodø/Glimt-leiren protesterte høylytt, men Saggi valgte å ikke godkjenne målet.

– Jeg er jævlig forbannet. Det er våres jobb å score mål og deres jobb å ha kontroll på offsiden, sa Håkon Evjen til NRK etter kampen.

– Det der er ikke bra. Vi får ikke gjort noe med det, men det er utrolig bittert, sa Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen til Eurosport etter kampen.

Dermed endte oppgjøret 1–1 og nå blir jakten på serieleder Molde svært tøff for Bodø/Glimt. Nå er gultrøyene seks poeng bak med fire kamper igjen.

– Feilaktig annullert

Bodø/Glimt kom til et hav med sjanser på Brann Stadion i kveld og jaktet 2-1-målet i andreomgang.

Etter 65 minutter fikk omsider Bodø/Glimt ballen i mål. Håkon Evjen kom igjennom etter gjennomspill fra Ulrik Saltnes, men Evjen viste seg å være noen centimeter på feil side. Dermed ble målet annullert for offside.

Eliteserien fotball: Brann - Bodø Glimt.

REAGERTE: Kjetil Knutsen mente at Jens Petter Hauge ikke var i offside da han satt inn det som kunne blitt 2-1 til Bodø/Glimt.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Så skulle det skje igjen.

I det 84. minutt spilte Evjen løs Jens Petter Hauge. Hauge satt ballen inn til 2–1 for Bodø/Glimt, men målet ble ikke stående. Linjedommeren løftet flagget og igjen ble bortelagets mål underkjent.

– Vi scorer det målet som blir feilaktig annullert, så det er litt kjipt å stå her og forklare det når prestasjonene våre var veldig bra, sa Knutsen til NRK etter kampen.

– Linjedommeren har to andre annulleringer som er helt fantastiske avgjørelser. Men det er menneskelig å gjøre feil, sa Saggi.

Glimt med drømmestart

Brann har ikke tapt i sine fem siste møter mot Bodø/Glimt i Eliteserien, men et gulljagende Glimt fikk en pangstart på Brann Stadion i kveld.

Etter åtte minutter slo Philip Zinckernagel inn fra høyre. Ballen fant veien til Saltnes, som på lekkert vis sendte ballen helt nede i det lengste hjørnet og sørget for 1–0 til Bodø/Glimt.

Eliteserien fotball: Brann - Bodø Glimt.

KUNNE JUBLE: Bodø/Glimt tok tidlig ledelsen etter mål av Ulrik Saltnes. Likevel klarte ikke gultrøyene å holde helt inn.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Men etter 53 minutter svarte Brann. I Daouda Bambas første kamp for Brann siden 25. august, leverte ivorianeren.

På hjørnesparket til Fredrik Haugen raget Vito Wormgoor høyest. Headingen mot mål traff Daouda Bamba som vippet ballen opp til seg selv og headet kontrollert inn utligningen for Brann.

– Det var en veldig god følelse å være tilbake på banen, så jeg er veldig glad for det, sa Bamba til NRK.

Det ble ikke flere mål i Bergen og dermed endte kampen 1–1.

– I mine øyne er dette som å tape en fotballkamp, sa Evjen til NRK.

Bodø/Glimt har fortsatt mulighet til å ta igjen Molde og har igjen Haugesund (H), Rosenborg (B) og Kristiansund (H) før serieleder Molde venter i siste runde.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Basket-legenden Kobe Bryant er død

  Det skriver det amerikanske nettstedet TMZ. Politiet i Los Angeles bekrefter på Twitter at fem mennesker har omkommet i en helikopter-ulykke søndag. Ifølge nettstedet TMZ er Kobe Bryant en av disse fem personene. Det melder også kilder til ESPN. Bryant ble 41 år gammel og spilte hele sin NBA-karriere for Los Angeles Lakers, hvor han vant hele fem NBA-titler.

  Former NBA player Bryant attends a community screening for the film "Just Mercy" in Los Angeles
  Foto: Mario Anzuoni / Reuters
 • Ødegaards Sociedad knuste Mallorca

  Martin Ødegaard og Real Sociedad vant 3–0 over Mallorca i La Liga søndag. Svenske Alexander Isak sendte hjemmelaget i ledelsen helt i starten av andreomgang. Et selvmål av Fran Gamez sørget for at det stod 2–0 til Real Sociedad. Ødegaard smelte til etter 81 minutter, og på returen sørget Christian Portu for 3–0. La Real er nå bare to poeng unna fjerdeplassen som gir mulighet for mesterligaspill.

  -
  Foto: Ander Gillenea / AFP
 • Liverpool må ha omkamp

  Liverpool gav bort tomålsleiing og greidde berre 2-2 mot Shrewsbury frå nivå 3 i fjerde runde av FA-cupen. Det betyr omkamp om ti dagar.

  Curtis Jones scora tidleg, og Shrewsbury laga sjølvmål få sekund etter pause.

  Men så sette Shrewsbury inn Jason Cummings, og han scora to gonger - det første på straffe.

  Det blir dermed omkamp på Anfield, og det er nok Shrewsbury mest nøgd med.

  Jason Cummings, Shrewsbury
  Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal