Raste mot dommeren etter kontroversiell Molde-utligning

SARPSBORG/OSLO (NRK): Molde reddet ett poeng borte mot Sarpsborg 08, etter en scoring i det 90. minutt. Situasjonen som skapte frisparket som endte i scoring, vekket reaksjoner hos Sarpsborg-spillerne.

Eliteserien fotball 2019: Sarpsborg 08 - Molde.

JUBEL: Molde-spillerne etter 1–1 målet som sikret poeng på bortebane.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Det så ut til at Molde skulle gå på et tap i sesongens første kamp, men frisparket til Molde-debutant Eirik Ulland Andersen nådde Magnus Wolff Eikrem, som reddet poenget for bortelaget.

Frisparket fikk de etter et skudd fra Eikrem, som dommer ser går i hånden til Joachim Thomassen og dermed dømmer frispark. TV-bildene viser imidlertid at ballen treffer hodet til Sarpsborg-spilleren.

– Den treffer hodet, innrømmer Eikrem til Eurosport Norge, da han fikk se situasjonen i reprise.

– Men jeg har en offside-situasjon rett før som jeg ikke er i offside i. Det her går opp i opp i løpet av en sesong.

Etter at dommeren blåste av, gikk Thomassen rett bort til dommer. Tydelig frustrert over avgjørelsen, som endte i scoring.

– Han skyter ballen i hodet på meg og så dømmes det hands, og det er ikke så mye jeg får gjort med det. Det er klart det kommer en reaksjon da, det er helt naturlig, sa Thomassen til NRK etter kampen.

– Du må få lov til å blåse ut litt når du føler deg så urettferdig behandla som jeg følte der.

Flere store sjanser

Eliteserien fotball 2019: Sarpsborg 08 - Molde.

SOLSKJÆR-ERSTATTER: Erling Moe.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Molde har av flere eksperter blitt tippet til å vinne serien i år. Etter at Ole Gunnar Solskjær forsvant til Manchester, tok Erling Moe over og ledet klubben inn i eliteserien 2019. Det var flere sjanser frem og tilbake, men det var likevel Sarpsborg som var best i flere perioder.

Like etter en Molde-kontring, der Ohi Omoijuanfo bare nesten fikk avsluttet, svingte det tilbake til den andre banehalvdelen. Hjemmelaget kom farlig nære, men forsøket ble blokkert og returen gikk utenfor stengene.

Så var vertene på igjen. Joachim Thomassen skøyt inn i boksen, men ballen traff Moldes Vegard Forren og ble styrt like utenfor mål. Det var ikke langt unna et selvmål for Molde.

I store deler var det vertene som fikk styre spillet. Mot slutten av omgangen var Strand Larsen ikke langt unna å sette sitt første eliteseriemål, men det var likevel målløst i Sarpsborg til pause.

Elitserien i fotball 2019 Sarpsborg08-Molde

KONTRAST: Skuffede Molde-spillere blant jublende Sarpsborg-spillere etter den første scoringen.

Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix

Sarpsborg i ledelsen

Etter hvilen ble det spilt det jevnt de første minuttene, men også da var Sarpsborg nære. Linde i Molde-målet gikk ut for å møte Steffen Lie Skålevik på løp, og får forstyrret. Da var målet åpent og Strand Larsen legger inn, men skuddet fra vertene går utenfor.

Og så skulle den sitte for Sarpsborg til slutt. Matti Lund Nielsen vendte opp og trillet ballen til Jonathan Lindseth. Han sendte ballen forbi Linde og hjemmelaget opp i ledelsen. Dermed stod det 1–0 til Sarpsborg med tjue minutter igjen på klokka.

Les også: Snøkaos stoppet eliteseriekamp - måtte brøyte banen

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Molde tok seg enkelt videre

  Molde hadde et svært godt utgangspunkt etter at de vant 7-1 hjemme mot islandske KR Reykjavík forrige torsdag. Bortekampen mot hovedstadslaget torsdag ble kun en transportetappe og europaliga-avansementet var aldri truet da Molde spilte 0-0.

  Europa League kvalifisering KR - Molde
  Foto: Árni Sæberg / Morgunblaðið / NTB scanpix
 • Europadrømmen knust for Brann

  Daouda Bamba tente et håp for Brann-avansement i europaliga-kvalifiseringen da han sendte de rødkledde i ledelsen ti minutter etter sidebytte. Men med to sene scoringer fra Shamrock Rovers tapte Lars Arne Nilsens menn 2-1 og 4-3 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Shamrock Rovers - Brann
  Foto: Ryan Byrne / Inpho / NTB scanpix
 • Mikel gir seg på landslaget

  John Obi Mikel avsluttet landslagskarrieren med bronsemedalje med Nigeria i afrikamesterskapet. Den tidligere Lyn-spilleren står oppført med 89 landskamper. Mikel ledet Nigeria til gull i afrikamesterskapet i 2013 og OL-bronse i 2016.

  FILE PHOTO: Africa Cup of Nations 2019 - Group B - Nigeria v Burundi
  Foto: Mohamed Abd El Ghany / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal