Hopp til innhold

Thingnes Bø stoppet opp og vinket til publikum: – Det var en helt outstanding stafett

ÖSTERSUND/OSLO (NRK): De norske herrene tok et suverent stafettgull, men Johannes Thingnes Bø skremte lagkameratene på siste stående.

– Det var en helt outstanding stafett, alle fire gjorde nesten maks løp, det var en god dag i dag, oppsummerer Lars Helge Birkeland.

Johannes Thingnes Bø kunne showe på oppløpet da Norge gikk inn til stafettgull, men stryningen skremte lagkameratene med tre bom på siste stående.

– Vi var vel alle helt sikre på gull før han begynte, men tre var vel litt i overkant, sa Tarjei Bø om brorens stående skyting.

Men Johannes Thingnes Bø hadde full kontroll, satte det siste ekstraskuddet, unngikk strafferunden. Dermed hadde han stort nok forsprang til å stope helt opp i skogen på vei inn til stadion og kunne vinke til publikum. På oppløpssiden tok han med seg et flagg og gikk rolig inn til lagkameratene i målområdet.

– Nok en gang så får jeg den luka jeg har lyst på og trenger. Så all heder og ære til de tre andre, de gjord en super stafett, forteller Thingnes Bø.

– Det var fint at han fikk «showe» litt, sier storebroren og flirer.

Overrasket lagkameraten

Tarjei Bø gjorde en fantometappe. Så bra var den, at den overrasket Vetle Sjåstad Christiansen.

Gull

JUBEL: De norske herrene gjorde som kvinnene tidligere på dagen, og vant stafetten i Östersund.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Siste jeg så på, så ledet Frankrike. Jeg skjønner ikke hva som har skjedd, du må forklare, sa Vetle Sjåstad Christiansen til Ole Kristian Stoltenberg etter sin etappe.

For på tiden Christiansen hadde brukt på å skifte til tørre klær og få i seg litt næring, hadde Tarjei Bø skaffet Norge en kjempeluke.

Eldstebror Bø gikk forrykende i sporet og ledet inn til sin stående skyting. Der måtte stryningen bruke to ekstraskudd, men konkurrentene måtte bruke flere.

– Det var ett ekstraskudd der som var rimelig kant inn, men det er marginer vi trenger på en dag som denne, sa Bø i etterkant av rennet.

Naturlig nok var han fornøyd med egen innsats.

– I tillegg til formen og det gode utgangspunktet ga det meg en ekstra boost å gå med en franskmann som måtte ut i strafferunder, sier Bø og legger til:

– Det er ikke alltid det er artig med skirenn, og det er lett så lenge man treffer. I dag var det artig å gå.

– Inspirert av jentene

Både Christiansen og Birkeland leverte to sterke etapper, men det så ut som sistnevnte var noe preget på starten av løpet. Til NRK sa Birkeland at han var kald på fingrene og at nervøsiteten spilte han et puss.

VM skiskyting 2019. Stafett menn.

SHOWET: Johannes Thingnes Bø gikk i mål i ensom majestet til tross for tre bom på siste skyting.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Likevel klarte han å hente seg inn, og på stående skyting gjorde Birkeland kort prosess og skjøt en feilfri serie.

– Vi var supergira alle sammen på at vi skulle ha dette gullet. Det har vi vært siden vi tapte OL-stafetten i fjor. Vi blir ekstra inspirert når jentene vinner tidligere i dag. Da hadde vi ikke noe valg enn å vinne vi også.

Dagens gull er Norges første triumf i en mesterskapsstafett på tre år.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Maddison glitret da Leicester svarte kritikerne

  James Maddison scoret to ganger da Leicester tok tre uhyre etterlengtede poeng med 4-0-seieren over Nottingham i Premier League mandag.

  Seieren og de tre poengene gir etter alle solemerker Leicester-manager Brendan Rodgers arbeidsro, mens presset øker ytterligere på Nottingham-kollega Steve Cooper.

  Leicester hadde kun ett fattig poeng denne sesongen foran mandagens hjemmekamp. Nå har mannskapet til Rodgers fire, samme antall som Nottingham. Sistnevnte er tabelljumbo på svakere målforskjell.

  (NTB)

  Premier League - Leicester City v Nottingham Forest
  Foto: CRAIG BROUGH / Reuters
 • Schjelderup (18) toppscorer i Danmark

  Andreas Schjelderup, som spiller i Nordsjælland, scoret to nye mål mot Randers i den danske toppligaen mandag. Nordsjælland vant til slutt 3-1.

  Det gjør at han troner toppscorerlista med syv mål etter elleve spilte kamper.

  – Det er en fantastisk spiller, sa de danske kommentatorene etter kampslutt, ifølge VG.

  Seieren gjør at Nordsjælland passerte Randers, og leder nå den danske superligaen med ett poeng mer.

  Totalt har Skjelderup scoret 14 mål og gitt fem målgivende på 50 kamper.

  Fotboll, Danska Ligan, Nordsjällands Andreas Schjelderup
  Foto: ©ANDERS KJÆRBYE / FODBOLDBILLEDER
 • Poengdeling etter spesiell situasjon

  Grorud og Raufoss måtte dele poengene etter 1-1 i 1. divisjon for menn mandag.

  Det var Grorud som startet oppgjøret best, etter at Nikolai Hristov ble felt i boksen etter 38. minutter. Den straffen satte Peter Godly Michael sikkert, men få minutter seinere oppstod det en oppsiktsvekkende situasjon.

  Raufoss' Gard Simenstad gikk ut for å ta corner. Den skrudde han inn mot mål. Keeper Simen Lillevik gikk ut for å fange ballen, men det virket som om han trodde spillerne foran ville klarere. Det gjorde de ikke, og ballen gikk direkte i mål.

  Poengdelingen gjør at Raufoss er et steg lenger unna kvalifisering til Eliteserien, og Grorud et steg nærmere nedrykk.

  1 divisjon i fotball 2022: Grorud - Mjøndalen (0-1)
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste