Hopp til innhold

Bluss-markering på Ullevaal – sang: «Hater, hater, hater NFF»

ULLEVAAL STADION (NRK): Da nasjonalsangene ble spilt, tok en gruppe supportere et stort rødt banner over seg. I det dommeren blåste i gang kampen, forsvant banneret. Deretter smalt blussene.

Y37VlL14IG0

MARKERING: En rekke supportere tente bluss under fredagens kamp mellom Norge og Færøyene.

Foto: Fredrik Hagen

I et par minutter fyrte 30–40 stykker opp rundt 15–20 bluss mens de sang: «Hater, hater, hater NFF».

Da blussene slukket, gikk den fremmøtte grupperingen ned fra tribunen og forlot stadion. Mens røyken la seg, satte Tore Reginiussen inn Norges første mål.

NRK har snakket med en tilskuer som var på feltet da blusset ble tent opp. Vedkommende var ikke selv med på demonstrasjonen, men opplyser om at han, og de rundt, ble advart mot at området kom til å bli røyklagt.

– Dette var en samlet demonstrasjon med supportere fra flere av toppklubbene i Norge, hevder personen, som ønsker å være anonym.

– Det er en fortsettelse på frustrasjonen

Talsmann for Norsk Supporterallianse (NSA), Gjert Moldestad, forteller til NRK at dagens blussing ikke var i regi av dem.

Gjert Moldestad

FRUSTRERTE: Talsmann for Norsk Supporterallianse, Gjert Moldestad, forteller at dette er fortsettelsen på frustrasjonen rundt debatten om bruk av bluss.

Foto: Reidar Deadswan Engesbakk

– Det er ikke NSA som står bak dette, dette er ikke noe vi har planlagt. Dette er nok noe noen har avtalt seg imellom, hevder han.

– Det er en fortsettelse på den frustrasjonen og reaksjonen over manglende dialog og manglende samarbeid når det gjelder at supportere skal få være med å bestemme hva som skjer på tribunen, fortsetter Moldestad.

Ole Kristian Sandvik er personen fra supporteralliansen som har ansvar for dialogen med NFF i forbindelse med landskamper. Han tror supporterne gjorde dette for at forbundet skal få en bot.

– Slik jeg har forstått det er det en protest fra folk som ikke er glade i NFF på grunn av pyroreglementet. Det å gjøre det på landskamp er mest effektivt for å straffe forbundet, for da får forbundet bot av UEFA, sier Sandvik til TV 2.

Fotballforbundets kommunikasjonssjef, Yngve Haavik, skriver følgende i en melding til NRK:

– Over 10 000 og god stemning på tribunen er veldig bra med tanke på at selve EM-kvalifiseringen er kjørt. Ikke minst ble det fire mål og en overbevisende seier. Det er vårt fokus. Vi var forberedt på at det kunne bli en markering i starten av kampen, og politiet hadde god kontroll. Utover det ønsker vi ikke å kommentere blussingen.

Videre skriver han at UEFA trolig vil ha en forklaring fra dem, og at de tar den dialogen når det kommer.

FYR: En gruppe fremmøtte markerte de siste ukers debatt rundt bruken av bluss, i starten av kampen mellom Norge og Færøyene

Heftig debatt

Det har de siste ukene vært en heftig debatt rundt bruken av bluss på norske fotballstadioner.

I slutten av oktober ble kampen mellom Lillestrøm og Vålerenga stoppet to ganger, da tilhengere kastet bluss og fyrverkeri inn på banen.

Eliteserien fotball Vålerenga - Brann

BRANN – VÅLERENGA: Vålerenga-tilhengerne tente på et Brann-flagg etter at blussen ble sendt på banen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

En uke senere skjedde det samme i kampen mellom Vålerenga og Brann. Da på tribunen hvor Brann-tilhengerne stod.

Store mengder med bluss ble tent og flere ble kastet ned på kunstgressmatten mens de var i full fyr. Dermed ble kampen stoppet.

Siden eliteseriekampene har debatten gått mellom norske tilhengere og NFF. Nå blir det dialog mellom partene.

– Allerede før det som skjedde i kveld avtalt at vi skal ha et møte med NFF og norsk toppfotball og det har vært en dialog blant supporterne og NFF. Og det er noe vi er veldig glad for, avslutter Moldestad.

Siste nytt

 • Lewandowski og co spilleklare for Barcelona

  Flere av Barcelonas nysigneringer er klarert for seriestarten. Det gjelder også Robert Lewandowski som fikk ja fredag kveld.

  Den gjeldstyngede klubben jobbet hardt med å få registrert Lewandowski og andre nysigneringer i Barcelona-troppen foran den første seriekampen mot Rayo Vallecano lørdag kveld. Saken er stort sett løst melder spanske medier, blant annet avisen AS.

  Barcelona har gjennom sommeren solgt viktige deler av sine framtidige inntektskilder, der iblant TV-rettigheter, for å oppfylle de økonomiske retningslinjene spanske klubber er forpliktet til å følge.

  Fredag opplyste Barcelona at klubben har solgt ytterligere 24,5 prosent av produksjonsselskapet «Barca Studios» til Orpheus Media for 980 millioner kroner.

  De midlene kan være det siste som skal til for å få registrert spillerne som er hentet i sommervinduet. I hvert fall er håpet at noen av spillerne skal kunne bli registrert. (NTB)

  Spain Soccer Gamper Trophy
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Ruud til ATP-semifinale

  Casper Ruud spilte hjemmehåpet Felix Auger-Aliassime av banen i kvartfinalen i ATP-turneringen i tennis i Canada. Nordmannen vant 2-0 i sett.

  Det betyr at det venter semifinale mot Hubert Hurkacz (Polen) lørdag. Hurkacz slo australske Kyrgios 2-1 i sett i sin kvartfinale. Det siste gikk fort unna og endte med 6-1.

  Ruud vant sitt førstesett med samme sifrer, og det tok ikke lang tid. Auger-Aliassime var helt uten sjanse i åpningen av kampen på centercourten.

  Ruud holdt så sitt første servegame i andre sett og gikk opp til 1-0. Så brøt Ruud canadierens serve og sikret seg 2-0 før det etter ytterligere et par minutter sto 3-0 i norsk favør. Settet endte 6-2.

  Hurkacz er seedet som åttendemann mens Ruud ligger fire hakk høyere i Masters 1000-turneringen i Montreal. (NTB)

  National Bank Open Montréal - Day 7
  Foto: Minas Panagiotakis / AFP
 • Glimt vann 4-1: - Ein svært sterk prestasjon

  Bodø/Glimt var klart mest effektiv og vann 4-1 i Sarpsborg fredag. Hugo Vetlesen og Amahl Pellegrino scora før pause.

  Lars-Jørgen Salvesen scora sitt første etter overgangen til Glimt, før Tobias Heintz reduserte. Pellegrino scora Glimts fjerde etter ein gigatappe i Sarpsborgs forsvar like før slutt.

  Pellegrino scora sitt seriemål nummer 16 og 17, og er suveren toppscorar.

  Glimt klatra til andreplass på tabellen etter sin sjette strake siger.

  - Vi er på veg tilbake. Denne kampen var tung for oss. Vi må i kjellaren, kanskje heilt i blindkjellaren for å hente det som skal til i dag, sa Glimt-trenar Kjetil Knutsen til Discovery.

  - Dette var ein svært sterk prestasjon av oss. Dette Sarpsborg-laget er ikkje enkelt å spele mot.

  Han skal leie laget sitt til den utruleg viktige meisterliga-kvalifiseringskampen mot Dinamo Zagreb i neste veke. Der gler Knutsen seg over å ha forsterka spelargruppa.

  - Vi har fått sterkre konkurranse på fleire plassar. Vi kan starte med Lars-Jørgen (Salvesen), og ha Runar (Espejord) i bakhånd, seier Knutsen.

  Lars-Jørgen Salvesen
  Foto: Christoffer Andersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste