Hopp til innhold

Norsk OL-håp sendt til sykehus etter fall i Tokyo-løypa

Triatlonutøveren Kristian Blummenfelt gikk i bakken under et OL-kvalifiseringsløp i Tokyo natt til fredag, og ble sendt til sykehus.

18238740047394

I BAKKEN: Kristian Blummenfelt gikk i bakken under sykkeldelen av triathlon-løpet i japanske Tokyo.

Foto: Graham Hughes / AP

– Jeg lå i den første gruppen, det ble kjørt ganske hardt og var ganske mye vind. Så var den første gruppen ut på den syvende av åtte runder, og da var det en belgier som falt i en sving foran meg. Jeg kjørte rett i ham og inn i gjerdet, forteller Blummenfelt til NRK.

Den norske triatlonutøveren er ett av Norges store OL-håp i neste år sommer-OL. Blant annet har Blummenfelt verdensrekorden i Ironman, satt i Bahrain i fjor. Dette er et triatlon med en distanse nesten dobbelt så langt som vanlig triatlon.

– Det pumper rundt låret og er ganske vondt. Jeg klarer ikke å bøye kneet, forteller Blummenfelt til VG etter velten i Japan.

Usikker på skadeomfanget

Det var også i neste års OL-løype det gikk galt for 25-åringen.

Blummenfelts skade

BANDASJERT: En tydelig forslått Blummenfelt la ut dette bildet på sin Instagram-profil.

Foto: Kristian Blummenfelt / Instagram

– Jeg kjørte låret ganske hardt inn i gjerdet, så det gjør vondt fremdeles. Vi dro til sykehuset for å undersøkt, men fikk ikke kjørt MR på grunn av hevelsen, forteller Blummenfelt og fortsetter:

– Vi kjørte røntgen og ultralyd, og det viste ingen ting. Men jeg må vente til hevelsen har gått ned for å få undersøkt det ordentlig.

25-åringen reiser hjem til Bergen i morgen, og skal undersøke skaden nærmere. Han tør ikke avskrive at skadeomfanget er større enn først antatt.

– Planene var egentlig å være hjemme en ukes tid før Lausanne, men nå må kanskje revurdere det, sier Blummenfelt.

– Jeg hadde veldig store forhåpninger

Om 15 dager er det verdensseriefinalen i triatlon i Lausanne. Et mål som nå kanskje står i fare for triatlon-talentet, og det etter en sesong som ikke har stått til forventningene.

– Det har vært en ganske tøff sesong så langt. Det startet dårlig og jeg har slitt med beina siden Dubai i februar. Jeg følte meg ikke «fit for fight» før Montreal, for to måneder siden, forteller Blummenfelt og fortsetter:

– Der fikk jeg en oppløftende femteplass, uken etter var jeg pigg igjen og hadde hentet meg godt inn. Men så var det Hamburg og da krasjet jeg igjen, forteller Blummenfelt.

Sesongen som har gått på tverke, og den uforløste formen, var også det som gikk gjennom hodet til bergenseren like etter velten.

– Jeg har ventet på å få ut potensialet, jeg var virkelig klar i dag. Jeg hadde veldig store forhåpninger. Det var veldig kjipt å bli sittende igjen grøften i nok et løp, det var nok det som gikk gjennom hodet, avslutter Blummenfelt.

Siste nytt

  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP
  • Amnesty reagerer kraftig – Fifa forsvarer Saudi-avtale

    Amnesty reagerer kraftig på avtalen Fifa har inngått med det saudiarabiske oljeselskapet Aramco. Fifa peker på at den bidrar til global utvikling av fotballen.

    Avtalen mellom saudiarabiske Aramco og Fifa er den siste i rekken av oljestatens involvering i idrett.

    Nyhetsbyrået AP hevder at avtalen er den største Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har inngått med en sponsor om man regner per år.

    – Vi blir ikke lenger sjokkert over Saudi-Arabias bruk av sport som et PR-verktøy, og Fifa har til gode å imøtekomme bekymringer knyttet til saudiske myndigheters grove brudd på menneskerettighetene, sier prosjektleder Frank Conde Tangberg i Amnesty International til NTB.

    – Fifa har valgt å rulle ut den røde løperen for Saudi-Arabia som VM-vert og sponsor. Vi oppfordrer Fifa til å engasjere seg mer for å ta tak i risikoen knyttet til VM i 2034, sier Tangberg.

    NTB har kontaktet Fifa og spurt om forbundets respons på et samarbeid med Saudi-Arabia og bekymringene om brudd på menneskerettighetene.:

    – I tråd med vedtektene reinvesterer Fifa sine inntekter, inkludert inntektene fra Aramco-sponsingen, i å utvikle fotball over hele verden. Det er forventet at Fifa i 2023–2026 vil investere i overkant av 3,9 milliarder dollar i utvikling og utdanning, opplyser en talsperson i Fifa til NTB.

    – Dette inkluderer «Fifa Forward 3.0», fotballutviklingsfondet og andre initiativ som for eksempel å fremme kvinnefotball, dommerarbeid og teknisk utvikling. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal