Hopp til innhold

Norsk OL-håp sendt til sykehus etter fall i Tokyo-løypa

Triatlonutøveren Kristian Blummenfelt gikk i bakken under et OL-kvalifiseringsløp i Tokyo natt til fredag, og ble sendt til sykehus.

18238740047394

I BAKKEN: Kristian Blummenfelt gikk i bakken under sykkeldelen av triathlon-løpet i japanske Tokyo.

Foto: Graham Hughes / AP

– Jeg lå i den første gruppen, det ble kjørt ganske hardt og var ganske mye vind. Så var den første gruppen ut på den syvende av åtte runder, og da var det en belgier som falt i en sving foran meg. Jeg kjørte rett i ham og inn i gjerdet, forteller Blummenfelt til NRK.

Den norske triatlonutøveren er ett av Norges store OL-håp i neste år sommer-OL. Blant annet har Blummenfelt verdensrekorden i Ironman, satt i Bahrain i fjor. Dette er et triatlon med en distanse nesten dobbelt så langt som vanlig triatlon.

– Det pumper rundt låret og er ganske vondt. Jeg klarer ikke å bøye kneet, forteller Blummenfelt til VG etter velten i Japan.

Usikker på skadeomfanget

Det var også i neste års OL-løype det gikk galt for 25-åringen.

Blummenfelts skade

BANDASJERT: En tydelig forslått Blummenfelt la ut dette bildet på sin Instagram-profil.

Foto: Kristian Blummenfelt / Instagram

– Jeg kjørte låret ganske hardt inn i gjerdet, så det gjør vondt fremdeles. Vi dro til sykehuset for å undersøkt, men fikk ikke kjørt MR på grunn av hevelsen, forteller Blummenfelt og fortsetter:

– Vi kjørte røntgen og ultralyd, og det viste ingen ting. Men jeg må vente til hevelsen har gått ned for å få undersøkt det ordentlig.

25-åringen reiser hjem til Bergen i morgen, og skal undersøke skaden nærmere. Han tør ikke avskrive at skadeomfanget er større enn først antatt.

– Planene var egentlig å være hjemme en ukes tid før Lausanne, men nå må kanskje revurdere det, sier Blummenfelt.

– Jeg hadde veldig store forhåpninger

Om 15 dager er det verdensseriefinalen i triatlon i Lausanne. Et mål som nå kanskje står i fare for triatlon-talentet, og det etter en sesong som ikke har stått til forventningene.

– Det har vært en ganske tøff sesong så langt. Det startet dårlig og jeg har slitt med beina siden Dubai i februar. Jeg følte meg ikke «fit for fight» før Montreal, for to måneder siden, forteller Blummenfelt og fortsetter:

– Der fikk jeg en oppløftende femteplass, uken etter var jeg pigg igjen og hadde hentet meg godt inn. Men så var det Hamburg og da krasjet jeg igjen, forteller Blummenfelt.

Sesongen som har gått på tverke, og den uforløste formen, var også det som gikk gjennom hodet til bergenseren like etter velten.

– Jeg har ventet på å få ut potensialet, jeg var virkelig klar i dag. Jeg hadde veldig store forhåpninger. Det var veldig kjipt å bli sittende igjen grøften i nok et løp, det var nok det som gikk gjennom hodet, avslutter Blummenfelt.

Siste nytt

 • Hodgson tilbake i Crystal Palace

  Roy Hodgson returnerer til Crystal Palace og leder laget ut sesongen. Det opplyser klubben mandag formiddag.

  Hodgson, som nå er 75 år gammel, forlot Selhurst Park i 2021, men returnerer nå etter at Patrick Vieira fikk sparken forrige uke. Hans forrige opphold som Crystal Palace-trener varte i fire år.

  – Crystal Palace er kjent for sin kampånd og jeg er ikke i tvil om at supporterne våre vil være med å kjempe med oss, sier Hodgson i en pressemelding.

  Nå er målet å holde London-laget i Premier League. «The Eagles» ligger på 12. plass i ligaen, bare tre poeng over nedrykksstreken. Det er bare fire poeng som skiller tabelljumbo Southampton og Crystal Palace på 12. plass.

  FILE PHOTO: Premier League - Crystal Palace v Arsenal
  Foto: XXSTRINGERXX xxxxx / Reuters
 • Haaland reiser hjem fra landslagssamling

  – Vi håpet at dette bare var en kjenning som skulle gå over til lørdag, men etter å ha gjort tester og undersøkelser i går ble det klart at han ikke rekker kampene mot Spania og Georgia. Det er bedre at han da får medisinsk oppfølging i klubb, sier landslagslege Ola Sand.

  Haaland clean
 • Mbappé utnevnt til ny kaptein for Frankrike

  Kylian Mbappé (24) er ny kaptein for Frankrikes landslag i fotball. Han overtar etter Hugo Lloris (36).

  Lloris ga seg på landslaget i januar bare en måned etter tapet i VM-finalen mot Argentina.

  Den 36 år gamle Tottenham-keeperen hadde vært Frankrikes kaptein i mer enn et tiår.

  Med den 24 år gamle PSG-spilleren som anfører starter en ny æra. Ny visekaptein blir Atletico Madrid-spissen Antoine Griezmann. Han overtar jobben etter Manchester Uniteds Raphaël Varane, som også har gitt seg med landslagsfotball. (NTB)

  FGSCW7dpJ0c
  Foto: Christophe Ena / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Femmilas historie: Brekker seg av gammelt smøretriks 02:59
Neste