Norsk OL-håp sendt til sykehus etter fall i Tokyo-løypa

Triatlonutøveren Kristian Blummenfelt gikk i bakken under et OL-kvalifiseringsløp i Tokyo natt til fredag, og ble sendt til sykehus.

18238740047394

I BAKKEN: Kristian Blummenfelt gikk i bakken under sykkeldelen av triathlon-løpet i japanske Tokyo.

Foto: Graham Hughes / AP

– Jeg lå i den første gruppen, det ble kjørt ganske hardt og var ganske mye vind. Så var den første gruppen ut på den syvende av åtte runder, og da var det en belgier som falt i en sving foran meg. Jeg kjørte rett i ham og inn i gjerdet, forteller Blummenfelt til NRK.

Den norske triatlonutøveren er ett av Norges store OL-håp i neste år sommer-OL. Blant annet har Blummenfelt verdensrekorden i Ironman, satt i Bahrain i fjor. Dette er et triatlon med en distanse nesten dobbelt så langt som vanlig triatlon.

– Det pumper rundt låret og er ganske vondt. Jeg klarer ikke å bøye kneet, forteller Blummenfelt til VG etter velten i Japan.

Usikker på skadeomfanget

Det var også i neste års OL-løype det gikk galt for 25-åringen.

Blummenfelts skade

BANDASJERT: En tydelig forslått Blummenfelt la ut dette bildet på sin Instagram-profil.

Foto: Kristian Blummenfelt / Instagram

– Jeg kjørte låret ganske hardt inn i gjerdet, så det gjør vondt fremdeles. Vi dro til sykehuset for å undersøkt, men fikk ikke kjørt MR på grunn av hevelsen, forteller Blummenfelt og fortsetter:

– Vi kjørte røntgen og ultralyd, og det viste ingen ting. Men jeg må vente til hevelsen har gått ned for å få undersøkt det ordentlig.

25-åringen reiser hjem til Bergen i morgen, og skal undersøke skaden nærmere. Han tør ikke avskrive at skadeomfanget er større enn først antatt.

– Planene var egentlig å være hjemme en ukes tid før Lausanne, men nå må kanskje revurdere det, sier Blummenfelt.

– Jeg hadde veldig store forhåpninger

Om 15 dager er det verdensseriefinalen i triatlon i Lausanne. Et mål som nå kanskje står i fare for triatlon-talentet, og det etter en sesong som ikke har stått til forventningene.

– Det har vært en ganske tøff sesong så langt. Det startet dårlig og jeg har slitt med beina siden Dubai i februar. Jeg følte meg ikke «fit for fight» før Montreal, for to måneder siden, forteller Blummenfelt og fortsetter:

– Der fikk jeg en oppløftende femteplass, uken etter var jeg pigg igjen og hadde hentet meg godt inn. Men så var det Hamburg og da krasjet jeg igjen, forteller Blummenfelt.

Sesongen som har gått på tverke, og den uforløste formen, var også det som gikk gjennom hodet til bergenseren like etter velten.

– Jeg har ventet på å få ut potensialet, jeg var virkelig klar i dag. Jeg hadde veldig store forhåpninger. Det var veldig kjipt å bli sittende igjen grøften i nok et løp, det var nok det som gikk gjennom hodet, avslutter Blummenfelt.

Siste nytt

 • City tok sin 21. strake seier

  Manchester City fortsetter stormløpet mot Premier League-gullet og kanskje tre andre titler. Med 4-1 over Wolverhampton tok laget sin 21. seier på rad.

  Wolverhampton truet med å bryte rekken, men Gabriel Jesus banket inn ledermålet (2-1) kun ti minutter før slutt.

  Riyad Mahrez økte etter at innbytter Owen Otasowie mistet ballen i eget felt, og Jesus satte punktum på overtid med et mål som først ble feilaktig vinket av for offside.

  Dermed er Pep Guardiolas lag en kamp nærmere rekorden til Bayern München, som med 23 seirer på rad har den lengste seiersrekken for klubber i de fem store ligaene.

  Samtidig tangerte laget klubbrekorden på 28 strake kamper uten tap i ulike turneringer, og Arsenals 22 år gamle rekord på 19 strake Premier League-kamper uten å ligge under. (NTB)

  Britain Soccer Premier League. Gabriel Jesus.
  Foto: Carl Recine / AP
 • Haaland og Dortmund videre i cupen

  Erling Braut Haaland fikk en scoring annullert borte mot Borussia Mönchengladbach, men Borussia Dortmund tok seg likevel videre til semifinale i cupen etter en scoring av Jadon Sancho. Haaland var tredje sist på ballen da Sancho førte Dortmund i ledelsen etter 66 minutter.

  Haaland kunne også ha tegnet seg i målprotokollen da han i det 83. minutt avsluttet alene med Tobias Sippel, men keeperen reddet.

  På overtid ble Dortmund-spiller Mahmoud Dahoud utvist med sitt annet gule kort, men lagkameratene holdt unna med ti mann.

  To nye semifinalister kåres onsdag, mens kampen mellom Jahn Regensburg og Werder Bremen er utsatt på ubestemt tid på grunn av koronasmitte hos hjemmelaget.

  Haaland
  Foto: INA FASSBENDER / Reuters
 • Koss gir seg som visepresident

  Johann Olav Koss trekker seg som visepresident i Norges Idrettsforbund. Det skriver Dagbladet.

  Årsaken skal være at han vil prioritere mer tid til familien.

  – Det har vært mange hyggelige henvendelser etter Mesternes Mester, og kona mi og jeg har mange jern i ilden nå, i tillegg til våre fire barn, som jeg vil prioritere så mye som mulig. Jeg har vurdert å trekke meg til side lenge, sier han til avisa.

  Grethe Fossli, leder i valgkomiteen, forstår valget.

  – Det er ikke lenge siden han kom til Norge. Han har mye å gjøre med Right To Play og fire unger. Nå har han ikke tid til dette vervet lenger, sier Fossli.

  Koss ble innstilt som visepresident i en toårsperiode i mai 2019.

  Mesternes mester 2021 - Johann Olav Koss
  Foto: Sondre Transeth / Rubicon TV/NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal