Norsk OL-håp sendt til sykehus etter fall i Tokyo-løypa

Triatlonutøveren Kristian Blummenfelt gikk i bakken under et OL-kvalifiseringsløp i Tokyo natt til fredag, og ble sendt til sykehus.

18238740047394

I BAKKEN: Kristian Blummenfelt gikk i bakken under sykkeldelen av triathlon-løpet i japanske Tokyo.

Foto: Graham Hughes / AP

– Jeg lå i den første gruppen, det ble kjørt ganske hardt og var ganske mye vind. Så var den første gruppen ut på den syvende av åtte runder, og da var det en belgier som falt i en sving foran meg. Jeg kjørte rett i ham og inn i gjerdet, forteller Blummenfelt til NRK.

Den norske triatlonutøveren er ett av Norges store OL-håp i neste år sommer-OL. Blant annet har Blummenfelt verdensrekorden i Ironman, satt i Bahrain i fjor. Dette er et triatlon med en distanse nesten dobbelt så langt som vanlig triatlon.

– Det pumper rundt låret og er ganske vondt. Jeg klarer ikke å bøye kneet, forteller Blummenfelt til VG etter velten i Japan.

Usikker på skadeomfanget

Det var også i neste års OL-løype det gikk galt for 25-åringen.

Blummenfelts skade

BANDASJERT: En tydelig forslått Blummenfelt la ut dette bildet på sin Instagram-profil.

Foto: Kristian Blummenfelt / Instagram

– Jeg kjørte låret ganske hardt inn i gjerdet, så det gjør vondt fremdeles. Vi dro til sykehuset for å undersøkt, men fikk ikke kjørt MR på grunn av hevelsen, forteller Blummenfelt og fortsetter:

– Vi kjørte røntgen og ultralyd, og det viste ingen ting. Men jeg må vente til hevelsen har gått ned for å få undersøkt det ordentlig.

25-åringen reiser hjem til Bergen i morgen, og skal undersøke skaden nærmere. Han tør ikke avskrive at skadeomfanget er større enn først antatt.

– Planene var egentlig å være hjemme en ukes tid før Lausanne, men nå må kanskje revurdere det, sier Blummenfelt.

– Jeg hadde veldig store forhåpninger

Om 15 dager er det verdensseriefinalen i triatlon i Lausanne. Et mål som nå kanskje står i fare for triatlon-talentet, og det etter en sesong som ikke har stått til forventningene.

– Det har vært en ganske tøff sesong så langt. Det startet dårlig og jeg har slitt med beina siden Dubai i februar. Jeg følte meg ikke «fit for fight» før Montreal, for to måneder siden, forteller Blummenfelt og fortsetter:

– Der fikk jeg en oppløftende femteplass, uken etter var jeg pigg igjen og hadde hentet meg godt inn. Men så var det Hamburg og da krasjet jeg igjen, forteller Blummenfelt.

Sesongen som har gått på tverke, og den uforløste formen, var også det som gikk gjennom hodet til bergenseren like etter velten.

– Jeg har ventet på å få ut potensialet, jeg var virkelig klar i dag. Jeg hadde veldig store forhåpninger. Det var veldig kjipt å bli sittende igjen grøften i nok et løp, det var nok det som gikk gjennom hodet, avslutter Blummenfelt.

Siste nytt

 • Maars Johnsen har signert

  Ifølge NRKs kilder har Bjørn Maars Johnsen signert for Rosenborg. Spilleren er til stede på kampen mellom Rosenborg og Stabæk i dag, og vil bli presentert i pausen. Det er i første omgang snakk om en låneavtale med AZ Alkmaar fram til 31.desember med opsjon om lån fram til sommeren.

  Bjørn Maars Johnsen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Endelig kunne Lampard juble

  Tammy Abraham (21) og Mason Mount (20) scoret målene da Chelsea tok sesongens første trepoenger i Premier League. Borte mot Norwich vant London-laget 3–2. Etter ett poeng på de to første kampene tørstet Chelsea etter sesongens første ligaseier. Den kom lørdag, men satt langt inne.

  Tammy Abraham sendte Chelsea i ledelsen med en herlig avslutning, men hjemmelagets komet Teemu Pukki gjorde det han kunne for å ødelegge Chelsea-festen, og lyktes nesten. Finnen serverte først Todd Cantwell i feltet etter seks minutter. Deretter satte han ballen forbi Chelsea-keeper Kepa fra skrått hold etter halvtimen på Carrow Road. Begge gangene utlignet Norwich etter at Chelsea hadde tatt ledelsen.

  Etter pause var Chelsea best. Vinnermålet kom 20 minutter før slutt, da avgjorde Abraham kampen med sitt andre mål for dagen. (NTB)

  Lampard
  Foto: Joe Giddens / AP
 • Klepp opp på 2. plass

  Havana Marguerite Solaun og Matilde Alsaker Rogde scoret målene da Klepp slo Kolbotn 2–0. Med tre poeng passerte Klepp Sandviken i Toppserien og la seg på 2. plass med 28 poeng. Lagene har samme poengsum, men Klepp har bedre målforskjell. (NTB)

  Klepp
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal