Hopp til innhold

Blodig velt for norsk sykkelproff: – Ikke så lett å huske hva som skjedde

Den norske sykkelprofilen August Jensen var involvert i en blodig velt på oppløpet av det belgiske sykkelrittet Scheldeprijs onsdag.

August Jensen

BLODIG: Her sitter en blodig August Jensen etter den brutale velten.

Foto: Dirk Waem / AFP

Det 170 kilometer lange rittet ble som ventet avgjort med en massespurt i sentrum av Schoten. Der var Lotto-Soudal-rytter Caleb Ewan sterkest.

Men det var det som skjedde like før målgang som skapte de største overskriftene.

Kort før målstreken gikk flere ryttere brutalt i asfalten. Norske August Jensen, som sykler for det danske Riwal-Securitas-laget, var blant dem.

– Ja, det var han som veltet, men det går bra med ham nå. Han klarer seg, sier sportssjef i Riwal-Securitas Pro Cycling Team, Michael Skelde til VG.

Husker ikke

TV-bildene viste at Jensen fikk et brutalt møte med asfalten etter en tvilsom manøver av tyske Pascal Ackermann. Ackermann krysset målstreken som nummer to, men ble senere deplassert av juryen som følge av episoden.

– Det er ikke så lett å huske akkurat hva som skjedde. TV-bildene viser at Ackermann kutter framhjulet mitt, men akkurat hva som skjedde husker jeg ikke særlig godt, sier Jensen til TV 2.

Velt

BRUTALT: Her går nordmannen rett i asfaltert.

Foto: Jasper Jacobs / AFP

– Vi må se hvordan kvelden blir, men jeg har nok pådratt meg en liten hjernerystelse. Jeg vet selv hva jeg husker eller ikke. Det er ikke så veldig lett. «Shit happens», fortsetter 29 åringen.

Etter velten fikk han tilsyn av det medisinske apparatet.

– Det virker ikke som noe er brutt, og vi kunne snakke med ham og få kontakt med ham. Takk Gud for at det ikke er mer alvorlig. Det kommer til å gå bra med ham, sier Skelde til VG bare ti minutter etter målgang.

Flere stoppet opp

Italienske Niccolò Bonifazio rykket dermed opp som andremann på resultatlista i rittet, mens Bryan Coquard fikk tredjeplassen.

August Jensen ble sittende igjen på asfalten blodig og forslått etter velten. Han fikk raskt legetilsyn, og flere ryttere stanset også for å se hvordan det sto til med nordmannen.

Seks nordmenn var på startstreken i Belgia onsdag. Alexander Kristoff var blant dem. Han kjørte ikke for egne sjanser i spurten, men fungerte som hjelperytter for lagkamerat Jasper Philipsen. Belgieren tok femteplassen i rittet.

Siste nytt

 • Den svenske landslagsspilleren Kristoffer Olsson lagt i respirator

  Midtjylland-spiller Kristoffer Olsson er innlagt på sykehus i respirator etter en akutt sykdom hvor han mistet bevisstheten i sitt hjem sist uke.

  Det er Midtjylland som opplyser om Olssons tilstand.

  Klubben skriver at 28 år gamle Olsson er rammet av det som trolig er en «akutt sykdom knyttet til hjernen».

  Olsson har hatt familien sin rundt seg i tillegg til deler av klubbens medisinske team den siste tiden.

  Midtjylland opplyser at informasjonen kommer ut på grunn av ryktene om Olssons fravær den siste tiden.

  – Alle i Midtjylland er selvsagt dypt preget av Kristoffers plutselige sykdom, og våre tanker og fulle støtte går til Kristoffer og hans familie.

  Olsson står oppført med 47 landskamper for Sverige.

  Olsson var i Arsenal som unggutt. Siden har han hatt opphold i AIK, Krasnodar og Anderlecht. (NTB)

  Kristoffer Olsson
  Foto: NTB
 • Riiber står over i Lahti

  Jarl Magnus Riiber har vunnet samtlige ti verdenscuprenn i kombinert i 2024 og med det også verdenscupen sammenlagt.

  Til denne ukens verdenscuprenn i Lahti velger Riiber nå å stå over. Skiforbundet skriver i en pressemelding at Riiber prioriterer å teste skulderen, som han har fått ut av ledd ved flere anledninger og som han vurderer om skal opereres.

  – Jarl har hatt en fantastisk sesong. Krystallkula er hans med fire renn igjen av sesongen. Nå står han over Lahti for å være maksimalt forberedt inn mot Kollen og deretter prøve-VM i Trondheim. Det er ingen tvil om at Jarl ønsker å teste hva skulderen tåler av belastning, sier sportssjef Ivar Stuan.

  Riiber skulle etter planen også stå over NM forrige uke på grunn av skulderen, et renn som senere ble avlyst.

  Uttaket til helgens renn blir dermed slik:

  Espen Andersen (Lommedalens IL)
  Espen Bjørnstad (Byaasen SK)
  Kasper Moen Flatla (IL Jardar)
  Jørgen Graabak (Byåsen IL)
  Jens Lurås Oftebro (IL Jardar)
  Andreas Skoglund (Molde og Omegn IF)
  Simen Tiller (Moelven IL)

  Lørdag skal de gå lagsprint i Lahti, mens det er individuelt renn søndag. Kombinertsesongen avsluttes med tre individuelle renn i Norge senere i mars, to i Oslo og ett i Trondheim.

  Jarl Magnus Riiber
  Foto: NTB
 • Stina Nilsson får sjansen i Holmenkollen – syk Öberg står over

  Stina Nilsson får blant annet med seg en debutant når verdenscupen i skiskyting forflytter seg til Holmenkollen denne uken.

  Den tidligere langrennsløperen Nilsson er tilbake i verdenscupen igjen etter at hun ikke fikk muligheten til å vise seg fram i VM i Nove Mesto na Morave. Hun har konkurrert mest på nivå to i IBU-cupen denne sesongen.

  Anna-Karin Heijdenberg er også en del av den svenske troppen. Det blir sistnevntes debut i verdenscupen.

  Hanna Öberg blir ikke å se i Oslo. Hun ble syk i etterkant av VM i Tsjekkia og trenger mer tid før hun er tilbake på startstreken. Rennene i Oslo kommer for tidlig for den eldste av Öberg-søstrene.

  Elvira Öberg er best plassert i verdenscupen sammenlagt av svenskene. Hun er på 5.-plass med drøyt 100 poeng opp til lederen Ingrid Landmark Tandrevold.

  Det første rennet i Holmenkollen går torsdag. Da står normaldistansen for kvinner på programmet. Det gjenstår tre helger av årets verdenscup i skiskyting. (NTB)

  Kvinner 7.5km sprint skiskyting verdenscup
  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal