Blodig velt for norsk sykkelproff: – Ikke så lett å huske hva som skjedde

Den norske sykkelprofilen August Jensen var involvert i en blodig velt på oppløpet av det belgiske sykkelrittet Scheldeprijs onsdag.

August Jensen

BLODIG: Her sitter en blodig August Jensen etter den brutale velten.

Foto: Dirk Waem / AFP

Det 170 kilometer lange rittet ble som ventet avgjort med en massespurt i sentrum av Schoten. Der var Lotto-Soudal-rytter Caleb Ewan sterkest.

Men det var det som skjedde like før målgang som skapte de største overskriftene.

Kort før målstreken gikk flere ryttere brutalt i asfalten. Norske August Jensen, som sykler for det danske Riwal-Securitas-laget, var blant dem.

– Ja, det var han som veltet, men det går bra med ham nå. Han klarer seg, sier sportssjef i Riwal-Securitas Pro Cycling Team, Michael Skelde til VG.

Husker ikke

TV-bildene viste at Jensen fikk et brutalt møte med asfalten etter en tvilsom manøver av tyske Pascal Ackermann. Ackermann krysset målstreken som nummer to, men ble senere deplassert av juryen som følge av episoden.

– Det er ikke så lett å huske akkurat hva som skjedde. TV-bildene viser at Ackermann kutter framhjulet mitt, men akkurat hva som skjedde husker jeg ikke særlig godt, sier Jensen til TV 2.

Velt

BRUTALT: Her går nordmannen rett i asfaltert.

Foto: Jasper Jacobs / AFP

– Vi må se hvordan kvelden blir, men jeg har nok pådratt meg en liten hjernerystelse. Jeg vet selv hva jeg husker eller ikke. Det er ikke så veldig lett. «Shit happens», fortsetter 29 åringen.

Etter velten fikk han tilsyn av det medisinske apparatet.

– Det virker ikke som noe er brutt, og vi kunne snakke med ham og få kontakt med ham. Takk Gud for at det ikke er mer alvorlig. Det kommer til å gå bra med ham, sier Skelde til VG bare ti minutter etter målgang.

Flere stoppet opp

Italienske Niccolò Bonifazio rykket dermed opp som andremann på resultatlista i rittet, mens Bryan Coquard fikk tredjeplassen.

August Jensen ble sittende igjen på asfalten blodig og forslått etter velten. Han fikk raskt legetilsyn, og flere ryttere stanset også for å se hvordan det sto til med nordmannen.

Seks nordmenn var på startstreken i Belgia onsdag. Alexander Kristoff var blant dem. Han kjørte ikke for egne sjanser i spurten, men fungerte som hjelperytter for lagkamerat Jasper Philipsen. Belgieren tok femteplassen i rittet.

Siste nytt

 • Rambo vender hjem til Runar

  Håndballprofilen Christoffer Rambo gir seg i den tyske bundesligaklubben Minden etter inneværende sesong. Karrieren fortsetter hjemme i Norge for Runar.

  Minden bekrefter i en melding på sine nettsider onsdag at Rambo er inne i sin siste sesong for klubben.

  31 år gamle Rambo har vært proff i Tyskland de åtte siste sesongene. I løpet av 184 kamper for Minden har han scoret 780 mål.

  Den sterke skytteren har også vært sentral på det norske landslaget. 208 mål på 93 kamper er fasiten der.

  Christoffer Rambo
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Australian Open blir trolig utsatt

  Tennisturneringen Australian Open blir trolig utsatt med en uke eller to. Casper Ruud og de andre tennisstjernene vet foreløpig ikke hvordan året vil se ut.

  Turneringen var planlagt å starte 18. januar, men idrettsminister i delstaten Victoria, Martin Pakula, uttalte onsdag at det «mest sannsynlig» blir en forsinkelse.

  Melbourne har kun nylig åpnet delvis opp etter måneder med full nedstenging på grunn av koronapandemien. I åtte måneder har Australia nærmest vært stengt fra resten av verden med et innreiseforbud for alle som ikke bor i landet.

  Casper Ruud
  Foto: Jil Yngland / NTB
 • Ti nye positive virusprøver i Åsane

  Totalt elleve spillere i 1. divisjonsklubben Åsane har testet positivt på koronaviruset, melder klubben.

  Fotballklubben fra Bergen bekreftet nylig at én av deres spillere hadde avgitt en positiv koronatest. Nå har ytterligere ti flere tester kommet tilbake med samme resultat.

  Klubbledelsen venter også på flere prøvesvar.

  Åsane-troppen har vært i karantene siden torsdag i forrige uke. Siden da har hele spillergruppen vært testet.

  Åsanes trener Morten Røssland
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal