NRK Meny
Normal

Avsluttet svakt

Henrik Bjørnstad kan se langt etter en plass på PGA-touren i golf neste år.

 

Henrik Bjørnstad
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

 Den norske golfproffen gikk sisterunden på tre slag over par, og som ikke blant dem som får plass på PGA-touren neste år.

Han var hele seks slag unna målet og endte på delt 74.-plass.

Han må dermed ta til takke med nok en sesong på PGAs B-tour Nationwide Tour).

- Jeg har ikke vært innenfor de 25 beste hele uken. Da har jeg ikke noe å gjøre på PGA-touren, sa en svært skuffet Bjørnstad til NTB.

- Selv om jeg har hatt to runder på fem under par, så har jeg ikke hatt noen kjempefølelse. Ballkontrollen har heller ikke vært som den burde være, forklarte Son-gutten.

Etter en flott 67-runde søndag, var Bjørnstad kun ett slag unna plass i det beste golfselskapet foran den siste og avgjørende runden. Men med seks bogeys og bare tre birdies mandag raste han nedover på listen. Fire av bogeyene kom på de siste ni hullene.

Han endte totalt åtte slag under par.

- Jeg har ikke hatt noen god følelse hele uken, og derfor varierer det veldig, konstaterte Bjørnstad.

Satser videre

Nå satser han for fullt på PGAs B-tour neste år.

- Jeg regner ikke med at jeg kommer til å gjøre noe særlig annerledes enn jeg har gjort foran tidligere sesonger. Men jeg håper jeg blir såpass god at jeg slipper å ligge på grensen hele tiden, sa Bjørnstad.

Siste nytt

 • Fristil-Tiril vant i California

  Fristilkjøreren Tiril Sjåstad Christiansen vant det siste verdenscuprennet i slopestyle før OL. Nærmest Christiansen kom svenske Jennie-Lee Burmansson. verdenscupen sammenlagt er Christiansen nummer to og Killi nummer tre.

  Tirl Sjåstad Christiansen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Carlsen vant etter snuoperasjon

  Magnus Carlsen tok søndag sin tredje seier i Wijk aan Zee-turneringen. Nordmannen var under press mot Gawain Jones, men tok seg sammen og snudde til seier. Den tredje seieren på åtte partier i storturneringen i Nederland gir delt ledelse for Carlsen.

  Magnus Carlsen i Riyadh
  Foto: FARIS GHAITH /AFP / NTB scanpix
 • Gracia er Silva-erstatter

  Premier League-klubben Watford har ansatt spanjolen Javi Gracia som klubbens nye manager. Han erstatter Marco Silva, som fikk sparken tidligere søndag, og er hentet inn på en 18-månederskontrakt.

  Marco Silva
  Foto: Scott Heppell / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal