Bjørndalen med sesongbeste - OL-utestengte Sjipulin til topps

OSLO/KONTIOLAHTI (NRK): Det ble comeback-guttenes dag i Finland. Anton Sjipulin var best på sprinten der Ole Einar Bjørndalen viste seg frem med fullt hus.

IBU Biathlon World Cup

TILBAKE: Ole Einar Bjørndalen gjorde comeback i verdenscupen med en 12. plass på sprinten.

Foto: Lehtikuva / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Ti treff av ti mulige betyr 12. plass og sesongens beste resultat for Bjørndalen. Den norske veteranen, som ikke fikk delta i OL, kom inn på det norske laget da Emil Hegle Svendsen ble syk.

44 år gamle Bjørndalen fikk aldri opp stor nok fart i sporet til å kjempe om pallplassene, men ti treff sikret en 12. plass - 40,4 sekunder bak Anton Sjipulin.

– Det var bra dette. Bra skyting. Sisterunden var tung, men jeg følte meg i bra form. Det gikk likevel ikke så fort fremover, så det ble en stusselig sisterunde. Det var ikke bra. Jeg får ikke noe fart og sliter i nedoverbakkene, sier Bjørndalen til NRK.

– Men reserven leverer godt?

– Jeg er sikkert fortsatt reserve i Kollen. Laget der er tatt ut, og da må jeg forholde meg til det. Når du får beskjed om at laget er tatt ut, så er det jo normalt tatt ut da.

Russisk seier

Anton Sjipulin er en annen skiskytter som var ute etter revansj etter å ha mistet OL. Han er en av de 47 utøverne og lederne fra Russland som ble utestengt og nektet Pyeongchang-tur av IOC.

Latvieren Andrejs Rastorgujevs skjøt feilfritt på vei inn til annenplassen i Kontiolahti. Han endte 5,8 sekunder bak Sjipulin.

IBU Biathlon World Cup

VANT: Anton Sjipulin var best i Kontiolahti.

Foto: Lehtikuva / Reuters

Det var en meget tent Bjørndalen som stilte til start. Han tapte 23 sekunder til ledende Johannes Thingnes Bø på den første runden, men med feilfri liggende skyting hang han med.

Da gikk ut som nummer fem etter siste skyting hadde han 23 sekunder opp til lederen. Bjørndalen visste det ikke på vei gjennom intervjusonen, men han er nå sikret plass på søndagens fellesstart.

– Jeg håper det. Det kan se sånn ut kanskje. Det hadde vært supert, svarte Bjørndalen på spørsmål om søndagens renn.

– Han har ikke samme spruten som i glansdagene, men det er jevnt bra. Vi skal huske på han ikke har gått løp siden midten av januar. Å presse seg her i 10 kilometer er noe helt annet enn å trene. Og det er ikke minst imponerende at han har klart å motivere seg etter han ikke kom med til OL, sier NRK-ekspert Ola Lunde.

Thingnes Bø nær pallen

Av de norske var Johannes Thingnes Bø best med sin fjerdeplass. Stryningen var i ledelsen før siste skyting, men med to bomskudd skjøt han seg ut av seierskampen og maktet ikke å ta innpå syke Martin Fourcades verdenscupledelse.

Han ble observert på vei bort fra stadion like før start, men det er ventet at den franske stjernen går søndagens fellesstart.

– Jeg var en bom fra seieren og da er det dumt å bomme to ganger. Farten i sporet og skiene var derimot god, sier Thingnes Bø til NRK.

Henrik L'Abée-Lund lå bra an inn til siste stående, men bommet en gang på stående og ble nummer 11. Lars Helge Birkeland skjøt fullt hus etter begge standplassbesøkene og endte på 14. plass.

Sportsnyheter

Knust etter kjempemissen: – Fare for søvnløse netter resten av livet

Eirik Hestad hadde en kjempemulighet til å skyte Molde til mesterligaens gruppespill for første gang på 21 år. Men inngangspremien på 250 millioner kroner glapp og i stedet blir det europaligaspill.

Jens Petter Hauge har landet i Milano – ble møtt av et stort presseoppbud på flyplassen

Jens Petter Hauge er ventet å signere for AC Milan i løpet av kort tid, og i ettermiddag landet han på flyplassen i Milano. Dersom alt går i boks og Hauge signerer for italienerne, betyr det samtidig at Bodø/Glimt snart kan ha solgt spillere for nær 100 millioner kroner på ett år.

Siste nytt

 • Hagen og NTT-rytterne fristilt

  NTT Pro Cycling er på jakt etter en ny hovedsponsor, og nå er samtlige ryttere fristilt, skriver Procycling.no. Edvald Boasson Hagen og Rasmus Fossum Tiller sykler begge for laget, og det er foreløpig usikkert hvorvidt laget klarer å få på plass en ny sponsor før nyttår. Laget må ha de økonomiske rammene på plass for å få lisens for 2021. – Det er leit at NTT ikke har resignert, og at vi er uten lag fra neste år. De jobber med å få inn hovedsponsor, og så jobber jeg med å finne alternativer. Jeg regner med at det går greit, men det er ikke ideelt når det er så sent på året, sier Hagen til NRK. Hagen, som er på utgående kontrakt, mener det er sannsynlig at han sykler for et annet lag i 2021.

  Boasson Hagen
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Tromsø ydmyket Ull/Kisa

  Tromsø inntok tabelltoppen i 1. divisjon med en knallsterk 7-0-seier over Ull/Kisa på Jessheim tirsdag kveld. Mikael Ingebrigtsen scoret tre ganger, Runar Espejord satte to baller i nettet, mens Kent-Are Antonsen og Eric Kitolano scoret én gang hver.

  587XXoz5rdM
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Liverpool-spiller isolert

  Liverpool-spiller Thiago Alcântara har testet positivt på koronaviruset og er i tråd med smittevernprotokollen i isolasjon i sitt hjem. Liverpool opplyser at han har lette symptomer på covid-19, men at helsetilstanden hans er god og at symptomene er på retur, melder NTB.

  M1RM1eZng28
  Foto: Michael Regan / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal