Hopp til innhold

Bjørndalen hevder han ble vraket til Holmenkollen – landslagssjefen nekter

Ole Einar Bjørndalen får ikke gå verdenscupen i Holmenkollen. Det bekrefter 44-åringen til NRK, men skiskytternes idrettssjef hevder uttaket ikke er klart ennå.

World Cup Skiskyting 20 km menn

UTE I KULDA: Ole Einar Bjørndalen er bare reserve til de neste verdenscuprennene i skiskyting.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Han ble vraket til OL. Deretter til verdenscupen i finske Kontiolahti. Nå bekrefter Bjørndalen overfor NRK at han per nå heller ikke får gå i Holmenkollen.

Men forbundet har ikke snakket med ham om vrakingen.

– Jeg fikk SMS om at jeg er reserve i Kollen, skriver Bjørndalen i en tekstmelding til NRK.

– Uttak etter Kontiolahti

– Vi har gjort et uttak til Kontiolahti og Ole er reserve der, så gjør vi uttak til Holmenkollen etter det, sier idrettssjef i Norges Skiskytterforbund, Per Arne Botnan, til NRK.

Så det Bjørndalen sier stemmer ikke?

– Vi har gjort et uttak til Kontiolahti, så gjør vi uttak til Holmenkollen etter det, gjentar han, uten å ville svare konkret på om Bjørndalens uttalelse stemmer.

Med mindre noen blir syke eller Bjørndalen av andre årsaker blir flyttet opp fra reserveplassen i Kollen og får gå, har skiskytterkongen dermed kun én sjanse igjen til å få gå mer verdenscup denne sesongen: Avslutningen i russiske Tjumen.

Skiskytterlaget

IDRETTSSJEF: Per Arne Botnan.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Ingen kommentar

Men ifølge 44-åringen er det foreløpig ingen dialog med forbundet om han får gå der.

– Det har jeg ingen kommentar til. Vi har dialog med alle som er uttatt til verdenscup og IBU-cup, sier Botnan.

Det vil bli gått sprint, stafett og jaktstart når verdenscupsirkuset kommer til Holmenkollen mellom 15.–19. mars.

Bjørndalen har ikke gått i verdenscupen siden 10. januar. Hans beste plasseringer i verdenscup denne sesongen er to 18.-plasser.

– Jeg hadde ønsket å se Bjørndalen i Holmenkollen, men samtidig forstår jeg at det er seks andre som har bedre resultater. Jeg er helt sikker på at han hadde et sterkt håp om å gå. Så er det ekstra surt, sånn jeg har forstått det, at det er sykdom i sommer som har gjort at han har kommet senere i form. Han føler nok at han kunne hatt noe å gjøre i Holmenkollen, sier NRK-ekspert Halvard Hanevold.

– På den annen side mener jeg det hadde vært greit å se an hvordan det går med de andre i Kontiolahti før man hadde utelatt Bjørndalen, sier Hanevold.

– Den første tanken som slår meg er at jeg håper virkelig at han ikke legger opp og at han går for en ny sesong, sier NRKs skiskytterekspert, Liv Grete Skjelbreid.

Halvard Hanevold

NRK-EKSPERT: Halvard Hanevold.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Sportsnyheter

Northug i brytekamp med svenske da Klæbo vant suverent: – Måtte bare få ham unna

Johannes Høsflot Klæbo tok sin 18. seier for sesongen og avgjorde verdenscupen i suveren stil. Adskillig mer dramatisk var Even Northugs vei til seierspallen.

Siste nytt

 • Tomiyasu ute resten av sesongen

  Takehiro Tomiyasu er ute resten av sesongen, melder Arsenal på sine egne nettsider.

  Forsvarsspilleren pådro seg en skade i det høyre kneet i kampen mot Sporting CP i Europaligaen sist torsdag.

  Tomiyasu
  Foto: Ian Walton / AP
 • Uttak til verdenscupavslutning i Lahti

  Skiforbundet langrenn har offentliggjort listen over utøvere som skal konkurrere i finske Lahti til helgen. Fredag 24. mars skal det konkurreres i Team Sprint, fri teknikk. Lørdag 25. mars i sprint klassisk. Helgen avsluttes med 20 km klassisk fellesstart.

  Herrene: Harald Østberg Amundsen; Ansgar Evensen; Pål Goldberg; Lars Agnar Hjelmeset; Johannes Høsflot Klæbo; Even Northug, Sindre Bjørnestad Skar, Erik Valnes; Mikal Gunnulfsen; Simen Hegstad Krüger; Martin Løwstrøm Nyenget og Didrik Tønseth.

  Kvinnene: Hedda Østberg Amundsen; Julie Myhre; Kristine Stavås Skistad; Ane Appelkvist Stenseth; Anna Svendsen; Lotta Udnes Weng; Tiril Udnes Weng; Margrethe Bergane; Ragnhild Gløersen Haga; Anne Kjersti Kalvå; Astrid Øyre Slind; Heid Weng og Ingvild Flugstad Østberg.

  Verdenscup langrenn, sprint prolog og finaler i World Cup Drammen
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Femmilas historie: Brekker seg av gammelt smøretriks 02:59
Neste