Bjørndalen hevder han ble vraket til Holmenkollen – landslagssjefen nekter

Ole Einar Bjørndalen får ikke gå verdenscupen i Holmenkollen. Det bekrefter 44-åringen til NRK, men skiskytternes idrettssjef hevder uttaket ikke er klart ennå.

World Cup Skiskyting 20 km menn

UTE I KULDA: Ole Einar Bjørndalen er bare reserve til de neste verdenscuprennene i skiskyting.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Han ble vraket til OL. Deretter til verdenscupen i finske Kontiolahti. Nå bekrefter Bjørndalen overfor NRK at han per nå heller ikke får gå i Holmenkollen.

Men forbundet har ikke snakket med ham om vrakingen.

– Jeg fikk SMS om at jeg er reserve i Kollen, skriver Bjørndalen i en tekstmelding til NRK.

– Uttak etter Kontiolahti

– Vi har gjort et uttak til Kontiolahti og Ole er reserve der, så gjør vi uttak til Holmenkollen etter det, sier idrettssjef i Norges Skiskytterforbund, Per Arne Botnan, til NRK.

Så det Bjørndalen sier stemmer ikke?

– Vi har gjort et uttak til Kontiolahti, så gjør vi uttak til Holmenkollen etter det, gjentar han, uten å ville svare konkret på om Bjørndalens uttalelse stemmer.

Med mindre noen blir syke eller Bjørndalen av andre årsaker blir flyttet opp fra reserveplassen i Kollen og får gå, har skiskytterkongen dermed kun én sjanse igjen til å få gå mer verdenscup denne sesongen: Avslutningen i russiske Tjumen.

Skiskytterlaget

IDRETTSSJEF: Per Arne Botnan.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Ingen kommentar

Men ifølge 44-åringen er det foreløpig ingen dialog med forbundet om han får gå der.

– Det har jeg ingen kommentar til. Vi har dialog med alle som er uttatt til verdenscup og IBU-cup, sier Botnan.

Det vil bli gått sprint, stafett og jaktstart når verdenscupsirkuset kommer til Holmenkollen mellom 15.–19. mars.

Bjørndalen har ikke gått i verdenscupen siden 10. januar. Hans beste plasseringer i verdenscup denne sesongen er to 18.-plasser.

– Jeg hadde ønsket å se Bjørndalen i Holmenkollen, men samtidig forstår jeg at det er seks andre som har bedre resultater. Jeg er helt sikker på at han hadde et sterkt håp om å gå. Så er det ekstra surt, sånn jeg har forstått det, at det er sykdom i sommer som har gjort at han har kommet senere i form. Han føler nok at han kunne hatt noe å gjøre i Holmenkollen, sier NRK-ekspert Halvard Hanevold.

– På den annen side mener jeg det hadde vært greit å se an hvordan det går med de andre i Kontiolahti før man hadde utelatt Bjørndalen, sier Hanevold.

– Den første tanken som slår meg er at jeg håper virkelig at han ikke legger opp og at han går for en ny sesong, sier NRKs skiskytterekspert, Liv Grete Skjelbreid.

Halvard Hanevold

NRK-EKSPERT: Halvard Hanevold.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Siste nytt

 • Solbakken og Købehavn videre

  Ståle Solbakken og FC København er klare for åttedelsfinalen i Europaligaen etter 4-2-seier sammenlagt mot skotske Celtic. I Glasgow torsdag kveld vant danskene 3-1 etter to scoringer de siste ti minuttene. Europa-eventyret er over for Kristoffer Ajer og Mohamed Elyounoussi.

  fWHZphJUxuQ Ståle Solbakken
  Foto: Scott Heppell / AP
 • EM-mester på 800 meter dopingtatt

  Ukrainske Natalia Krol risikerer å bli utestengt for doping i fire år. 25-åringen ble europamester på 800 meter i både Berlin i 2018 og i Amsterdam i 2016.

  Før hun giftet seg het hun Natalia Prysjtsjepa.

  Mellomdistanseløperen har testet positivt på stoffet hydrochlorothiazid, som er mest kjent som et stoff som kan brukes til å maskere bruk av andre forbudte stoffer.

  Krol er midlertidig utestengt fra all aktiv idrett.

  PLGY32p_T0k Natalia Prysjtsjepa
  Foto: JOHN MACDOUGALL
 • UAE Tour avlyst på grunn av korona

  Sykkelrittet, som arrangeres i De forente arabiske emirater, stoppes når det gjenstår to etapper, skriver TV 2. Lotto Soudal-rytter Carl Fredrik Hagen sier til kanalen at noen i støtteapparatet til et lag har testet positivt. De neste timene skal alle utøvere og støtteapparat testes.

  Carl Fredrik Hagen
  Foto: Anne-christine Poujoulat / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal