Bjørndalen hevder han ble vraket til Holmenkollen – landslagssjefen nekter

Ole Einar Bjørndalen får ikke gå verdenscupen i Holmenkollen. Det bekrefter 44-åringen til NRK, men skiskytternes idrettssjef hevder uttaket ikke er klart ennå.

World Cup Skiskyting 20 km menn

UTE I KULDA: Ole Einar Bjørndalen er bare reserve til de neste verdenscuprennene i skiskyting.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Han ble vraket til OL. Deretter til verdenscupen i finske Kontiolahti. Nå bekrefter Bjørndalen overfor NRK at han per nå heller ikke får gå i Holmenkollen.

Men forbundet har ikke snakket med ham om vrakingen.

– Jeg fikk SMS om at jeg er reserve i Kollen, skriver Bjørndalen i en tekstmelding til NRK.

– Uttak etter Kontiolahti

– Vi har gjort et uttak til Kontiolahti og Ole er reserve der, så gjør vi uttak til Holmenkollen etter det, sier idrettssjef i Norges Skiskytterforbund, Per Arne Botnan, til NRK.

Så det Bjørndalen sier stemmer ikke?

– Vi har gjort et uttak til Kontiolahti, så gjør vi uttak til Holmenkollen etter det, gjentar han, uten å ville svare konkret på om Bjørndalens uttalelse stemmer.

Med mindre noen blir syke eller Bjørndalen av andre årsaker blir flyttet opp fra reserveplassen i Kollen og får gå, har skiskytterkongen dermed kun én sjanse igjen til å få gå mer verdenscup denne sesongen: Avslutningen i russiske Tjumen.

Skiskytterlaget

IDRETTSSJEF: Per Arne Botnan.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Ingen kommentar

Men ifølge 44-åringen er det foreløpig ingen dialog med forbundet om han får gå der.

– Det har jeg ingen kommentar til. Vi har dialog med alle som er uttatt til verdenscup og IBU-cup, sier Botnan.

Det vil bli gått sprint, stafett og jaktstart når verdenscupsirkuset kommer til Holmenkollen mellom 15.–19. mars.

Bjørndalen har ikke gått i verdenscupen siden 10. januar. Hans beste plasseringer i verdenscup denne sesongen er to 18.-plasser.

– Jeg hadde ønsket å se Bjørndalen i Holmenkollen, men samtidig forstår jeg at det er seks andre som har bedre resultater. Jeg er helt sikker på at han hadde et sterkt håp om å gå. Så er det ekstra surt, sånn jeg har forstått det, at det er sykdom i sommer som har gjort at han har kommet senere i form. Han føler nok at han kunne hatt noe å gjøre i Holmenkollen, sier NRK-ekspert Halvard Hanevold.

– På den annen side mener jeg det hadde vært greit å se an hvordan det går med de andre i Kontiolahti før man hadde utelatt Bjørndalen, sier Hanevold.

– Den første tanken som slår meg er at jeg håper virkelig at han ikke legger opp og at han går for en ny sesong, sier NRKs skiskytterekspert, Liv Grete Skjelbreid.

Halvard Hanevold

NRK-EKSPERT: Halvard Hanevold.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Siste nytt

 • Karrierens første pole for Hauger

  Dennis Hauger kjørte fortest av samtlige i Formel-3-kvalifiseringen i Spania fredag. Nordmannen var seks tusendeler raskere enn australieren Jack Doohan.

  Dermed starter Hauger fra første startposisjon i søndagens løp i Barcelona, samtidig som han starter som nummer tolv i lørdagens løp hvor resultatlisten fra stokkes om.

  18-åringen som er signert til Red Bull sitt akademi, gikk før årets sesong over til racinglaget Prema, som har vært blant de beste lagene i Formel-3 de siste sesongene. Og laget var fornøyd etter kvalifiseringen.

  – Velkommen til Prema min venn, velkommen til Prema, lød beskjeden på radioen etter at Hauger hadde sikret seg dagens beste tid.

  Norges beste bilsportutøvere
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Viking anker Berntsen-dommen

  Viking FK anker boten på 20.000 kroner klubben ble ilagt for håndteringen av saken som endte med at tidligere trener Bjarne Berntsen gikk av.

  – Dommen tar utgangspunkt i en situasjonsbeskrivelse som ikke stemmer med vår oppfatning. I tillegg mener vi at regelverket ikke er tydelig nok på hvilke handlinger som kan føre til sanksjoner, forklarer Viking FK-leder Rune Bertelsen til Aftenbladet.

  Det er to uker siden Doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund (NFF) ila Viking boten.

  Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Bullen én seier unna OL-billett

  Grace Bullen er videre til semifinale i OL-kvalifiseringen i bryting i Bulgaria etter 10-0-seier over svenske Johanna Lindborg.

  Dermed nærmer Bullen seg en plass i 57-kilosklassen i Tokyo-OL. Finalistene i OL-kvalifiseringen i Sofia er sikret OL-plass.

  Bullen imponerte stort både i åttedels- og kvartfinale fredag. Først slo hun ut regjerende verdensmester i 59 kg, Linda Morais, med sterke 12–2. Og mot Lindborg var hun på hugget igjen.

  European Wrestling Championships in Rome
  Foto: Szilard Koszticsak / Epa / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal