Bjørndalen hevder han ble vraket til Holmenkollen – landslagssjefen nekter

Ole Einar Bjørndalen får ikke gå verdenscupen i Holmenkollen. Det bekrefter 44-åringen til NRK, men skiskytternes idrettssjef hevder uttaket ikke er klart ennå.

World Cup Skiskyting 20 km menn

UTE I KULDA: Ole Einar Bjørndalen er bare reserve til de neste verdenscuprennene i skiskyting.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Han ble vraket til OL. Deretter til verdenscupen i finske Kontiolahti. Nå bekrefter Bjørndalen overfor NRK at han per nå heller ikke får gå i Holmenkollen.

Men forbundet har ikke snakket med ham om vrakingen.

– Jeg fikk SMS om at jeg er reserve i Kollen, skriver Bjørndalen i en tekstmelding til NRK.

– Uttak etter Kontiolahti

– Vi har gjort et uttak til Kontiolahti og Ole er reserve der, så gjør vi uttak til Holmenkollen etter det, sier idrettssjef i Norges Skiskytterforbund, Per Arne Botnan, til NRK.

Så det Bjørndalen sier stemmer ikke?

– Vi har gjort et uttak til Kontiolahti, så gjør vi uttak til Holmenkollen etter det, gjentar han, uten å ville svare konkret på om Bjørndalens uttalelse stemmer.

Med mindre noen blir syke eller Bjørndalen av andre årsaker blir flyttet opp fra reserveplassen i Kollen og får gå, har skiskytterkongen dermed kun én sjanse igjen til å få gå mer verdenscup denne sesongen: Avslutningen i russiske Tjumen.

Skiskytterlaget

IDRETTSSJEF: Per Arne Botnan.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Ingen kommentar

Men ifølge 44-åringen er det foreløpig ingen dialog med forbundet om han får gå der.

– Det har jeg ingen kommentar til. Vi har dialog med alle som er uttatt til verdenscup og IBU-cup, sier Botnan.

Det vil bli gått sprint, stafett og jaktstart når verdenscupsirkuset kommer til Holmenkollen mellom 15.–19. mars.

Bjørndalen har ikke gått i verdenscupen siden 10. januar. Hans beste plasseringer i verdenscup denne sesongen er to 18.-plasser.

– Jeg hadde ønsket å se Bjørndalen i Holmenkollen, men samtidig forstår jeg at det er seks andre som har bedre resultater. Jeg er helt sikker på at han hadde et sterkt håp om å gå. Så er det ekstra surt, sånn jeg har forstått det, at det er sykdom i sommer som har gjort at han har kommet senere i form. Han føler nok at han kunne hatt noe å gjøre i Holmenkollen, sier NRK-ekspert Halvard Hanevold.

– På den annen side mener jeg det hadde vært greit å se an hvordan det går med de andre i Kontiolahti før man hadde utelatt Bjørndalen, sier Hanevold.

– Den første tanken som slår meg er at jeg håper virkelig at han ikke legger opp og at han går for en ny sesong, sier NRKs skiskytterekspert, Liv Grete Skjelbreid.

Halvard Hanevold

NRK-EKSPERT: Halvard Hanevold.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Siste nytt

 • Eikeri røk ut i US Open-kvaliken

  Ulrikke Eikeri tapte i to strake sett mot nederlandske Bibiane Schoofs i sin kvalifiseringskamp til US Open.

  – Jeg er litt skuffet. Jeg føler jeg har sjansen i dag, men får det ikke helt til. Det blir litt mye feil, sa Eikeri til Eurosport etter kampen.

  Ulrikke Eikeri
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Bodø/Glimt tok viktig poeng

  Nordlendingane klarte ikkje ta tilbake tabelltoppen, då laget spelte 1-1 borte mot Sarpsborg 08. Laget har dermed likt poeng med serieleiar Molde, men dårlegare målforskjell. Kristoffer Zachariassen sørga for 1-0 til heimelaget, men sju minutt før full tid utlikna Ulrik Saltnes for Glimt.

  Eliteserien i fotball 2019 Sarpsborg 08 - Bodø/Glimt
  Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix
 • Neerland gir seg som Molde-direktør

  Øystein Neerland sluttar som sjef for Molde Fotball ved årsskiftet, melder klubben. 55-åringen har vore direktør i klubben sidan 2015. Som fotballspelar har han 120 kampar og 35 mål for klubben. Styret er i gang med å finne Neerland sin erstattar.

  Nerland
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal