Bjørndalen må reise hjem: – Fryktelig surt

RUHPOLDING/OSLO (NRK.no) Skiskytterveteran Ole Einar Bjørndalen (38) må reise hjem fra Ruhpolding uten å ha gått et eneste renn.

bjronar

Ole Einar Bjørndalen fikk ødelagt oppholdet i Ruhpolding av magetrøbbel. Nå reiser veteranen hjem til Norge.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Grubben

Landslagstrener Roger Grubben.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Se fellesstarten i skiskyting for kvinner direkte på NRK1 og i nett-tv direkte fra klokken 13.00. Herrenes renn starter klokken 15.25.

– Det er synd, fordi han var veldig gira på å gjøre gode løp her. Han følte at han hadde en fysisk progresjon, men dessverre ble det ødelagt av mageproblemer. Det er fryktelig surt, sier landslagstrener Roger Grubben til NRK.no.

Dermed har Bjørndalen gått glipp av både stafetten, sprinten og nå søndagens fellesstart i Ruhpolding.

Reiser hjem

De norske løperne skulle egentlig trene i lavlandet i Norge før VM, men Bjørndalen satser trolig på et høydeopphold for å forberede seg optimalt.

– Han skal ha lett trening i dag, og så reiser han hjem. Resten av laget reiser til Italia i morgen, sier Grubben.

Det er fortsatt usikkert om Bjørndalen vil gå noen renn i Anterselva 17. - 20. januar.

Satser trolig på høydeopphold

Veteranen har tidligere sagt at han ønsker å lade opp i høyden frem mot VM i Nové Mesto 7. februar.

– Jeg skulle gjerne hatt litt mer overskudd inn mot verdenscuprennene. Jeg pushet nok litt for lenge med for hard trening, og da er det greit å samle overskudd nå, sa Bjørndalen til NRK.no før helgen.

Siste nytt

 • Norge trekker seg fra EM-kvalik

  Norges kvinnelandslag i volleyball trekker seg fra EM-kvalifiseringen på grunn av koronasmitte hos tre spillere. Det opplyser Norges Volleyballforbund i en pressemelding, melder NTB.

  To spillere i laget testet onsdag positivt for koronavirus, og etter en runde med såkalt PCR-testing av samtlige i laget, ble disse to smittetilfellene bekreftet, mens ytterligere én spiller har fått påvist viruset.

  De norske kvinnene skulle ha spilt EM-kvalifiseringskamp mot Hellas i Østerrike torsdag kveld og ytterligere to kamper de neste dagene. Norge sto med tre strake tap i kvalifiseringen fra før.

 • Jarstein forlenget med Hertha

  Landslagskeeper Rune Almenning Jarstein (36) har skrevet ny toårskontrakt med Bundesliga-klubben Hertha Berlin. – Stolt og glad for å ha signert en ny kontrakt med Hertha, skriver Jarstein på Instagram. Han har spilt 179 kamper for klubben siden 2014, men denne sesongen er det bare blitt åtte kamper for målvakten, som har vært koronasyk den siste delen av sesongen.

  Jarstein
  Foto: TOBIAS SCHWARZ / Reuters
 • Mesterliga-finalen flyttes

  Mesterliga-finalen mellom Manchester City og Chelsea flyttes fra Istanbul til Porto, bekrefter Uefa i en pressemelding. Britiske myndigheter besluttet i forrige uke å «rødliste» Tyrkia på grunn av koronasituasjonen i landet. Avgjørelsen gjorde det nesten umulig for engelske fotballsupportere å reise til Istanbul. Finalen skal nå spilles på Estádio do Dragão, og 6000 supportere fra hvert lag slipper inn på arenaen, opplyser Uefa.

  Guardiola
  Foto: SHAUN BOTTERILL / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal