Bjørndalen klar for Kollen: – Største for meg i år

Ole Einar Bjørndalen får gå både i Holmenkollen og sannsynligvis også verdenscupavslutningen i Tjumen. Samtidig er sesongen over for Emil Hegle Svendsen.

Ole Einar Bjørndalen

KLAR: Ole Einar Bjørndalen får likevel gå i Holmenkollen.

Foto: Lehtikuva / Reuters

– Dette er deilig. Holmenkollen er et av hovedmålene i sesongen, og siden jeg ikke fikk gå i OL blir dette det største for meg i år, sier Ole Einar Bjørndalen til NRK.

Mandag formiddag bekreftet skiskytterforbundet at 44-åringen får gå i Holmenkollen likevel. For snaut to uker siden fortalte Bjørndalen til NRK at han bare var reserve til konkurransene i nasjonalanlegget.

Men ifølge Bjørndalen selv får han nå plassen til Emil Hegle Svendsen som den siste uka har slitt med sykdom og ikke er klar til å gå Kollen-rennene.

Hvordan var dialogen før uttaket?

– Jeg har vært reserve. Emil er fortsatt ikke frisk. Da trer jeg inn for han.

– Når fikk du beskjeden om at du får gå?

– Jeg fikk beskjeden i går kveld.

Svendsen går ikke i Tjumen

Emil Hegle Svendsen

IKKE FLERE RENN: Emil Hegle Svendsen er ferdig med sesongen.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Idrettssjef Per Arne Botnan sier følgende om uttaket av Bjørndalen:

– Han får gå på lik linje med de andre. Emil er fortsatt ikke helt frisk så da blir det de samme seks som gikk i Kontiolahti som får gå i Holmenkollen.

– Hvordan synes du dialogen har vært med Bjørndalen frem til han ble tatt ut til Holmenkollen?

– Vi har pratet med han og han har visst forutsetningene for å få gå OL og den første verdenscupen etter OL.

Etter to måneder ute er Bjørndalen nå altså inne verdenscupvarmen igjen og nå røper Botnan at Bjørndalen trolig også får gå verdenscupavslutnignen i russiske Tjumen i slutten av mars.

– Det vi vet er at Emil ikke skal gå i Tjumen. Det er derfor høyst sannsynlig det er de samme som går i Holmenkollen som også går i Tjumen, sier Botnan.

Ifølge idrettssjefen har det lenge vært klart at Svendsen ikke skulle gå i Tjumen på grunn av private årsker.

Det betyr at sesongen er over for Svendsen som fikk med seg én bronse og et stafettsølv fra OL i Pyeongchang. Etter OL-stafetten røpte Svendsen at han ikke har bestemt seg for om han nå legger opp eller ikke, annet enn at det definitivt var hans siste OL.

– Skal forberede meg godt

Bjørndalen ble som kjent vraket til mesterskapet i Sør-Korea, men forrige uke viste 44-åringen at han har løftet seg da han leverte sesongbeste med 12. plass på sprinten i Kontiolahti. Søndagens fellesstart gikk tyngre, men det gjorde det med alle de norske.

Nå håper Bjørndalen å kunne løfte seg i Kollen.

– Jeg gikk ett veldig godt renn i Kontiolahti, og ett dårlig renn der jeg ikke fikk det til. Jeg håper å få til et bra renn på torsdagen. Jeg skal i alle fall forberede meg så godt jeg kan. Så får vi se om jeg klarer å hoste opp litt form fram til den dagen.

Siste nytt

 • Seint mål gav VIF-siger

  Eit mål av Martin Røymark mindre enn to minutt før slutt gav Vålerenga 3-2 over Frisk Asker i den tredje semifinalekampen i NM.

  Vålerenga leier 2-1 i kampar.

  Martin Røymark
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • 13 baklengs på to kampar for U21

  Det norske U21-laget for menn tapte 1-5 for Russland i ein treningskamp i Spania. Dennis Tørset Johnsen scora det norske målet like før pause.

  U21-laget har dermed sleppt inn 13 mål på to kampar i Spania. Fredag tapte dei 3-8 for Finland.

  Dennis Tørset Johnsen
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Reginiussen ut med skade

  Forsvarsveteranen Tore Reginiussen måtte gi seg med skade etter 16 minutters spill i Rosenborgs generalprøve mot Norrköping foran helgens eliteseriestart.

  – Jeg har hatt litt stram hamstring den siste uken, derfor tok vi ingen sjanser, sa han til Eurosport.

  Nicklas Bendtner og Tore Reginiussen
  Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal