NRK Meny
Normal

Bjørndalen klar for Kollen: – Største for meg i år

Ole Einar Bjørndalen får gå både i Holmenkollen og sannsynligvis også verdenscupavslutningen i Tjumen. Samtidig er sesongen over for Emil Hegle Svendsen.

Ole Einar Bjørndalen

KLAR: Ole Einar Bjørndalen får likevel gå i Holmenkollen.

Foto: Lehtikuva / Reuters

– Dette er deilig. Holmenkollen er et av hovedmålene i sesongen, og siden jeg ikke fikk gå i OL blir dette det største for meg i år, sier Ole Einar Bjørndalen til NRK.

Mandag formiddag bekreftet skiskytterforbundet at 44-åringen får gå i Holmenkollen likevel. For snaut to uker siden fortalte Bjørndalen til NRK at han bare var reserve til konkurransene i nasjonalanlegget.

Men ifølge Bjørndalen selv får han nå plassen til Emil Hegle Svendsen som den siste uka har slitt med sykdom og ikke er klar til å gå Kollen-rennene.

Hvordan var dialogen før uttaket?

– Jeg har vært reserve. Emil er fortsatt ikke frisk. Da trer jeg inn for han.

– Når fikk du beskjeden om at du får gå?

– Jeg fikk beskjeden i går kveld.

Svendsen går ikke i Tjumen

Emil Hegle Svendsen

IKKE FLERE RENN: Emil Hegle Svendsen er ferdig med sesongen.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Idrettssjef Per Arne Botnan sier følgende om uttaket av Bjørndalen:

– Han får gå på lik linje med de andre. Emil er fortsatt ikke helt frisk så da blir det de samme seks som gikk i Kontiolahti som får gå i Holmenkollen.

– Hvordan synes du dialogen har vært med Bjørndalen frem til han ble tatt ut til Holmenkollen?

– Vi har pratet med han og han har visst forutsetningene for å få gå OL og den første verdenscupen etter OL.

Etter to måneder ute er Bjørndalen nå altså inne verdenscupvarmen igjen og nå røper Botnan at Bjørndalen trolig også får gå verdenscupavslutnignen i russiske Tjumen i slutten av mars.

– Det vi vet er at Emil ikke skal gå i Tjumen. Det er derfor høyst sannsynlig det er de samme som går i Holmenkollen som også går i Tjumen, sier Botnan.

Ifølge idrettssjefen har det lenge vært klart at Svendsen ikke skulle gå i Tjumen på grunn av private årsker.

Det betyr at sesongen er over for Svendsen som fikk med seg én bronse og et stafettsølv fra OL i Pyeongchang. Etter OL-stafetten røpte Svendsen at han ikke har bestemt seg for om han nå legger opp eller ikke, annet enn at det definitivt var hans siste OL.

– Skal forberede meg godt

Bjørndalen ble som kjent vraket til mesterskapet i Sør-Korea, men forrige uke viste 44-åringen at han har løftet seg da han leverte sesongbeste med 12. plass på sprinten i Kontiolahti. Søndagens fellesstart gikk tyngre, men det gjorde det med alle de norske.

Nå håper Bjørndalen å kunne løfte seg i Kollen.

– Jeg gikk ett veldig godt renn i Kontiolahti, og ett dårlig renn der jeg ikke fikk det til. Jeg håper å få til et bra renn på torsdagen. Jeg skal i alle fall forberede meg så godt jeg kan. Så får vi se om jeg klarer å hoste opp litt form fram til den dagen.

Siste nytt

 • Rosenborg henger på

  Det tok en stund, men to scoringer med syv minutters mellomrom fra Anders Konradsen og Issam Jebali gav en komfortabel reise mot tre poeng for trønderne.

  Etter 2-0 seieren i Kristiansund er Rosenborg fremdeles et poeng bak serieleder Brann.

  Eliteserien i fotball 2018: Kristiansund-Rosenborg.
  Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix
 • Smell for Molde

  Molde maktet ikke å å holde følge med Brann og Rosenborg i den absolutte toppstriden, etter en helsvart dag på Nadderud.

  Vadim Demidov og to scoringer av Franck Boli sørget for tre meget viktige poeng til Stabæk, mens Molde ikke kom nærmere enn Eirik Hestads redusering.

  Eliteserien 2018 i fotball, menn, Stabæk og Molde
  Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix
 • Brann hektet av Sarpsborg

  Brann befestet serieledelsen, og fratok samtidig Sarpsborg muligheten til å ta innpå dem i medaljekampen, etter 2-0 over østfoldingene på Brann Stadion søndag.

  Vito Wormgoor og Steffen Lie Skålevik sørget for målene i åpningsminuttene av hver sin omgang.

  Eliteserien fotball: Brann - Sarpsborg 08.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Vålerenga - Tromsø
NM-veka: NM-kveld