– Jeg føler at formen er fantastisk

VAL MÜSTAIR/OSLO (NRK): Ingen var i nærheten av Marit Bjørgen under tirsdagens sprint. Langrennsdronningen økte ledelsen i Tour de Ski.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn

VIDEO: Se Bjørgen gå inn til suveren seier i sprintfinalen.

– Jeg følte meg sterk, og jeg er i veldig god form. Bena mine er så bra, og gutta i smørebua gir meg perfekte ski. Det er lettere å gå med gode ski og gode bein, sa Bjørgen i FIS-intervjuet etter rennet.

Bjørgen hadde få problemer med å ta seg til tirsdagens sprintfinale, og kontrollerte også finalen fra start til mål.

Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg gikk i tet fra starten av, men etter hvert satte langrennsdronningen inn et rykk og parkerte konkurrentene.

– Alt er mulig

Inn mot mål ledet Bjørgen med flere meter. Hun vant finalen suverent foran sammenlagttoer Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg.

Heidi Weng

Heidi Weng har overtatt andreplassen i sammendraget.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Dermed ble det en ny norsk jubeldag i Tour de Ski.

Marit Bjørgen befester samtidig stillingen som sammenlagtfavoritt i Tour de Ski. Nærmeste konkurrent nå er Heidi Weng, som er ett minutt og 11 sekunder bak. Therese Johaug ligger på 3. plass - over to minutter bak Bjørgen.

– Jeg vil gå fort også i morgen. Det er lenge igjen, så jeg skal prøve mitt beste. Jeg føler at formen er fantastisk. Med gode ski videre er alt mulig, sier hun.

Bjørgen føler seg nemlig i toppform.

– Jeg kjenner beina er utrolig lette, og jeg var spent i går da jeg trente. Men jeg kjente at jeg hadde utrolig fine bein. Det kjente jeg i dag også. Da er det utrolig gøy å gå, sier Bjørgen til NRK.

– Når hadde du sist en sånn følelse?

– Det er vanskelig å si, men jeg har i alle fall ikke vært i tilsvarende form i år. Det er som i OL og andre mesterskap.

Johaug slått ut

Fire av Norges seks deltakere i kvinneklassen tok seg til finalen. Maiken Caspersen Falla endte på femteplass. Ragnhild Haga ble slått ut i semifinalen.

Tittelforsvarer Therese Johaug ble slått ut i kvartfinalen. Hun uttalte til NRK at hun gir opp håpet om sammenlagtseier i årets utgave av Tour de Ski.

Bjørgen nekter imidlertid å ta seieren på forskudd.

– Vi er ikke halvveis en gang, så jeg er fryktelig glad for to minutters ledelse til Therese. Nå er det Heidi som er nærmest, forteller Marit Bjørgen til NRK.

Siste nytt

 • Krogh inn på nordnorsk regionlag

  Langrennsprofilen Finn-Hågen Krogh (30), som nylig ble vraket fra landslaget, blir en del av utviklingslaget Team Elon Nord-Norge for 2021/22-sesongen.

  Det opplyser Norges Skiforbund på sitt nettsted.

  Krogh røk ut av elitelandslaget da en av sprintplassene forsvant foran kommende sesong.

  Finn Hågen Krogh
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Får fylle tribunene med vaksinerte

  Baseballklubbene New York Yankees og New York Mets får fylle tribunene til siste plass fra 19. mai, så lenge alle tilskuere er vaksinert.

  Begge klubber svarer med å tilby gratisbilletter til alle som lar seg vaksinere ved ankomst til stadion.

  New York-guvernør Andrew Cuomo informerte om de nye reglene på en pressekonferanse sammen med Yankees-president Randy Levine og Mets-president Sandy Alderson.

  – Om 100 prosent er vaksinert, kan dere fylle stadion 100 prosent. For uvaksinerte gjelder tometersregelen, sa Cuomo.

  Janssen-vaksinen vil bli tilbudt gratis utenfor klubbenes arenaer, og alle som tar den vil få en gratisbillett. (NTB)

  Houston Astros v New York Yankees
  Foto: Sarah Stier / AFP
 • Välbe gir Røste kamp om styreverv

  Den russiske skipresidenten Jelena Välbe vil inn i toppen av Det internasjonale skiforbundet. Hun gir Erik Røste kamp om plassene rundt styrebordet.

  Onsdag gikk fristen for å nominere kandidater til vervene som president og styremedlemmer i Det internasjonale skiforbundet (FIS) ut. Nå er listene over aktuelle navn offentliggjort.

  Den viser at fire personer ønsker å bli Gianfranco Kaspers arvtaker i rollen som president. Den 77-årige sveitseren gir seg etter å ha vært president siden 1998.

  Navnene på de fire som er aktuelle for presidentvervet, kommer ikke som noen overraskelse. Svensk-britiske Johan Eliasch, den tidligere alpinisten Urs Lehmann fra Sveits, svenske Mats Årjes og tidligere FIS-generalsekretær Sarah Lewis har for lengst lansert sine kandidaturer.

  Listen over aktuelle styremedlemmer inneholder 17 navn. Den norske skipresidenten Erik Røste og Jelena Välbe er blant disse. Røste stiller til gjenvalg.

  Välbe
  Foto: Lise Åserud

Sendeplan

Kl. Program Kanal