– Jeg føler at formen er fantastisk

VAL MÜSTAIR/OSLO (NRK): Ingen var i nærheten av Marit Bjørgen under tirsdagens sprint. Langrennsdronningen økte ledelsen i Tour de Ski.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn

VIDEO: Se Bjørgen gå inn til suveren seier i sprintfinalen.

– Jeg følte meg sterk, og jeg er i veldig god form. Bena mine er så bra, og gutta i smørebua gir meg perfekte ski. Det er lettere å gå med gode ski og gode bein, sa Bjørgen i FIS-intervjuet etter rennet.

Bjørgen hadde få problemer med å ta seg til tirsdagens sprintfinale, og kontrollerte også finalen fra start til mål.

Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg gikk i tet fra starten av, men etter hvert satte langrennsdronningen inn et rykk og parkerte konkurrentene.

– Alt er mulig

Inn mot mål ledet Bjørgen med flere meter. Hun vant finalen suverent foran sammenlagttoer Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg.

Heidi Weng

Heidi Weng har overtatt andreplassen i sammendraget.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Dermed ble det en ny norsk jubeldag i Tour de Ski.

Marit Bjørgen befester samtidig stillingen som sammenlagtfavoritt i Tour de Ski. Nærmeste konkurrent nå er Heidi Weng, som er ett minutt og 11 sekunder bak. Therese Johaug ligger på 3. plass - over to minutter bak Bjørgen.

– Jeg vil gå fort også i morgen. Det er lenge igjen, så jeg skal prøve mitt beste. Jeg føler at formen er fantastisk. Med gode ski videre er alt mulig, sier hun.

Bjørgen føler seg nemlig i toppform.

– Jeg kjenner beina er utrolig lette, og jeg var spent i går da jeg trente. Men jeg kjente at jeg hadde utrolig fine bein. Det kjente jeg i dag også. Da er det utrolig gøy å gå, sier Bjørgen til NRK.

– Når hadde du sist en sånn følelse?

– Det er vanskelig å si, men jeg har i alle fall ikke vært i tilsvarende form i år. Det er som i OL og andre mesterskap.

Johaug slått ut

Fire av Norges seks deltakere i kvinneklassen tok seg til finalen. Maiken Caspersen Falla endte på femteplass. Ragnhild Haga ble slått ut i semifinalen.

Tittelforsvarer Therese Johaug ble slått ut i kvartfinalen. Hun uttalte til NRK at hun gir opp håpet om sammenlagtseier i årets utgave av Tour de Ski.

Bjørgen nekter imidlertid å ta seieren på forskudd.

– Vi er ikke halvveis en gang, så jeg er fryktelig glad for to minutters ledelse til Therese. Nå er det Heidi som er nærmest, forteller Marit Bjørgen til NRK.

Sportsnyheter

VM-kvalifiseringskamp fotball kvinner Norge- Belgia

Blir hylla av sjefen: – Kanskje den beste «Caro» eg har sett

Landslaget måtte tole kritikk etter poengtapet mot Polen. Og i møtet med Belgia svarte dei på tiltale, med ein strålande kamp frå Caroline Graham Hansen.

Siste nytt

 • Slo Leeds med Ødegaard ute av laget

  Martin Ødegaard var ikke å se hverken fra start eller på benken da Arsenal møtte Leeds. Klubben oppga ikke grunn til hvorfor nordmannen var ute av laget.

  Men laget fra Nord-London hadde god kontroll på Leeds, og vant til slutt 2-0 i ligacupens 4. runde.

  Det var først Callum Chambers som sendte Mikel Artetas lag i føringen. Deretter satte Eddie Nketiah 2-0 da han plukket opp et tilbakespill mot Leeds-keeper Illan Meslier.

  Arsenal
  Foto: Justin Tallis / AFP
 • Dortmund videre uten Haaland

  Regjerende mester Borussia Dortmund slet med å slå hull på nivå to-laget Ingolstadt i den tyske fotballcupen. Så entret Thomas Hazard banen og ordnet 2-0.

  Belgieren glitret umiddelbart etter innhoppet i det 71. minutt. Fra fem meter styrte han straks inn en pasning fra Julian Brandt. Samme duo slo til igjen ni minutter senere.

  Denne gangen doblet Hazard til 2-0 på volley. Han sto fram i Erling Baut Haalands skadefravær.

  Germany Soccer Cup
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Norge åleine i teten

  Med 4-0-sigeren over Belgia er Norge klart i førarsetet i gruppe F i kvalifiseringa til VM i Australia og New Zealand i 2023, med 10 poeng på fire kampar.

  Polen overtok andreplassen med 8 poeng etter 2-0 over Albania. Belgia blir ståande med 7.

  Norge har bortekampar mot Albania og Armenia i slutten av november. Dei fire siste kampane går i april og september neste år.

  Tuva Hansen
  Foto: Naina Helén Jåma / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal