Hopp til innhold

– Jeg føler at formen er fantastisk

VAL MÜSTAIR/OSLO (NRK): Ingen var i nærheten av Marit Bjørgen under tirsdagens sprint. Langrennsdronningen økte ledelsen i Tour de Ski.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn

VIDEO: Se Bjørgen gå inn til suveren seier i sprintfinalen.

– Jeg følte meg sterk, og jeg er i veldig god form. Bena mine er så bra, og gutta i smørebua gir meg perfekte ski. Det er lettere å gå med gode ski og gode bein, sa Bjørgen i FIS-intervjuet etter rennet.

Bjørgen hadde få problemer med å ta seg til tirsdagens sprintfinale, og kontrollerte også finalen fra start til mål.

Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg gikk i tet fra starten av, men etter hvert satte langrennsdronningen inn et rykk og parkerte konkurrentene.

– Alt er mulig

Inn mot mål ledet Bjørgen med flere meter. Hun vant finalen suverent foran sammenlagttoer Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg.

Heidi Weng

Heidi Weng har overtatt andreplassen i sammendraget.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Dermed ble det en ny norsk jubeldag i Tour de Ski.

Marit Bjørgen befester samtidig stillingen som sammenlagtfavoritt i Tour de Ski. Nærmeste konkurrent nå er Heidi Weng, som er ett minutt og 11 sekunder bak. Therese Johaug ligger på 3. plass - over to minutter bak Bjørgen.

– Jeg vil gå fort også i morgen. Det er lenge igjen, så jeg skal prøve mitt beste. Jeg føler at formen er fantastisk. Med gode ski videre er alt mulig, sier hun.

Bjørgen føler seg nemlig i toppform.

– Jeg kjenner beina er utrolig lette, og jeg var spent i går da jeg trente. Men jeg kjente at jeg hadde utrolig fine bein. Det kjente jeg i dag også. Da er det utrolig gøy å gå, sier Bjørgen til NRK.

– Når hadde du sist en sånn følelse?

– Det er vanskelig å si, men jeg har i alle fall ikke vært i tilsvarende form i år. Det er som i OL og andre mesterskap.

Johaug slått ut

Fire av Norges seks deltakere i kvinneklassen tok seg til finalen. Maiken Caspersen Falla endte på femteplass. Ragnhild Haga ble slått ut i semifinalen.

Tittelforsvarer Therese Johaug ble slått ut i kvartfinalen. Hun uttalte til NRK at hun gir opp håpet om sammenlagtseier i årets utgave av Tour de Ski.

Bjørgen nekter imidlertid å ta seieren på forskudd.

– Vi er ikke halvveis en gang, så jeg er fryktelig glad for to minutters ledelse til Therese. Nå er det Heidi som er nærmest, forteller Marit Bjørgen til NRK.

Sportsnyheter

John Arne Riise fikk muligheten på straffe.

John Arne Riise fikk strekk – så scoret han i comebacket

Etter seks år som fotballpensjonist, er Liverpool-legenden med den fryktinngytende venstrefoten tilbake som spiller. Nå på norsk nivå seks.

Siste nytt

 • Uno-X-duo klatret i sammendraget

  Det norske profflaget Uno-X kom seg ikke med i bruddet på den sjette etappen i Critérium du Dauphiné. Dermed startet de en lengre jakt på bruddet, men til slutt var det de tre bruddrytterne Georg Zimmermann, Mathieu Burgaudeau og Jonathan Castroviejo som gjorde opp om seieren.

  Av dem var Zimmermann sterkest, mens en gruppe på 19 ryttere fulgte bak de tre. Der satt både Tobias Halland Johannessen og Torstein Træen og de to Uno-X-rytterne klatret henholdsvis to og tre plasser i sammendraget, til 10. og 13. plass.

  Johannessen ble også nummer ti i rittet i fjor. Da vant han også ungdomstrøya i rittet. Før de siste to etappene er han to sekunder bak Mikkel Bjerg i ungdomskonkurransen.

  Det er en annen danske, Jonas Vingegaard, som leder sammenlagt etter seks av åtte etapper.

  Tobias Halland Johannessen
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Holmgren Pedersen melder forfall

  Marcus Holmgren Pedersen melder forfall til den kommende landslagssamlingen.

  Backen sliter med en skade. Ifølge NFF var det tatt høyde for forfallet allerede da landslagsuttaket ble presentert på tirsdag. Derfor hentes det ikke inn en erstatter.

  Norge møter Skottland 17. juni på Ullevaal. Kypros venter på samme arena tre dager senere.

  Landskampene blir svært viktige for Ståle Solbakkens menn. Skottland topper gruppa foran Spania, med Norge på 3. plass. Bare de to beste går til EM 2024.

  Fotball, trening med Norges herrelandslag
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Setter samarbeid med Freia på pause

  Først skrev VG at Norges Fotballforbund fjerner Freia-produkter fra kioskene på Ullevaal Stadion og landskamper inntil videre. Nå melder Toppfotball Kvinner i en pressemelding at de setter samarbeidet med sjokoladeprodusenten på pause.

  Årsaken er koblingen til Russland. For i mai satte Ukrainas antikorrupssjonsmyndighet opp en svarteliste over selskaper som skal bidra med inntenker til den russiske statskassen, og Freias eiere Mondelez er ett av disse.

  – Krigen i Ukraina opprører og bekymrer oss alle. NFF står bak UEFAs beslutning om å suspendere alle russiske fotballklubber og landslag fra europeiske turneringer. Da må det også få konsekvenser for produkter som indirekte kan bidra til å finansiere den russiske krigføringen, sier kommunikasjonssjef i NFF, Yngve Haavik, til NRK.

  Toppfotball Kvinner lanserte et nytt samarbeid med Freia i mai, der Ada Hegerberg er blant frontfiguerene.

  – Vi i Toppfotball kvinner, står skulder til skulder med Ukraina og våre fotballvenner i sin frihetskamp mot Russland. Derfor har styret i TFK i dag besluttet å pause kampanjen vi har med Freia, inntil videre. Denne beslutningen skyldes at Mondelez International er ført opp på Ukrainas liste over selskaper som fortsetter å ha virksomheter i Russland, sier daglig leder i Toppfotball kvinner, Hege Jørgensen

  I går ble det kjent at SAS fjerner alle Freia-produkter.

  Trening for kvinnelandslaget i fotball
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste