Hopp til innhold

– Jeg føler at formen er fantastisk

VAL MÜSTAIR/OSLO (NRK): Ingen var i nærheten av Marit Bjørgen under tirsdagens sprint. Langrennsdronningen økte ledelsen i Tour de Ski.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn

VIDEO: Se Bjørgen gå inn til suveren seier i sprintfinalen.

– Jeg følte meg sterk, og jeg er i veldig god form. Bena mine er så bra, og gutta i smørebua gir meg perfekte ski. Det er lettere å gå med gode ski og gode bein, sa Bjørgen i FIS-intervjuet etter rennet.

Bjørgen hadde få problemer med å ta seg til tirsdagens sprintfinale, og kontrollerte også finalen fra start til mål.

Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg gikk i tet fra starten av, men etter hvert satte langrennsdronningen inn et rykk og parkerte konkurrentene.

– Alt er mulig

Inn mot mål ledet Bjørgen med flere meter. Hun vant finalen suverent foran sammenlagttoer Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg.

Heidi Weng

Heidi Weng har overtatt andreplassen i sammendraget.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Dermed ble det en ny norsk jubeldag i Tour de Ski.

Marit Bjørgen befester samtidig stillingen som sammenlagtfavoritt i Tour de Ski. Nærmeste konkurrent nå er Heidi Weng, som er ett minutt og 11 sekunder bak. Therese Johaug ligger på 3. plass - over to minutter bak Bjørgen.

– Jeg vil gå fort også i morgen. Det er lenge igjen, så jeg skal prøve mitt beste. Jeg føler at formen er fantastisk. Med gode ski videre er alt mulig, sier hun.

Bjørgen føler seg nemlig i toppform.

– Jeg kjenner beina er utrolig lette, og jeg var spent i går da jeg trente. Men jeg kjente at jeg hadde utrolig fine bein. Det kjente jeg i dag også. Da er det utrolig gøy å gå, sier Bjørgen til NRK.

– Når hadde du sist en sånn følelse?

– Det er vanskelig å si, men jeg har i alle fall ikke vært i tilsvarende form i år. Det er som i OL og andre mesterskap.

Johaug slått ut

Fire av Norges seks deltakere i kvinneklassen tok seg til finalen. Maiken Caspersen Falla endte på femteplass. Ragnhild Haga ble slått ut i semifinalen.

Tittelforsvarer Therese Johaug ble slått ut i kvartfinalen. Hun uttalte til NRK at hun gir opp håpet om sammenlagtseier i årets utgave av Tour de Ski.

Bjørgen nekter imidlertid å ta seieren på forskudd.

– Vi er ikke halvveis en gang, så jeg er fryktelig glad for to minutters ledelse til Therese. Nå er det Heidi som er nærmest, forteller Marit Bjørgen til NRK.

Siste nytt

 • Molde-tap i Europaligaen

  Molde møtte Qarabag under spesielle omstendigheter. Det aserbajdsjanske laget hører egentlig hjemme i Nagorno-Karabakh, hvor det på nytt brøt ut krig denne uka.

  Da gikk Aserbajdsjan til angrep, med mål om å integrere terreroritet i deres landområder. Store deler av befolkningen i området er armenere.

  Les mer om konflikten her.

  Qarabag har lenge spilt hjemmekampene sine i hovedstaden Baku, 350 kilometer fra krigssonen. Og det var her de møtte Molde til dyst i Europaligaen.

  Det norske laget fikk tidlig store problemer, og etter 55 minutter klarte de ikke lenger stå imot. Da sendte Leandro Andrade vertene i føringen med en volley i det lengste hjørnet.

  Romsdalsklubben hadde noen brukbare sjanser på tampen av andre omgang, men måtte se seg slått i gruppespillets første kamp. Häcken og Leverkusen er også i deres gruppe.

  ecUPVIzcaMg
  Foto: AP
 • Kolstad-tap i mesterligaen

  Kolstad hevet seg etter en svak periode før pause og ga polske Kielce kamp i 30-32-nederlaget hjemme i Champions League.

  Tapet kom i trønderlagets første CL-oppgjør foran eget publikum i Trondheim Spektrum. Det skjedde mot sist sesongs tapende mesterligafinalist.

  VnoGGbxVzeA
  Foto: NTB
 • – Kvinnelandslaget er blitt systematisk diskriminert

  Alexia Putellas demper ikke den skarpe tonen foran fredagens kamp mot Sverige. Hun mener syndene i Spanias fotballforbund går langt tilbake i tid.

  Den dobbelte Ballon d'Or-vinneren holdt ikke igjen da hun møtte pressen dagen før nasjonsligapremieren i Göteborg.

  – Kvinnelandslaget er blitt systematisk diskriminert i flere tiår, sa Putellas.

  Barcelonas midtbanespiller var i sommer med på å vinne VM-gull med Spania. Siden har det vært kaos rundt laget og det spanske fotballforbundet.

  Bråket ble utløst da daværende fotballpresident Luis Rubiales kysset Jennifer Hermoso på munnen under VMs medaljeseremoni. Etter skandalen varslet nesten hele vinnerlaget at de ville boikotte Spanias neste landskamper om det ikke ble gjort en skikkelig ryddejobb i forbundet.

  Etter langvarige møter valgte 21 av de 23 uttatte i troppen å ta del i samlingen til nasjonsligakampene mot Sverige og Sveits. Fotballforbundet i Spania har lovet større endringer, og onsdag fikk generalsekretæren sparken. (NTB)

  GjIB8L7fP_Q
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ødegaard med perlescoring i Mesterligaen - Bilder fra TV 2 00:38
Neste