Hopp til innhold

Bjørgen angrer VM-avgjørelse – får frie tøyler i OL

SOGNEFJELLET (NRK.no): Marit Bjørgen (33) angrer på at hun droppet lagsprinten i Val di Fiemme. I OL får hun frie tøyler og vil gå alt.

Marit Bjørgen

Marit Bjørgen er innstilt på å gå samtlige seks løp under OL i Sotsji neste år.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Marit Bjørgen

Marit Bjørgen viser frem de fem medaljene hun vant under VM i Val di Fiemme. I OL neste år er drømmen seks medaljer, og helst samtlige i gull.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Du har hørt det før: Marit Bjørgen leker med tanken om å gå alle de seks distansene i et internasjonalt mesterskap.

Slik ble det ikke i Liberec-VM i 2009. Og slik ble det heller ikke i Vancouver-OL 2010, Holmenkollen-VM 2011 eller Val di Fiemme-VM i 2013.

LES OGSÅ: Bjørgen kutter VM-programmet

Men i OL i Sotsji i 2014 mener Bjørgen at muligheten endelig er til stede for å gå alt.

– Det ligger bedre til rette i et OL enn et VM, fordi øvelsene er spredt over flere dager. Jeg har sett på programmet for Sotsji og mener det skal være fullt mulig å gå alle, sier hun til NRK.no.

Drømmer om seks gull

– Er det mulig å vinne alle?

– Det vil jeg ikke si. Men det må jo være lov å drømme, smiler Bjørgen.

– Og så forutsetter det jo at jeg blir tatt ut,da. Jeg må være kvalifisert, understreker hun.

Avgjørelsen er for øvrig stikk motsatt av Petter Northugs konklusjon. Etter et tøft VM i Val di Fiemme, varslet langrennskongen at det vil være umulig for ham å gå seks renn i Sotsji-OL.

LES OGSÅ: – Umulig å gå alt

15 medaljer på rad

I de tre siste mesterskapene har Marit Bjørgen gått fem øvelser – og tatt medalje i alle fem. Det vil si at Bjørgen ikke siden 2009 har gått et mesterskapsløp uten å være på pallen. 11 av de 15 medaljene har vært av edleste valør.

Årsakene til at hun har valgt å droppe øvelser, har vært forskjellige. I 2009 ble hun rett og slett ikke tatt ut på laget til VM-tremila.

– I Vancouver var jeg spent på hvor mye kroppen tålte, så jeg ville være forsiktig. I Holmenkollen sto jeg over lagsprinten fordi jeg begynte å bli sliten. I Val di Fiemme i vinter kom lagsprinten tidlig, og jeg sto over for å være sikker på at jeg hadde nok krefter til tremila, forklarer Bjørgen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bjørgen

Langrennsdronning Marit Bjørgen får muligheten til å gå alle seks øvelsene i Sotsji-OL, om kroppen orker.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Får lov av sjefen

Den nevnte tremila vant hun. Nå avslører hun overfor NRK.no at hun likevel angrer på avgjørelsen.

– I ettertid angrer jeg på at jeg ikke gikk lagsprinten. Jeg var så lett i kroppen på tremila at jeg tror jeg hadde hatt krefter selv om jeg hadde gått alle distansene, innrømmer Bjørgen.

I Val di Fiemme presset landslagstrener Egil Kristiansen på for å få Bjørgen til å droppe en øvelse. Hun understreker at avgjørelsen uansett var hennes egen.

Denne gangen er planen om seks mesterskapsløp klarert med sjefen – som også har sagt ja til at Bjørgen får gå Tour de Ski før OL. Langrennsdronninga har med andre ord fire tøyler i OL-sesongen.

– Vi er enige om at det er mulig å gå alt. Men som alltid blir det selvfølgelig en avveining underveis. Man må lytte til kroppen, poengterer Marit Bjørgen.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal