Bjerkeli Grøvdal: – Helt greit å være gullkandidat i EM

Karoline Bjerkeli Grøvdal løp inn til årsbeste i Europa med fire sekunder, og er nå soleklar favoritt foran EM i Berlin.

Friidrett, Diamond League, Bislett Games 2018, Bislett Stadion

GULLHÅP: Etter fredagens løp i Monaco må Karoline Bjerkeli Grøvdal innfinne seg med å være gullkandidat i EM i Berlin.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Jeg er veldig fornøyd. Dette er et steg i riktig retning, sier Karoline Bjerkeli Grøvdal.

28-åringen har slitt på 3000 meter hinder så langt i år, og har ikke fått de prestasjonene hun har ønsket. På fredagens løp i Monaco klaffet det endelig for mellomdistanseløperen, som leverte et løp tett opp mot norsk rekord og personlig rekord.

– Jeg skulle gjerne vært i nærheten av norsk rekord, men jeg føler jeg har mer å gå på i forhold til å toppe formen.

Bjerkeli Grøvdal leverte en meget respektabel tid på 9.18.36, og løp inn til årsbeste i Europa med fire sekunder. Det gjør henne betrygget foran EM i Berlin. Hun må nå innfinne seg med å være en av Norges største gullkandidater.

– Det har vært litt press på skuldrene, men nå er jeg der jeg skal være, sier hun.

Ny verdensrekord

– Det gikk fryktelig fort i starten.

Kanskje ikke så rart når Beatrice Chepkoech løp inn til ny verdensrekord på 3000 meter hinder på tiden 8.44.33. 7 sekunder foran den tidligere verdensrekorden og et hinderløp, ifølge NRKs kommentator Jann Post, verden ikke har sett maken til.

Ny verdensrekord

Ny verdensrekord på tiden 8.44.33.

Foto: Valery Hache / AFP

– En enorm rekord, roper Post.

Det raske løpet hjalp Bjerkeli Grøvdal til å få en sterk tid.

– Jeg var smart med å slippe tidlig. Så begynte jeg å hente to gode løpere på slutten, og det er jo veldig motiverende, sier hun.

Gir en god følelse

Den gode følelsen på fredagens løp smakte godt etter en noe svak sesong. Det har vært nok av hinder i veien for den norske mellomdistanseløperen, som verken presterte på Bislett eller i Paris.

– Jeg har hatt to dårlige opplevelser på hinder, men nå begynner jeg å snakke en god tid, og det er jo veldig betryggende.

Hun følte det satt bedre for hver runde i løpet og opplevde selv at hun løp et godt taktisk løp.

– Det er klart at når det er sesongbeste med 10 sekunder, så vet jeg at jeg har gjort det riktig. Nå gjelder det bare å hvile fram til EM.

Siste nytt

 • God start for Storhamar

  Storhamar valset over Stavanger Oilers, og vant den første NM-semifinalen 5–2. Hamar-laget vant både serie og NM-sluttspillet forrige sesong. Neste kamp mellom de to lagene spilles søndag i Stavanger.

  Storhamar
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Norge tapte mot Finland

  Det norske U21 landslaget i fotball er i Spania for å spille privatlandskamper mot Finland. I møte med Finland fikk de nordmennene det tøft. Til tross for tre mål, tapte laget 8–3. Mandag venter Russland på stadion Dama de Noche i Málaga.

  U21 fotball
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Klæbo vant prologen

  Johannes Høsflot Klæbo vant prologen i Quebec. Aleksandr Bolsjunov, som er hans nærmeste utfordrer i verdenscupen sammenlagt, ble nummer tre. Åtte nordmenn gikk til kvartfinalen. Det gjorde ikke Hans Christer Holund.

  Verdenscup langrenn sprint klassisk menn
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal