Bjerkeli Grøvdal: – Helt greit å være gullkandidat i EM

Karoline Bjerkeli Grøvdal løp inn til årsbeste i Europa med fire sekunder, og er nå soleklar favoritt foran EM i Berlin.

Friidrett, Diamond League, Bislett Games 2018, Bislett Stadion

GULLHÅP: Etter fredagens løp i Monaco må Karoline Bjerkeli Grøvdal innfinne seg med å være gullkandidat i EM i Berlin.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Jeg er veldig fornøyd. Dette er et steg i riktig retning, sier Karoline Bjerkeli Grøvdal.

28-åringen har slitt på 3000 meter hinder så langt i år, og har ikke fått de prestasjonene hun har ønsket. På fredagens løp i Monaco klaffet det endelig for mellomdistanseløperen, som leverte et løp tett opp mot norsk rekord og personlig rekord.

– Jeg skulle gjerne vært i nærheten av norsk rekord, men jeg føler jeg har mer å gå på i forhold til å toppe formen.

Bjerkeli Grøvdal leverte en meget respektabel tid på 9.18.36, og løp inn til årsbeste i Europa med fire sekunder. Det gjør henne betrygget foran EM i Berlin. Hun må nå innfinne seg med å være en av Norges største gullkandidater.

– Det har vært litt press på skuldrene, men nå er jeg der jeg skal være, sier hun.

Ny verdensrekord

– Det gikk fryktelig fort i starten.

Kanskje ikke så rart når Beatrice Chepkoech løp inn til ny verdensrekord på 3000 meter hinder på tiden 8.44.33. 7 sekunder foran den tidligere verdensrekorden og et hinderløp, ifølge NRKs kommentator Jann Post, verden ikke har sett maken til.

Ny verdensrekord

Ny verdensrekord på tiden 8.44.33.

Foto: Valery Hache / AFP

– En enorm rekord, roper Post.

Det raske løpet hjalp Bjerkeli Grøvdal til å få en sterk tid.

– Jeg var smart med å slippe tidlig. Så begynte jeg å hente to gode løpere på slutten, og det er jo veldig motiverende, sier hun.

Gir en god følelse

Den gode følelsen på fredagens løp smakte godt etter en noe svak sesong. Det har vært nok av hinder i veien for den norske mellomdistanseløperen, som verken presterte på Bislett eller i Paris.

– Jeg har hatt to dårlige opplevelser på hinder, men nå begynner jeg å snakke en god tid, og det er jo veldig betryggende.

Hun følte det satt bedre for hver runde i løpet og opplevde selv at hun løp et godt taktisk løp.

– Det er klart at når det er sesongbeste med 10 sekunder, så vet jeg at jeg har gjort det riktig. Nå gjelder det bare å hvile fram til EM.

Siste nytt

 • Elverum og Halden i NM-finalen

  Elverum er klar for NM-finalen i håndball for menn etter 37-26 over Bækkelaget i onsdagens semifinale. Lukas Sandell ble mestscorende for Elverum med sju fulltreffere. Halden blir motstander i finalen i Oslo Spektrum 29. desember.

  apelgren
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Dropper omstridt aldersgrense

  Linda Hofstad Helleland er innstilt som kandidat for å bli WADA-president, men har fått mye motgang allerede før valget. Den 5. november kom det et forslag fra den Afrikanske unionen om at en president må være 45 år, og ha mastergrad, noe Helleland ikke oppfyller. Mange tolket dette som et forsøk på å holde Helleland utenfor diskusjonen om å kunne bli president.

  Dopingjournalist i ARD, Nick Butler, forteller i kveld på Twitter at det forslaget ikke vil bli inkludert som et krav og at det blir avfeid som et tåpelig forslag.

  Laster Twitter-innhold
 • Sagosen vant «norsk duell»

  Sander Sagosen scoret tre mål da Paris Saint-Germain vant 27-20 borte mot Flensburg-Handewitt i mesterliga-gruppespillet i håndball. Gøran Søgard Johannessen, Magnus Jøndal og Torbjørn Bergerud var alle i aksjon for tyske Flensburg.

  Sander Sagosen
  Foto: Patrik Stollarz / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal