NRK Meny

Biteskandale ryster rugby-VM – «Tok en Suarez»

Sør-afrikanske Frans Malherbe anklages for biting og kan stå overfor en lang utestengelse.

RUGBYU-WC-2015-RSA

I TRØBBEL: Sør-Afrikas Frans Malherbe anklages for biting.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Det er britiske Daily Mail som torsdag publiserte bildet der Malherbe ser ut til å ta en god bit av USAs Matt Trouville under en gruppespilleskamp onsdag kveld.

Touville ble spurte om hendelsen etter kampen, men kunne visstnok ikke huske det. Han bruker skulderbeskyttelse, og trodde ikke han hadde fått spesielle merker av bitingen.

Sør-Afrika vant kampen mot USA 64-0, og er klare for kvartfinale. Der møter de enten Wales eller Australia, avhengig av hvordan det går i deres innbyrdes oppgjør.

Laster Twitter-innhold

Fotografen Kevin Quigley tok bildet som har fått Malherbe i trøbbel.

Lange utestengelser

Om Malherbe får spille kvartfinalen gjenstår å se. Biting sees ikke lett på i Rugby, og Daily Mail refererer til to tidligere biteepisoder fra 90-tallet der spillere ble tatt for biting. I begge tilfellene ble det lange utestengelser.

Johan Le Roux bet New Zealands Sean Fitzpatrick i 1998, og ble straffet med 18 måneders utestengelse.

Dersom Malherbe blir funnet skyldig i at han bet Touville med fullt overlegg, så kan det bety slutten på VM for Sør-afrikaneren. Det kan også fort gi ham en lengre pause fra rugbyen.

Gjorde som Suarez

Suarez og Chiellini
Foto: DANIEL GARCIA / Afp

Biting i VM er ikke noe nytt fenomen. Barcelonas Luis Suarez satte tennene i Giorgio Chiellini under VM i Brasil i fjor sommer, og ble utestengt fra all fotball i fire måneder.

Suarez spilte for Liverpool på det tidspunktet, og hadde også tidligere i Englands-karrieren blitt utestengt for biting. Året i forveien bet han Chelseas Branislav Ivanovic og ble utestengt i 10 kamper for den hendelsen.

I løpet av sommeren skiftet han klubb og han var tilbake på banen 25. oktober i fjor, og debuterte for Barcelona i El Classico.

Siste nytt

  • Gull og sølv i junior-VM i skyting

    Regine Nesheim, Jenny Stene og Jeanette Hegg Duestad sikret norsk gull i lagkonkurransen på 50 meter liggende under junior-VM i pistol- og rifleskyting.

    Trioen vant klart foran USA og Kina. Med totalt 1859,7 poeng ble samtidig juniorrekorden knust med 4,2 poeng.

    På herresiden ble det norsk lagsølv for Henrik Larsen, Jo-Hermann Hegg og Benjamin Tingsrud Karlsen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal