NRK Meny
Normal

Bille Nielsen får bli i Rosenborg – men får totalt alkoholforbud

Alkoholforbud, mer sinnemestringskurs og sosialt arbeid er betingelsene Rosenborg har gitt Nicki Bille Nielsen etter episoden i København i påsken.

På pressekonferansen i kveld ble det klart at Nielsen fortsatt er RBK-spiller

Det sa sportslig leder i RBK, Erik Hoftun, på en pressekonferanse torsdag kveld.

– Vi har kommet fram til en løsning som Nicki har akseptert, og det handler om å hjelpe ham med å ikke havne i lignende situasjoner i framtida. Han får totalt alkoholforbud i tiden framover, han skal fortsette på sinnemestringskurs og i tillegg skal han bidra med sosialt arbeid på fritida, fortalte Hoftun på Lerkendal torsdag kveld.

Det var mandag at nyheten om at RBK-spilleren skal ha forsøkt å bite en dansk politimann i armen kom ut. Siden da har RBK-ledelsen vært usikre på danskens framtid i trønderklubben.

Urokråken er nå siktet etter paragraf 119 i den danske straffeloven, vold mot tjenestemann i arbeid. Klubben har brukt tiden fra de fikk vite om episoden til å innhente fakta i saken, slik at de kan ta en avgjørelse om danskens framtid i klubben.

Nå har de altså kommet fram til at de ønsker å gi 26-åringen en sjanse til i klubben.

– Alvorlig sak

– Det har vært en vanskelig og krevende sak. Og det er klart det er en alvorlig sak at en av våre spillere er involvert med politiet. Derfor har vi brukt lang tid på å komme fram til den beslutningen vi mener er den beste, forteller Hoftun.

Bille Nielsen – som satt ved Hoftuns side under presskonferansen – la seg flat og beklaget episoden i København.

– Jeg beklager og tar det fulle ansvar for det som har skjedd. Jeg vil ikke kommentere selve hendelsen, det blir bare feil synes jeg.

Han forteller at han hadde vært på påskelunsj hos kjæresten sin og at han ikke hadde drukket mye før han ble pågrepet av politiet.

– Jeg var ikke full, men hadde drukket et glass vin eller to til maten. Men jeg var ikke beruset i den situasjonen.

Ifølge Hoftun viser videoene han har sett fra episoden ikke tegn til at Bille Nielsen var synlig beruset.

Fredag får 26-åringen komme tilbake på treningsfeltet med resten av laget. det gleder han seg til.

– Det ser jeg veldig fram til. Jeg vil hjelpe laget fram og selv prestere på et høyt nivå. Jeg elsker å være her og hvis noen skulle være i tvil, jeg elsker klubben, sa han og kysset drakten sin.

Til tross for at RBK har bestemt seg for å gi dansken en ny sjanse, kan de måtte se på saken på nytt – skulle Bille Nielsen bli dømt for forholdet han er siktet for.

Ble satt ut av laget

Før møtet med Bodø/Glimt 2. påskedag bestemte ledelsen i RBK at dansken ikke skulle spille før de hadde fått klarhet i de faktiske forholdene rundt episoden.

Siden har han ikke trent med laget, og var heller ikke i troppen da Rosenborg møtte Nils Arne Eggens Orkla i første runde av cupen torsdag kveld.

Med torsdagens avgjørelse kan Bille Nielsen være klar allerede til kampen mot Brann på Lerkendal på søndag.

Episoden i påsken er ikke første gang Bille Nielsen har havnet i trøbbel. I september i fjor fikk han 10 000 kroner i bot for ordensforstyrrelser etter å ha blitt arrestert på byen.

Spissen ble den gangen sendt på sinnemestringskurs etter å ha fått en skriftlig advarsel fra Rosenborg.

– Vi setter inn tiltak for å hjelpe Bille å mestre dette, sa sportslig leder Erik Hoftun som understreket at dette ikke kunne skje igjen.

Siste nytt

 • Pedersen endte på femteplass

  Jesper Saltvik Pedersen endte til slutt på en femteplass i dagens slalåmrenn. Han var 2 sekunder og 47 hundredeler bak vinneren Dino Sokolovic, som kjørte seg opp fra tredjeplass i andre omgang.

  Jesper Saltvik Pedersen Pyeongchang 2018 Winter Paralympics
  Foto: PAUL HANNA / Reuters
 • Larsen på 11.-plass

  I mennenes 7,5-kilometer sittende, sørget Trygve Steinar Larsen for en norsk 11.-plass, 1 minutt og 51 sekunder bak vinneren.

  Det ble gull for hjemmehåpet Sin Eui Hyun fra Sør-Korea.

  Trygve Steinar Toskedal Larsen
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
 • Skarstein et stykke bak pallen

  Birgit Skarstein endte på en sjuendeplass på kvinnenes 5 kilometer sittende. I mål var hun nesten to minutter bak den amerikanske vinneren, Oksana Masters

  Birgit Skarstein
  Foto: Ed Jones / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cupfinale alpint: Storslalåm, menn
V-cupfinale alpint: Slalåm, kvinner
V-cupfinale langrenn: 10 km klassisk fellesstart, kvinner
V-cup telemark
Vinterstudio
Sportslørdag: V-cup skiskyting og alpint
V-cupfinale alpint: Storslalåm 2. omgang, menn
V-cup skiskyting: Stafett kvinner
V-cupfinale skøyter
V-cupfinale skøyter: 500 m menn
V-cup fristil: Skicross