Her er Bergers siste strikk!

Under prøve-VM i Ruhpolding i fjor ytret byens borgermester et ønske om å få et par Selbu-votter av Tora Berger. Lesja-strikkeren leverte varene!

Claus Pichler og Tora Berger

Borgermester Claus Pichler og Tora Berger med vottene Berger har strikket til dem begge.

Foto: Privat

Se og følge fra 14.45: VM-stafett i skiskyting for kvinner

Etter VMs åpningsseremoni overleverte nemlig Tora Berger et par hjememstrikkede ullvotter til borgermesteren i Ruhpolding, Claus Pichler.

I likhet med resten av innbyggerne i den skiskyttergale tyske byen, er Pichler svært opptatt av skiskyting. Han er også broren til den russsike treneren Wolfgang Pichler.

– Han (borgermesteren) bestilte et par av meg under prøve-VM her i fjor, forklarer Berger om hvorfor nettop borgermesterne ble forært et par votter.

Bursdagsgave

Tora Berger

Tora Berger strikker under VM i Hochfilzen i 2005.

Foto: Kristian Elster / NRK

Tidligere har nemlig 30-åringen strikket et tilsvarende par i bursdagsgave til sin finske konkurrent Kajsa Mäkäräinen. Da borgermesteren fikk øye på dem for et år siden, strålte han opp la inn et ønske hos hobbystrikkeren fra Lesja.

– Jeg tror han nesten hadde glemt det, men han ble veldig rørt da jeg ga dem til ham, sier Berger.

Strikking er avkobling

Norges beste kvinnelige skiskytter bruker strikkingen som avkobling mellom treninger og konkurranser. Det har hun gjort i flere år og hennes produksjoen av votter er populær.

Borgermester Pichler brukte vottene blant annet under medaljeseremonien etter kvinnenes 15-kilometer der Tora tok gull.

Siste nytt

 • Molde tok seg enkelt videre

  Molde hadde et svært godt utgangspunkt etter at de vant 7-1 hjemme mot islandske KR Reykjavík forrige torsdag. Bortekampen mot hovedstadslaget torsdag ble kun en transportetappe og europaliga-avansementet var aldri truet da Molde spilte 0-0.

  Europa League kvalifisering KR - Molde
  Foto: Árni Sæberg / Morgunblaðið / NTB scanpix
 • Europadrømmen knust for Brann

  Daouda Bamba tente et håp for Brann-avansement i europaliga-kvalifiseringen da han sendte de rødkledde i ledelsen ti minutter etter sidebytte. Men med to sene scoringer fra Shamrock Rovers tapte Lars Arne Nilsens menn 2-1 og 4-3 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Shamrock Rovers - Brann
  Foto: Ryan Byrne / Inpho / NTB scanpix
 • Mikel gir seg på landslaget

  John Obi Mikel avsluttet landslagskarrieren med bronsemedalje med Nigeria i afrikamesterskapet. Den tidligere Lyn-spilleren står oppført med 89 landskamper. Mikel ledet Nigeria til gull i afrikamesterskapet i 2013 og OL-bronse i 2016.

  FILE PHOTO: Africa Cup of Nations 2019 - Group B - Nigeria v Burundi
  Foto: Mohamed Abd El Ghany / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal