Her er Bergers siste strikk!

Under prøve-VM i Ruhpolding i fjor ytret byens borgermester et ønske om å få et par Selbu-votter av Tora Berger. Lesja-strikkeren leverte varene!

Claus Pichler og Tora Berger

Borgermester Claus Pichler og Tora Berger med vottene Berger har strikket til dem begge.

Foto: Privat

Se og følge fra 14.45: VM-stafett i skiskyting for kvinner

Etter VMs åpningsseremoni overleverte nemlig Tora Berger et par hjememstrikkede ullvotter til borgermesteren i Ruhpolding, Claus Pichler.

I likhet med resten av innbyggerne i den skiskyttergale tyske byen, er Pichler svært opptatt av skiskyting. Han er også broren til den russsike treneren Wolfgang Pichler.

– Han (borgermesteren) bestilte et par av meg under prøve-VM her i fjor, forklarer Berger om hvorfor nettop borgermesterne ble forært et par votter.

Bursdagsgave

Tora Berger

Tora Berger strikker under VM i Hochfilzen i 2005.

Foto: Kristian Elster / NRK

Tidligere har nemlig 30-åringen strikket et tilsvarende par i bursdagsgave til sin finske konkurrent Kajsa Mäkäräinen. Da borgermesteren fikk øye på dem for et år siden, strålte han opp la inn et ønske hos hobbystrikkeren fra Lesja.

– Jeg tror han nesten hadde glemt det, men han ble veldig rørt da jeg ga dem til ham, sier Berger.

Strikking er avkobling

Norges beste kvinnelige skiskytter bruker strikkingen som avkobling mellom treninger og konkurranser. Det har hun gjort i flere år og hennes produksjoen av votter er populær.

Borgermester Pichler brukte vottene blant annet under medaljeseremonien etter kvinnenes 15-kilometer der Tora tok gull.

Siste nytt

 • Kneoperert Jarstein ute til nyåret

  Rune Almenning Jarstein må vente en stund til på sitt comeback på fotballbanen. Han har vært gjennom en kneoperasjon, melder Hertha Berlin.

  Klubben skriver på sitt nettsted at operasjonen var vellykket, men at Jarstein må belage seg på et treningsavbrekk og at han først over nyttår kan være tilbake på treningsfeltet.

  Jarstein har ikke spilt siden han testet positivt på koronaviruset like etter landslagssamlingen i mars. Hans covidsykdom fikk et alvorlig forløp, og han pådro seg også en hjertemuskelbetennelse.

  Veien tilbake til full fotballaktivitet har vært lang, men Jarstein var veldig nær før kneet begynte å krangle.

  Fotball, VM-kvalifisering: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Vålerenga – Oilers utsatt

  Et allerede skaderammet Vålerenga er blitt ytterligere redusert av sykdom, og torsdagens bortekamp mot Stavanger i eliteserien ishockey er derfor utsatt.

  – Flere av spillerne har fått mageproblemer. Det har spredd seg raskt i laget og har ført til at det kun er fire backer, seks løpere og to keepere som hadde vært klare for kamp i morgen, skriver klubben på sitt nettsted.

  Også lørdagens hjemmekamp mot Manglerud Star er i fare. Om den kan spilles avhenger av om spillere som er ute med magetrøbbel friskner til.

  Stavanger Oilers og Vålerenga 3 - 2
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Norge-konkurrent kan kastes ut

  Norge får kanskje et nytt lag i sin pulje i håndball-EM for menn i januar. Litauen risikerer å bli kastet ut av mesterskapet på grunn av ubetalte regninger.

  Pandemien tar hardt også på håndballøkonomien hos litauerne. Forbundet har blant annet ikke innbetalt en avgift som må til for å kunne spille EM, skriver det tyske nettstedet Handball World.

  I tillegg har Litauens håndballforbund kjempeutfordringer med å finansiere treningsleir og betale for at spillerne skal reise fra klubber og til EM-samlingen.

  – Vi betaler fortsatt på gjeld for deltakelse i VM og EM for to tiår siden, sier en oppgitt generalsekretær i det nasjonale håndballforbundet, Miglius Astrauskas.

  Hånball menn EM kvalifisering Norge-Litauen 29-32
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal