Her er Bergers siste strikk!

Under prøve-VM i Ruhpolding i fjor ytret byens borgermester et ønske om å få et par Selbu-votter av Tora Berger. Lesja-strikkeren leverte varene!

Claus Pichler og Tora Berger

Borgermester Claus Pichler og Tora Berger med vottene Berger har strikket til dem begge.

Foto: Privat

Se og følge fra 14.45: VM-stafett i skiskyting for kvinner

Etter VMs åpningsseremoni overleverte nemlig Tora Berger et par hjememstrikkede ullvotter til borgermesteren i Ruhpolding, Claus Pichler.

I likhet med resten av innbyggerne i den skiskyttergale tyske byen, er Pichler svært opptatt av skiskyting. Han er også broren til den russsike treneren Wolfgang Pichler.

– Han (borgermesteren) bestilte et par av meg under prøve-VM her i fjor, forklarer Berger om hvorfor nettop borgermesterne ble forært et par votter.

Bursdagsgave

Tora Berger

Tora Berger strikker under VM i Hochfilzen i 2005.

Foto: Kristian Elster / NRK

Tidligere har nemlig 30-åringen strikket et tilsvarende par i bursdagsgave til sin finske konkurrent Kajsa Mäkäräinen. Da borgermesteren fikk øye på dem for et år siden, strålte han opp la inn et ønske hos hobbystrikkeren fra Lesja.

– Jeg tror han nesten hadde glemt det, men han ble veldig rørt da jeg ga dem til ham, sier Berger.

Strikking er avkobling

Norges beste kvinnelige skiskytter bruker strikkingen som avkobling mellom treninger og konkurranser. Det har hun gjort i flere år og hennes produksjoen av votter er populær.

Borgermester Pichler brukte vottene blant annet under medaljeseremonien etter kvinnenes 15-kilometer der Tora tok gull.

Siste nytt

 • Sliterunde for Hovland i US Open

  På 23-årsdagen gikk Viktor Hovland andrerunden i US Open ett slag over par. Det var scoremessig en blåkopi av torsdagens åpningsrunde.

  Den norske golfstjernen fikk samtidig slite underveis i det som ble en variabel runde. Fem bogeys og to birdier ble fasiten.

  Det ga en foreløpig 28.-plass etter 18 spilte hull. Etter to runder er han to slag over par.

  Et stort antall spillere har mange hull igjen å spille fredag, men Hovland synes uansett å være trygt videre til de to avsluttende rundene lørdag og søndag.

  Fredag innledet bursdagsbarnet de ni første hullene med tre birdier og to bogeys. Starten på andre halvdel av runden ble tråere. Bogeys på tre av de fire første hullene sendte Hovland nedover listene.

  En birdie på hull nummer seks rettet opp noe av inntrykket, men 23-åringen fant likevel ikke den helt store flyten. (NTB)

  US Open Golf
  Foto: Charles Krupa / AP
 • Jakob Ingebrigtsen spring 1500 m

  Det er no klart at Jakob Ingebrigtsen stiller på 1500 meter i NM i Bergen i helga. Det kan også vere mogeleg at han stiller på 800 meteren, der forsøket startar tre kvarter seinare.

  Minstemann Ingebrigtsen er påmeldt på heile fem distansar under NM, men pappa Gjert stadfestar til NTB at han ikkje stiller på alle.

  Finalen på 800 meter går søndag kveld, medan finalen på 1500 meter går laurdag 18.45.

  Jakob Ingebrigtsen
 • Korona stoppar Vipers-kamp

  Meisterligakampen mellom Vipers og FTC Hungaria laurdag er avlyst etter at to av dei ungarske spelarane har testa positivt på covid-19, melder klubben.

  Dei to spelarane er sett i isolasjon i Kristiansand, medan resten av laget er i karantene. Laget kom til Sørlandet torsdag, men skal ha oppheldt seg på hotellet etter at dei vart testa.

  Det er ikkje kjent når den avlyse kampen vil bli spelt.

  EHF Champions League: RK Krim Mercator – Vipers (26-27)
  Foto: Borut Zivulovic / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal