Her er Bergers siste strikk!

Under prøve-VM i Ruhpolding i fjor ytret byens borgermester et ønske om å få et par Selbu-votter av Tora Berger. Lesja-strikkeren leverte varene!

Claus Pichler og Tora Berger

Borgermester Claus Pichler og Tora Berger med vottene Berger har strikket til dem begge.

Foto: Privat

Se og følge fra 14.45: VM-stafett i skiskyting for kvinner

Etter VMs åpningsseremoni overleverte nemlig Tora Berger et par hjememstrikkede ullvotter til borgermesteren i Ruhpolding, Claus Pichler.

I likhet med resten av innbyggerne i den skiskyttergale tyske byen, er Pichler svært opptatt av skiskyting. Han er også broren til den russsike treneren Wolfgang Pichler.

– Han (borgermesteren) bestilte et par av meg under prøve-VM her i fjor, forklarer Berger om hvorfor nettop borgermesterne ble forært et par votter.

Bursdagsgave

Tora Berger

Tora Berger strikker under VM i Hochfilzen i 2005.

Foto: Kristian Elster / NRK

Tidligere har nemlig 30-åringen strikket et tilsvarende par i bursdagsgave til sin finske konkurrent Kajsa Mäkäräinen. Da borgermesteren fikk øye på dem for et år siden, strålte han opp la inn et ønske hos hobbystrikkeren fra Lesja.

– Jeg tror han nesten hadde glemt det, men han ble veldig rørt da jeg ga dem til ham, sier Berger.

Strikking er avkobling

Norges beste kvinnelige skiskytter bruker strikkingen som avkobling mellom treninger og konkurranser. Det har hun gjort i flere år og hennes produksjoen av votter er populær.

Borgermester Pichler brukte vottene blant annet under medaljeseremonien etter kvinnenes 15-kilometer der Tora tok gull.

Siste nytt

 • Historisk VM-oppgjør i Nord-Korea

  Det historiske oppgjøret mellom Nord-Korea og Sør-Korea endte målløst da landene tirsdag kjempet om tabelltopp i gruppe H i den asiatiske VM-kvalifiseringen.

  Det var det første nabooppgjøret siden 1990 som ble spilt i Nord-Koreas hovedstad Pyongyang.

  HgLLPguv4FQ
  Foto: AP
 • Nilsson skal trene med herrene

  Stina Nilsson reiser ikke til høydeopphold i Val Senales, men velger i stedet snøtrening i Idre. Der skal også det svenske herrelandslaget oppholde seg.

  Charlotte Kalla og de fleste andre svenske landslagskvinnene drar til høydesamling i Val Senales.

  29WcnHchnj0
  Foto: Fredrik Hagen
 • Ber fotballpresidenten gå av

  Den bulgarske statsministeren Bojko Borissov har bedt landets fotballpresident gå av etter mandagens skandalekamp mot England i Sofia, melder TV 2.

  – Fra i dag vil vi kutte alle bånd, inkludert økonomiske, til Det bulgarske fotballforbundet inntil Borislav Mihajlov trekker seg fra stillingen sin, sier sportsminister Krasen Kralev på vegne av statsminister Bojko Borissov, ifølge TV 2.

  – Vi tåler ikke slik oppførsel lenger, sier han. (NTB)

  Bulgaria England Euro 2020 Soccer
  Foto: Vadim Ghirda / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal