Her er Bergers siste strikk!

Under prøve-VM i Ruhpolding i fjor ytret byens borgermester et ønske om å få et par Selbu-votter av Tora Berger. Lesja-strikkeren leverte varene!

Claus Pichler og Tora Berger

Borgermester Claus Pichler og Tora Berger med vottene Berger har strikket til dem begge.

Foto: Privat

Se og følge fra 14.45: VM-stafett i skiskyting for kvinner

Etter VMs åpningsseremoni overleverte nemlig Tora Berger et par hjememstrikkede ullvotter til borgermesteren i Ruhpolding, Claus Pichler.

I likhet med resten av innbyggerne i den skiskyttergale tyske byen, er Pichler svært opptatt av skiskyting. Han er også broren til den russsike treneren Wolfgang Pichler.

– Han (borgermesteren) bestilte et par av meg under prøve-VM her i fjor, forklarer Berger om hvorfor nettop borgermesterne ble forært et par votter.

Bursdagsgave

Tora Berger

Tora Berger strikker under VM i Hochfilzen i 2005.

Foto: Kristian Elster / NRK

Tidligere har nemlig 30-åringen strikket et tilsvarende par i bursdagsgave til sin finske konkurrent Kajsa Mäkäräinen. Da borgermesteren fikk øye på dem for et år siden, strålte han opp la inn et ønske hos hobbystrikkeren fra Lesja.

– Jeg tror han nesten hadde glemt det, men han ble veldig rørt da jeg ga dem til ham, sier Berger.

Strikking er avkobling

Norges beste kvinnelige skiskytter bruker strikkingen som avkobling mellom treninger og konkurranser. Det har hun gjort i flere år og hennes produksjoen av votter er populær.

Borgermester Pichler brukte vottene blant annet under medaljeseremonien etter kvinnenes 15-kilometer der Tora tok gull.

Siste nytt

 • Kjetil Haug har signert for VIF

  Målvakt Kjetil Haug har teikna kontrakt med Vålerenga fram til juli 2022. 22-åring har vore på utlån ifrå Sogndal sidan april. Han har ei fortid i mellom annan Manchester City og Sarpsborg, og har 39 landskampar bak seg i aldersbestemte klassar.

  Kjetil Haug
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
 • Gulbrandsen ferdig i Salzburg

  Fredrik Guldbransen har signert en treårskontrakt med den tyrkiske toppklubben Basaksehir og forlater dermed Red Bull Salzburg etter tre år. Gulbrandsen som har en fortid i Molde og Lillestrøm blir lagkamerat med Robinho og Adebayor i Istanbul-klubben.

  Europa League - Group Stage - Group B - Celtic v RB Salzburg
  Foto: Lee Smith / Reuters
 • Ekstraordinært møte om VAR

  Det internasjonale fotballforbundet har innkalt til ekstraordinært møte om det omdiskuterte videodømmingsverktøyet VAR onsdag, skriver Aftonbladet. Det skjer dagen etter at VAR igjen stjal oppmerksomheten i Sveriges seier over Canada i fotball-VM.

  Stina Blackstenius og Kosovare Asllani
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal