Hopp til innhold

Berge og Burnley bort fra bunnen – mistet seieren på overtid

Sander Berge og hans Burnley-lag hadde en sjelden opptur med 2-0-ledelse over West Ham i London, men mistet seieren da Danny Ings utlignet på overtid.

Poenget var likevel nok til å løfte klubben forbi Sheffield United og bort fra sisteplassen i Premier League. Opp til trygg plass er det fortsatt ti poeng, derfor var det to kostbare poeng som gikk tapt søndag.

Tidligere Molde-spiller David Datro Fofana ga Burnley en drømmestart med et vakkert mål etter ti minutter. Han rykket mellom to hjemmespillere, klinte til fra nesten 25 meter og så ballen fyke inn i krysset.

Et selvmål av Konstantinos Mavropanos doblet ledelsen før pause, og West Ham ble buet av banen etter en omgang hvor laget ikke hadde en avslutning på mål.

Lucas Paquetá skapte håp med sin redusering 30 sekunder inn i den andre omgangen, men Burnley-ledelsen skulle holde helt til 90 minutter var passert. Da utlignet innbytter Ings mot sin tidligere klubb.

Ings hadde allerede fått et mål annullert av VAR da han satte inn 2-2, og etter det holdt han også på å gi West Ham seieren med et skudd som i stedet traff tverrliggeren.

Berge spilte hele kampen for Burnley.

(©NTB)

fofana
Foto: AP

Siste nytt

 • Lallana returnerer til Southampton: – Føles riktig

  Adam Lallana (36) gjør vender tilbake til Southampton ti år etter at han forlot klubben til fordel for Liverpool.

  Det bekrefter klubben på X.

  – Jeg visste med en gang at det føltes riktig, sier 36-åringen.

  Lallana gjorde proffdebuten sin i Southampton i 2006 og har siden spilt for klubber som Bournemouth, Liverpool og Brighton.

  I sin forrige periode i Southampton noterte briten seg for 60 mål og 45 målgivende på 265 kamper. Det sikret han en overgang til Liverpool i 2014, hvor han var fram til 2020. Da gikk turen videre til Brighton, som han har spilt for til og med forrige sesong.

  Southampton rykket forrige sesong opp til Premier League etter t de slo Leeds 1–0 i opprykksfinalen.

  (©NTB)

  NfY-j2lbpRU
  Foto: JOHN SIBLEY / AFP
 • Slik starter Tyskland og Skottland i åpningskampen i EM

  Åpningskampen i EM spilles fredag kveld mellom Tyskland og Skottland i München. Der stiller Tyskland med følgende lag:

  Tyskland (4-2-3-1): Manuel Neuer - Joshua Kimmich, Antonio Rüdiger, Jonathan Tah, Maximilian Mittelstädt - Toni Kroos, Robert Andrich - Jamal Musiala, Ilkay Gündogan, Florian Wirtz - Kai Havertz.

  Det betyr at blant andre Thomas Müller og Leroy Sané er henvist til benken fra start av trener Julian Nagelsmann.

  Skottland (5-3-2): Angus Gunn - Anthony Ralston, Jack Hendry, Ryan Porteous, Kieran Tierney, Andy Robertson - Scott McTominay, Callum McGregor, John McGinn - Che Adams, Ryan Christie

  hzmRAyPofJQ
  Foto: AP
 • Positiv opptur etter EM-nedturen for Rooth

  Da Markus Rooth (22) skulle forsøke å komme seg over 5.20 under stavsprangkonkurransen på tikampens andre dag i EM, pådro han seg en krampe i låret.

  Med tanke på OL i Paris, tok Rooth det vanskelige valget om å ikke fullføre konkurransen. Rooth lå godt an til medalje i EM, hvor Sander Skotheim sikret norsk sølv.

  I dag fikk tikjemperen positive svar.

  «MR var så positivt som det kunne bli, tross at det var en liten skade. Ingen strekk, men et sår i fascien som sitter rundt muskelen. Vi krysse fingrene for at han kommer fort i god trening og blir klar til OL.»

  Det skriver Rooths mamma Mette Malm Rooth til NRK.

  Rooth må gi seg – sliter med krampetendenser
  Foto: n23485

Sendeplan

Kl. Program Kanal