Bendtner vraket igjen – ikke med på fotballens festdag

Rosenborg-spiss Nicklas Bendtner må ta til takke med tilskuerplass på Lerkendal til 16. mai-kampen mot Haugesund.

bendtner spytter

UTE I KULDA: Rosenborgs angrepsspiller, Nicklas Bendtner, er ikke med i troppen for andre gang på rad.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Dermed er Rosenborgs best betalte spiller ikke med i troppen for andre kamp på rad. Heller ikke mot Lillestrøm var dansken med.

Det er de hvite og sorte som har lagt ut troppen på sine nettsider. 31-åringen er ikke blant navnene som er listet opp. Det blir heller ikke nevnt en årsak til hvorfor dansken er utelatt.

NRKs fotballekspert er ikke i tvil:

– Et klart signal fra treneren om at han enten må skjerpe seg, eller at han må finne seg et annet sted å være, sier Morten Morisbak Skjønsberg.

– Er det enkelt for treneren å sette ut lagets største stjerne?

– Nei, langt ifra. Det gjør det til et enda tydeligere signal. Alt i alt kan man si at Bendtner-kjøpet ikke har vært særlig heldig, legger Skjønsberg til.

skjønsberg

STÅLKONTROLL: NRKs fotballekspert Morten Morisbak Skjønsberg mener Bendtner-vrakingen er et tydelig signal fra treneren. Her er NRK-eksperten avbildet med den vrakede dansken.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Ute i kulda

Til oppgjøret mot sine tidligere klubb, Haugesund, har Rosenborg-treneren tatt ut følgende tropp:

Da NRK snakket med den 44 år gamle treneren på treningsfeltet tidligere i dag, sa han følgende:

– Jeg skal bygge et lag som drar i én retning. Jeg skal bygge et lag og et kollektiv som skal dra dette sammen, og der står det.

Betyr det at Bendtner drar i en annen retning?

– Nei, det sier jeg ikke. Vi plukker de beste fra helg til helg, legger treneren til.

Dansken selv vært kritisk til at han ikke får spilletid. Til et samlet pressekorps fortalte han 6. mai at han ikke forstår hvorfor han ikke får spille, og at han krevde en forklaring fra treneren.

– Horneland har alltid hatt meget hardtarbeidende spisser på topp. Det er ikke Bendtner. Han har ikke prestert særlig på en god stund. I tillegg er han en mann som er dyr i drift.

Siste nytt

 • Elyounoussi scoret to

  Tarik Elyounoussi scoret et mål i hver omgang da AIK slo Falkenberg 2-0 i Allsvenskan i fotball mandag kveld, melder NTB. Med totalt åtte scoringer så langt i år er nordmannen toppscorer i Sverige.

  Tarik
  Foto: Nils Petter Nilsson / NTB scanpix
 • Sverige til kvartfinale

  Det ble dramatisk da Sverige slo Latvia 5-4 og tok seg til kvartfinale i ishockey-VM. Storfavorittene avgjorde nemlig ikke før 30 sekunder gjensto. Da satte Dennis Rasmussen inn den avgjørende scoringen i åpent mål.

  X00829
  Foto: VASILY FEDOSENKO / Reuters
 • Hegerberg i årets mesterligatropp

  Ada Hegerberg (23) er tatt ut i årets mesterligatropp av Det europeiske fotballforbundet (UEFA), melder NTB. Til sammen har UEFAs tekniske observatører nominert to keepere og 15 utespillere i troppen.

  De nominerte spillerne:

  Keepere: Sandra Paños (Barcelona), Sarah Bouhaddi (Lyon).

  Backer: Millie Bright (Chelsea), Amel Majri (Lyon), Wendie Renard (Lyon), Irene Paredes (Paris Saint-Germain), Lucy Bronze (Lyon), Griedge M'Bock Bathy (Lyon).

  Midtbanespillere: Vicky Losada (Barcelona), Melanie Leupolz (Bayern München), Amandine Henry (Lyon), Dzsenifer Marozsán (Lyon), Alexia Putellas (Barcelona).

  Spisser: Erin Cuthbert (Chelsea), Ada Hegerberg (Lyon), Eugénie Le Sommer (Lyon), Pernille Harder (Wolfsburg), Karen Carney (Chelsea).

  X02762
  Foto: LISI NIESNER / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal