Bendtner vraket igjen – ikke med på fotballens festdag

Rosenborg-spiss Nicklas Bendtner må ta til takke med tilskuerplass på Lerkendal til 16. mai-kampen mot Haugesund.

bendtner spytter

UTE I KULDA: Rosenborgs angrepsspiller, Nicklas Bendtner, er ikke med i troppen for andre gang på rad.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Dermed er Rosenborgs best betalte spiller ikke med i troppen for andre kamp på rad. Heller ikke mot Lillestrøm var dansken med.

Det er de hvite og sorte som har lagt ut troppen på sine nettsider. 31-åringen er ikke blant navnene som er listet opp. Det blir heller ikke nevnt en årsak til hvorfor dansken er utelatt.

NRKs fotballekspert er ikke i tvil:

– Et klart signal fra treneren om at han enten må skjerpe seg, eller at han må finne seg et annet sted å være, sier Morten Morisbak Skjønsberg.

– Er det enkelt for treneren å sette ut lagets største stjerne?

– Nei, langt ifra. Det gjør det til et enda tydeligere signal. Alt i alt kan man si at Bendtner-kjøpet ikke har vært særlig heldig, legger Skjønsberg til.

skjønsberg

STÅLKONTROLL: NRKs fotballekspert Morten Morisbak Skjønsberg mener Bendtner-vrakingen er et tydelig signal fra treneren. Her er NRK-eksperten avbildet med den vrakede dansken.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Ute i kulda

Til oppgjøret mot sine tidligere klubb, Haugesund, har Rosenborg-treneren tatt ut følgende tropp:

Da NRK snakket med den 44 år gamle treneren på treningsfeltet tidligere i dag, sa han følgende:

– Jeg skal bygge et lag som drar i én retning. Jeg skal bygge et lag og et kollektiv som skal dra dette sammen, og der står det.

Betyr det at Bendtner drar i en annen retning?

– Nei, det sier jeg ikke. Vi plukker de beste fra helg til helg, legger treneren til.

Dansken selv vært kritisk til at han ikke får spilletid. Til et samlet pressekorps fortalte han 6. mai at han ikke forstår hvorfor han ikke får spille, og at han krevde en forklaring fra treneren.

– Horneland har alltid hatt meget hardtarbeidende spisser på topp. Det er ikke Bendtner. Han har ikke prestert særlig på en god stund. I tillegg er han en mann som er dyr i drift.

Siste nytt

 • Mistenker over 100 dopingsaker

  Så langt har flere enn 100 saker med mistenkt doping hos russiske idrettsutøvere dukket opp som følge av analyser av prøver fra antidopinglaboratoriet i Moskva, skriver NTB.

  Det fortalte president Craig Reedie i Verdens antidopingbyrå (WADA) i forbindelse med Den internasjonale olympiske komités (IOC) sesjon i Lausanne onsdag.

  WADA
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Wan-Bissaka klar for United

  Aaron Wan-Bissaka skal være klar for Manchester United, det melder BBC. 21-åringen kommer fra Crystal-Palace og vil angivelig gjennomføre den obligatoriske medisinske testen i løpet av kort tid. United må ut med omtrent 540 millioner kroner for å sikre seg tjenestene til høyrebacken.

  FILE PHOTO: Premier League - Crystal Palace v Tottenham Hotspur
  Foto: Peter Cziborra / Reuters
 • Samba tilbake i Monaco

  Verdens beste på 400 meter hekk, Abderrahman Samba fra Qatar, måtte droppe både Bislett Games og kommende helgs Diamond League-stevne i Stanford på grunn av en betennelse i hofta. Nå er det imidlertid klart at han er tilbake i konkurranse i Monaco 12. juli. Agent Daniel Wessfeldt opplyser til NRK at Samba der løper 400 meter flatt.

  X01793
  Foto: ALY SONG / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal