Bendtner vraket igjen – ikke med på fotballens festdag

Rosenborg-spiss Nicklas Bendtner må ta til takke med tilskuerplass på Lerkendal til 16. mai-kampen mot Haugesund.

bendtner spytter

UTE I KULDA: Rosenborgs angrepsspiller, Nicklas Bendtner, er ikke med i troppen for andre gang på rad.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Dermed er Rosenborgs best betalte spiller ikke med i troppen for andre kamp på rad. Heller ikke mot Lillestrøm var dansken med.

Det er de hvite og sorte som har lagt ut troppen på sine nettsider. 31-åringen er ikke blant navnene som er listet opp. Det blir heller ikke nevnt en årsak til hvorfor dansken er utelatt.

NRKs fotballekspert er ikke i tvil:

– Et klart signal fra treneren om at han enten må skjerpe seg, eller at han må finne seg et annet sted å være, sier Morten Morisbak Skjønsberg.

– Er det enkelt for treneren å sette ut lagets største stjerne?

– Nei, langt ifra. Det gjør det til et enda tydeligere signal. Alt i alt kan man si at Bendtner-kjøpet ikke har vært særlig heldig, legger Skjønsberg til.

skjønsberg

STÅLKONTROLL: NRKs fotballekspert Morten Morisbak Skjønsberg mener Bendtner-vrakingen er et tydelig signal fra treneren. Her er NRK-eksperten avbildet med den vrakede dansken.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Ute i kulda

Til oppgjøret mot sine tidligere klubb, Haugesund, har Rosenborg-treneren tatt ut følgende tropp:

Da NRK snakket med den 44 år gamle treneren på treningsfeltet tidligere i dag, sa han følgende:

– Jeg skal bygge et lag som drar i én retning. Jeg skal bygge et lag og et kollektiv som skal dra dette sammen, og der står det.

Betyr det at Bendtner drar i en annen retning?

– Nei, det sier jeg ikke. Vi plukker de beste fra helg til helg, legger treneren til.

Dansken selv vært kritisk til at han ikke får spilletid. Til et samlet pressekorps fortalte han 6. mai at han ikke forstår hvorfor han ikke får spille, og at han krevde en forklaring fra treneren.

– Horneland har alltid hatt meget hardtarbeidende spisser på topp. Det er ikke Bendtner. Han har ikke prestert særlig på en god stund. I tillegg er han en mann som er dyr i drift.

Siste nytt

 • Inn til 11.-plass i sykkel-VM

  Johannes Staune-Mittet ble beste norske på 11.-plass i temporittet for juniorer i sykkel-VM i England. Han kom i mål 1.14,30 minutter bak vinneren Antonio Tiberi fra Italia. Nederlenderen Enzo Leijnse tok sølvet og tyske Marco Brenner sikret bronsen.

 • Russland forblir utestengt

  Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) opprettholder utestengelsen av Russland. Det betyr at Russland ikke får stille i friidretts-VM i Qatar.

  Russiske utøvere som har fått klarsignal til å være med VM i Doha må stille under nøytralt flagg slik praksis har vært de siste årene. Det er kun utøvere uten dopinghistorikk som får lov til å stille under nøytralt flagg.

  Russlands friidrettsforbund har vært suspendert av IAAF siden november 2015.

  – Styret i IAAF har mottatt den sterkeste oppmodningen vi kanskje har fått noen gang fra innssatstyrken mot doping. Derfor forblir Russland suspendert, sier IAAF-president Sebastian Coe. (NTB)

  IAAF Testosterone Rules
  Foto: Ronald Zak / AP
 • Hareide tilbake etter sykdom

  Åge Hareide var mandag tilbake på jobb som Danmarks landslagssjef i fotball etter å ha vært sykmeldt i én og én halv måned. Han pådro seg en infeksjon i kneet som gjorde at han måtte melde forfall til de siste landskampene mot Gibraltar og Georgia.

  Åge Hareide
  Foto: NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal