Hopp til innhold

Belgisk sykkeltalent (22) omkom: – Denne sporten kan være grusom til tider

Den belgiske syklisten Bjorg Lambrecht omkom etter at han traff en betongkulvert under Polen rundt mandag. Han ble erklært død rundt to timer etter ulykken.

Lambrecht

OMKOM: Bjorg Lambrecht døde i en alder av 22 år. Dette bildet er tatt fra Criterium du Dauphine tidligere i år.

Foto: Anne-christine Poujoulat / AFP

Lambrechts lag, Lotto Soudal, bekrefter mandag kveld at Lambrecht døde av skadene.

– Den største tragedien som kunne skje for familien, venner lagkamerater og Bjorg har skjedd. Hvil i fred, Bjorg, skriver laget på Twitter.

Lambrecht er lagkamerat med norske Carl Fredrik Hagen.

– Jeg er knust av det forferdelige tapet av min gode lagkamerat og venn. Bjorg var en flott person og et eksepsjonelt talent. I løpet av de få månedene vi tilbrakte sammen, skapte vi et unikt vennskap, skriver Hagen i et innlegg på Facebook.

Tragedien skjedde på den 150 kilometer lange etappen fra Chorzów til Zabrze.

Lambrecht ble brakt til sykehus i ambulanse, men helsepersonellet maktet ikke å redde livet hans.

Hadde stor fart

Ifølge Michal Sieron, talsmann for sykehuset i Rybnik, ble Lambrecht gjenopplivet ute i sykkelløypa, men han kom seg ikke gjennom operasjonen for de omfattende skadene han pådro seg.

22-åringen kjørte inn en betongkulvert i stor fart. Uhellet skjedde fem mil før mål på tredje etappe. Det skal ha vært småglatt asfalt i området der 22-åringen mistet kontrollen.

En video som arrangøren har lagt ut på Twitter, viser at det regnet mye under mandagens etappe.

Laster Twitter-innhold

Lotto-syklisten hadde ingen sjanse til å holde seg på sykkelen.

– Trist og smertefullt

I juni vant Lambrecht ungdomskonkurransen i Critérium du Dauphiné, et ritt mange av de beste syklistene bruker som oppkjøring til Tour de France.

I 2018 tok belgieren VM-sølv under fellesstarten for U23-ryttere.

– Så utrolig trist. Et ungt talent som gjorde det han elsket. Denne sporten kan være så grusom til tider, skriver Team Ineos-rytter Ben Swift på Twitter.

Lambrecht

TOK SØLV: Bjorg Lambrecht ble nummer to under U23-VM i fjor.

Foto: Christof Stache / AFP

NRKs sykkelkommentator, Ole Kristian Stoltenberg, sier det var vondt å motta nyheten.

– Det er bare trist og smertefullt at man skal oppleve dødsfall i sykkelsporten. Lambrecht var virkelig et stort talent. Han viste veldig fine kvaliteter som syklist, og var en offensiv type. Sykkelsporten blir en attraksjon fattigere, understreker Stoltenberg.

Siste nytt

 • Jon-Hermann Hegg ble europamester

  Skytteren Jon-Hermann Hegg var fullstendig overlegen i finalen i 50 meter rifle tirsdag. Etter en jevn kvalifisering, så klinka Hegg til med flere gode tiere i skyteduellene i finalen, og til slutt var han 1,2 poeng fremfor sølvmedaljøren fra Ukraina, Serhiy Kulish. Bronsen gikk til Patrik Jany fra Slovakia.

  Hegg måtte greie seg med en 8,1 på siste skudd, men det var likevel mer enn nok til å sikre EM-gullet, til jubel fra skytehallen i Kroatiske Osijek.

  – Det var gøy, og veldig varmt, sier Hegg til NRK.

  I skytehallen var det minst 30 varmegrader da finalen gikk av stabelen tirsdag.

  – Det var kjempevarmt i skytedressen underveis. Jeg måtte tørke svetten fra øyne og øyenbryn underveis, forteller Hegg til NRK.

  Men tross varme- og svetteutfordring sikret Hegg seg sitt andre EM-gull i karrieren, og hans fjerde EM-medalje i denne øvelsen på fem år.

  – Det var ikke så gøy på slutten kanskje. Det ble mer og mer press, og det siste skuddet var veldig dårlig. Men det holdt, sier europamesteren.

  – Det er ikke hver dag man sikrer EM-gull med 8,1?

  – Hehe, nei. Det var nå en milepæl det også, sier den sindige sogningen Hegg.

  Nå venter flere øvelser i EM de neste dagene, der han og Jeanette Hegg Duestad er blant favorittene på den nye OL-øvelsen blandet lag. Etter det venter verdenscup i München, før årets høydepunkt venter i Paris-OL.

  – Dette gir meg selvsagt mye selvtillitt med det som skal skje fremover. Først er det verdenscup i München i starten av juni, men så kommer OL. Det blir spennende, sier Hegg.

  Henrik Larsen, som også er på skytterlandslaget, endte på 7.-plass i finalen.

  Tidligere på dagen tok det norske laget et suverent EM- med 1772 poeng for lag. På laget skøyt Hegg, Larsen og Ole Martin Halvorsen. De tre nordmennene var sju poeng foran Frankrike og ni poeng foran Østerrike på de nærmeste plassene.

  OL-øvelsen 50 meter match inneholder 20 skudd knestående, liggende og stående.

  hegg-medalje
  Foto: Vidar Fossmo-Lindstad
 • Hegg og Larsen til EM-finalen

  Jon-Hermann Hegg og Henrik Larsen kvalifiserte seg begge til finalen på 50 meter match under EM i skyting. Hegg var best med sine 594 poeng.

  OL-øvelsen 50 meter match inneholder 20 skudd knestående, liggende og stående.

  Hegg var litt bak etter knestående med 197 og 199 på liggende, men han avsluttet med to flotte stående serier på 99 poeng.

  Ole Martin Halvorsen og Henrik Larsen hadde begge 199 på både knestående og liggende var i delt ledelse etter de fire første seriene.

  På de to siste stående seriene ble det problemer for begge.

  Larsen fikk 97 og 95 poeng og endte på femteplass av de seks som tok seg til finalen med 590 poeng. Halvorsen fikk to ganger 95 og totalt 588 poeng som holdt til 13.-plass. (NTB)

  Norge vant derimot et suverent EM-gull med 1772 poeng for lag. De tre nordmennene var sju poeng foran Frankrike og ni poeng foran Østerrike på de nærmeste plassene.

  UR2BEr1k5j8
  Foto: NTB
 • Sønstevold legger opp som fotballspiller: – Ekstremt stolt

  31 år gamle Anja Sønstevold gir seg med toppfotball. Hun har spilt i Italia de siste sesongene.

  Sønstevold skriver selv om avgjørelsen på Instagram.

  – Jeg er ekstremt stolt og utrolig takknemlig for karrieren min, skriver hun.

  Sønstevold fikk 31 landskamper for Norge. Den siste kom mot Filippinene i VM i fjor. Hun står med til sammen 68 aldersbestemte landskamper.

  Hun startet karrieren i Grei før hun gikk til Kolbotn. Deretter var det seks sesonger i LSK Kvinner før turen gikk utenlands til Fleury 91, Inter og Roma.(NTB)

  Em i fotball for kvinner 2022
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal