Hopp til innhold

Belgisk sykkeltalent (22) omkom: – Denne sporten kan være grusom til tider

Den belgiske syklisten Bjorg Lambrecht omkom etter at han traff en betongkulvert under Polen rundt mandag. Han ble erklært død rundt to timer etter ulykken.

Lambrecht

OMKOM: Bjorg Lambrecht døde i en alder av 22 år. Dette bildet er tatt fra Criterium du Dauphine tidligere i år.

Foto: Anne-christine Poujoulat / AFP

Lambrechts lag, Lotto Soudal, bekrefter mandag kveld at Lambrecht døde av skadene.

– Den største tragedien som kunne skje for familien, venner lagkamerater og Bjorg har skjedd. Hvil i fred, Bjorg, skriver laget på Twitter.

Lambrecht er lagkamerat med norske Carl Fredrik Hagen.

– Jeg er knust av det forferdelige tapet av min gode lagkamerat og venn. Bjorg var en flott person og et eksepsjonelt talent. I løpet av de få månedene vi tilbrakte sammen, skapte vi et unikt vennskap, skriver Hagen i et innlegg på Facebook.

Tragedien skjedde på den 150 kilometer lange etappen fra Chorzów til Zabrze.

Lambrecht ble brakt til sykehus i ambulanse, men helsepersonellet maktet ikke å redde livet hans.

Hadde stor fart

Ifølge Michal Sieron, talsmann for sykehuset i Rybnik, ble Lambrecht gjenopplivet ute i sykkelløypa, men han kom seg ikke gjennom operasjonen for de omfattende skadene han pådro seg.

22-åringen kjørte inn en betongkulvert i stor fart. Uhellet skjedde fem mil før mål på tredje etappe. Det skal ha vært småglatt asfalt i området der 22-åringen mistet kontrollen.

En video som arrangøren har lagt ut på Twitter, viser at det regnet mye under mandagens etappe.

Laster Twitter-innhold

Lotto-syklisten hadde ingen sjanse til å holde seg på sykkelen.

– Trist og smertefullt

I juni vant Lambrecht ungdomskonkurransen i Critérium du Dauphiné, et ritt mange av de beste syklistene bruker som oppkjøring til Tour de France.

I 2018 tok belgieren VM-sølv under fellesstarten for U23-ryttere.

– Så utrolig trist. Et ungt talent som gjorde det han elsket. Denne sporten kan være så grusom til tider, skriver Team Ineos-rytter Ben Swift på Twitter.

Lambrecht

TOK SØLV: Bjorg Lambrecht ble nummer to under U23-VM i fjor.

Foto: Christof Stache / AFP

NRKs sykkelkommentator, Ole Kristian Stoltenberg, sier det var vondt å motta nyheten.

– Det er bare trist og smertefullt at man skal oppleve dødsfall i sykkelsporten. Lambrecht var virkelig et stort talent. Han viste veldig fine kvaliteter som syklist, og var en offensiv type. Sykkelsporten blir en attraksjon fattigere, understreker Stoltenberg.

Sportsnyheter

Everton

Absurd hendelse i nedrykksdrama: – Biter han ikke, da?

Med nød og neppe unngikk Everton en krisesesong og skal også spille Premier League neste sesong. I jubeleuforien ble også en glefsesituasjon og bitespekulasjoner heftig diskutert.

Siste nytt

 • Hovland ned på verdensrankingen

  Viktor Hovland gjør et lite fall og er nummer sju på den nyeste spillerrangeringen i golf. Topp fem er uendret siden sist.

  Max Homa er mannen som har dyttet Hovland ned fra 6.-plassen. Søndag leverte amerikaneren en bedre sisterunde og havnet foran Norges golfproff i PGA-turneringen i Fort Worth.

  Der falt Hovland ut av tetkampen og endte på delt 16.-plass.

  For andre uke på rad topper Scottie Scheffler verdensrankingen. USA-stjernen er foran spanjolen Jon Rahm og nordiren Rory McIlroy.

  Viktor Hovland
  Foto: JONATHAN BACHMAN / AFP
 • AIK-sjef går av etter skandalederby

  Den sportslige krisen i AIK har fått sine første konsekvenser. Manuel Lindberg er ferdig i jobben som klubbens administrerende direktør.

  Han valgte selv å gi seg etter søndagens 0-1-tap borte mot Djurgården. Stockholmsderbyet bød på skandalescener og nesten en time lang stopp i spillet.

  – Jeg tar mitt ansvar som en del av situasjonen, og jeg har derfor valgt å tre til side. Å bli værende som administrerende direktør gagner ikke klubben akkurat nå, sier Lindberg i en pressemelding.

  AIK har kun vunnet én av ti kamper i Allsvenskan denne sesongen. Laget ligger nest sist på tabellen med seks poeng.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB
 • Norsk åpningstap i VM i paraishockey

  Norge hang lenge godt med før Tyskland koblet grepet og vant 5-3 i premierekampen i VM i paraishockey.

  Det norske laget utlignet til 1-1 i første periode, men to raske mål mot slutten av den andre ga et overtak tyskerne aldri mistet. Rett etter den siste pausepraten økte de ledelsen ytterligere.

  Ola Øiseth styrte inn to kjappe reduseringer og tente et poenghåp, men Norge kom ikke nærmere enn 3-4. En tysk scoring i sluttsekundene fjernet all tvil.

  Audun Bakke gjorde Norges første mål i søndagens kamp. Statistikken viste at nordmennene hadde 22 skudd på mål mot tyskernes 17.

  Verdensmesterskapet i paraishockey spilles i canadiske Moose Jaw.

  Norge har igjen puljeoppgjør mot Kina mandag og Italia onsdag. De to beste lagene fra gruppe B går til første utslagsfase, mens de to siste spiller om 7.-plassen. Tsjekkia, USA, Canada og Sør-Korea utgjør gruppe A.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste