Belgisk sykkeltalent (22) omkom: – Denne sporten kan være grusom til tider

Den belgiske syklisten Bjorg Lambrecht omkom etter at han traff en betongkulvert under Polen rundt mandag. Han ble erklært død rundt to timer etter ulykken.

Lambrecht

OMKOM: Bjorg Lambrecht døde i en alder av 22 år. Dette bildet er tatt fra Criterium du Dauphine tidligere i år.

Foto: Anne-christine Poujoulat / AFP

Lambrechts lag, Lotto Soudal, bekrefter mandag kveld at Lambrecht døde av skadene.

– Den største tragedien som kunne skje for familien, venner lagkamerater og Bjorg har skjedd. Hvil i fred, Bjorg, skriver laget på Twitter.

Lambrecht er lagkamerat med norske Carl Fredrik Hagen.

– Jeg er knust av det forferdelige tapet av min gode lagkamerat og venn. Bjorg var en flott person og et eksepsjonelt talent. I løpet av de få månedene vi tilbrakte sammen, skapte vi et unikt vennskap, skriver Hagen i et innlegg på Facebook.

Tragedien skjedde på den 150 kilometer lange etappen fra Chorzów til Zabrze.

Lambrecht ble brakt til sykehus i ambulanse, men helsepersonellet maktet ikke å redde livet hans.

Hadde stor fart

Ifølge Michal Sieron, talsmann for sykehuset i Rybnik, ble Lambrecht gjenopplivet ute i sykkelløypa, men han kom seg ikke gjennom operasjonen for de omfattende skadene han pådro seg.

22-åringen kjørte inn en betongkulvert i stor fart. Uhellet skjedde fem mil før mål på tredje etappe. Det skal ha vært småglatt asfalt i området der 22-åringen mistet kontrollen.

En video som arrangøren har lagt ut på Twitter, viser at det regnet mye under mandagens etappe.

Laster Twitter-innhold

Lotto-syklisten hadde ingen sjanse til å holde seg på sykkelen.

– Trist og smertefullt

I juni vant Lambrecht ungdomskonkurransen i Critérium du Dauphiné, et ritt mange av de beste syklistene bruker som oppkjøring til Tour de France.

I 2018 tok belgieren VM-sølv under fellesstarten for U23-ryttere.

– Så utrolig trist. Et ungt talent som gjorde det han elsket. Denne sporten kan være så grusom til tider, skriver Team Ineos-rytter Ben Swift på Twitter.

Lambrecht

TOK SØLV: Bjorg Lambrecht ble nummer to under U23-VM i fjor.

Foto: Christof Stache / AFP

NRKs sykkelkommentator, Ole Kristian Stoltenberg, sier det var vondt å motta nyheten.

– Det er bare trist og smertefullt at man skal oppleve dødsfall i sykkelsporten. Lambrecht var virkelig et stort talent. Han viste veldig fine kvaliteter som syklist, og var en offensiv type. Sykkelsporten blir en attraksjon fattigere, understreker Stoltenberg.

Siste nytt

 • Adegbenro ut med skade

  Rosenborg slo 1. divisjonslaget Stjørdals Blink 3-1 i en treningskamp torsdag, men et skår i gleden var at Samuel Adegbenro måtte gå av banen tidlig etter å ha fått vondt i låret. På Twitter skriver Rosenborg at det trolig ikke er snakk om noen alvorlig skade, men at han gikk av for ikke å ta noen sjanser.

  En gammel RBK-kjenning markerte seg da Vålerenga slo Mjøndalen 2-0 på bortegress i en annen treningskamp. Matthías Vilhjálmsson scoret 1-0-målet etter 53 minutters spill. Mot slutten doblet Bård Finne Vålerengas ledelse.

  Samuel Adegbenro
  Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen
 • Børven ble matchvinner

  I Odds treningskamp hjemme mot Start ble Torgeir Børven matchvinner for skienslaget. Han scoret seiersmålet etter en drøy times spill og sørget for 2-1 til Odd. Eman Markovic hadde sendt Start i føringen før pause. Utligningen kom ved Onyekachi «Kachi» Ugwuadu etter 53 minutter.

  pPG8lbeDRFI
  Foto: Fredrik Hagen
 • Hegerberg tilbake med ball

  Stjernespissen Ada Stolsmo Hegerberg (24) driver opptrening etter korsbåndskaden i Polen. Onsdag trente hun med ball for første gang, ifølge L'Equipe. Hegerberg skadet det høyre kneet alvorlig under en treningsøkt i januar. Normal rehabiliteringstid etter en korsbåndskade er minst ni måneder, og Lyon-proffen gjør store framskritt. Hun befinner seg for tiden i Polen, der ektemannen Thomas Rogne spiller for Lech Poznan. Der er hun altså i gang med balltrening. (©NTB)

  16-delsfinalen i Champions League kvinner. Avaldsnes - Lyon (0-2)
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal