Hopp til innhold

Belgisk sykkeltalent (22) omkom: – Denne sporten kan være grusom til tider

Den belgiske syklisten Bjorg Lambrecht omkom etter at han traff en betongkulvert under Polen rundt mandag. Han ble erklært død rundt to timer etter ulykken.

Lambrecht

OMKOM: Bjorg Lambrecht døde i en alder av 22 år. Dette bildet er tatt fra Criterium du Dauphine tidligere i år.

Foto: Anne-christine Poujoulat / AFP

Lambrechts lag, Lotto Soudal, bekrefter mandag kveld at Lambrecht døde av skadene.

– Den største tragedien som kunne skje for familien, venner lagkamerater og Bjorg har skjedd. Hvil i fred, Bjorg, skriver laget på Twitter.

Lambrecht er lagkamerat med norske Carl Fredrik Hagen.

– Jeg er knust av det forferdelige tapet av min gode lagkamerat og venn. Bjorg var en flott person og et eksepsjonelt talent. I løpet av de få månedene vi tilbrakte sammen, skapte vi et unikt vennskap, skriver Hagen i et innlegg på Facebook.

Tragedien skjedde på den 150 kilometer lange etappen fra Chorzów til Zabrze.

Lambrecht ble brakt til sykehus i ambulanse, men helsepersonellet maktet ikke å redde livet hans.

Hadde stor fart

Ifølge Michal Sieron, talsmann for sykehuset i Rybnik, ble Lambrecht gjenopplivet ute i sykkelløypa, men han kom seg ikke gjennom operasjonen for de omfattende skadene han pådro seg.

22-åringen kjørte inn en betongkulvert i stor fart. Uhellet skjedde fem mil før mål på tredje etappe. Det skal ha vært småglatt asfalt i området der 22-åringen mistet kontrollen.

En video som arrangøren har lagt ut på Twitter, viser at det regnet mye under mandagens etappe.

Laster Twitter-innhold

Lotto-syklisten hadde ingen sjanse til å holde seg på sykkelen.

– Trist og smertefullt

I juni vant Lambrecht ungdomskonkurransen i Critérium du Dauphiné, et ritt mange av de beste syklistene bruker som oppkjøring til Tour de France.

I 2018 tok belgieren VM-sølv under fellesstarten for U23-ryttere.

– Så utrolig trist. Et ungt talent som gjorde det han elsket. Denne sporten kan være så grusom til tider, skriver Team Ineos-rytter Ben Swift på Twitter.

Lambrecht

TOK SØLV: Bjorg Lambrecht ble nummer to under U23-VM i fjor.

Foto: Christof Stache / AFP

NRKs sykkelkommentator, Ole Kristian Stoltenberg, sier det var vondt å motta nyheten.

– Det er bare trist og smertefullt at man skal oppleve dødsfall i sykkelsporten. Lambrecht var virkelig et stort talent. Han viste veldig fine kvaliteter som syklist, og var en offensiv type. Sykkelsporten blir en attraksjon fattigere, understreker Stoltenberg.

Siste nytt

 • 17-åringer herjet – eliteserielagene på vei videre i cupen

  Det blir trolig ingen cupskrell i første runde. Samtlige 12 lag fra eliteserien som var i aksjon torsdag, er på vei videre til andre runde.

  Strømsgodset slet mest, og var eneste eliteserielag som gikk til pause uten å lede. Det til tross for at Hønefoss fikk to røde kort i første omgang. Likevel dro de i land seieren i andre omgang.

  For Rosenborg stod en 17-åring frem. Marius Sivertsen Broholm ble byttet inn, og scoret sitt første mål allerede 40 sekunder senere. Litt senere banket han til fra 20 meter, og klistret ballen i krysset. De vant til slutt 6–0 mot Verdal.

  Tromsø stod for rundens største seier, og la 0–8 i sekken på Ishavsbyen. Der var det også en 17-åring som herjet. Runar Robinsønn Norheim scoret ikke bare tre av målene, han serverte også tre målgivende.

  Slik endte kampene:
  Djerv 1919 – Haugesund 1–3
  Furnes – HamKam 0–7
  Kolbu – Vålerenga 1–5
  Hønefoss – Strømsgodet 0–4
  Hei – Odd 1–6
  Ishavsbyen – Tromsø 0–8
  Rana – Bodø/Glimt 0–4
  Rosseland – Viking 1–6
  Fjøra – Aalesund 0–3
  Verdal – Rosenborg 0–6
  Express – Jerv 0–6 (kampen pågår fortsatt)
  Østsiden – Sarpsborg 0–5 (kampen pågår fortsatt)

  Se resultatene i alle kampene her.

 • Ruud klar for semifinale etter sliteseier

  Etter en parademarsj så langt i grusturneringen i Sveits, slet Casper Ruud mot Thanasi Kokkinakis torsdag. Nordmannen vant til slutt 6-4, 7-6 (7-3).

  Ruud har hatt en ujevn start på sesongen, men i ATP 250-turneringen i Genève har nordmannen gjort sakene godt. I forrige runde feide 23-åringen franske Benoît Paire av grusen.

  Fredagens motstander Kokkinakis har møtt Ruud én gang tidligere, tilbake i 2018. Da vant australieren, som nå er på 85.-plass på ATP-rankingen. Ruud er nummer åtte.

  Nordmannen er regjerende mester i Genève, og er den høyeste rangerte spilleren som er igjen i turneringen. I semifinalen venter amerikanske Reilly Opelka. Finalen spilles lørdag.

  Neste uke venter et av sesongens store mål for nordmannen: Grand Slam-turneringen Roland-Garros i Paris. Trekningen skjer torsdag kl. 19.00. (NTB)

  Switzerland Tennis Geneva Open
  Foto: Martial Trezzini / AP
 • Seks kvinnelige dommere til Qatar-VM – ingen kampledere fra Norden

  Tre hoveddommere og tre assistenter er kvinner når VM i Qatar starter mot slutten av året. Det blir første gang at fotball-VM for menn får kvinnelige dommere.

  Det opplyser Fifa i en pressemelding.

  De tre hoveddommerne er Stéphanie Frappart (Frankrike), Salima Mukansanga (Rwanda) og Yoshimi Yamashita (Japan). I tillegg vil Neuza Back (Brasil), Karen Medina (Mexico) og Kathryn Nesbitt (USA) fungere som assistentdommere i mesterskapet.

  Totalt er det oppnevnt 129 dommere til Qatar-sluttspillet, som spilles i perioden 21. november til 18. desember.

  På listen er det ingen dommere fra de nordiske landene. Norge har ikke hatt en dommer i VM-sammenheng siden Terje Hauge dømte i Sør-Korea og Japan i 2002. (NTB)

  Mesterligaen fotball, kvinner: LSK Kvinner - FC Barcelona Femeni’ (0-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste