Hopp til innhold

Bekreftet: Mikkel Hansen legger opp

Karrieren til den danske håndballstjernen Mikkel Hansen er over etter sesongen. Det bekreftet han som ventet på en pressekonferanse onsdag.

– Jeg har sagt at jeg vil stoppe den dagen gleden ikke helt der lenger. Jeg tror jeg har kommet til et sted der jeg merker at det må skje ting. Derfor føler jeg at sommeren er det helt riktige tidspunktet å legge skoene på hylla, sier Hansen.

Karrieren får sin avslutning med sommerens OL i Paris.

– Det vil bety mye å avslutte karrieren med OL i min andre hjemby, sier Hansen som spilte ti år i Paris Saint-Germain fra 2012 til 2022.

Før den tid skal han fullføre sesongen i danske Aalborg, men det er ikke sikkert en skadet Hansen rekker sluttspillet der.

36-åringen har vært blant Danmarks største idrettsstjerner i en årrekke, og ble kåret til verdens beste håndballspiller i 2011, 2015 og 2018.

For Danmark har han vært lederfiguren for en nasjon som tok OL-gull i 2016, EM-gull i 2012 og gullene i de tre siste verdensmesterskapene.

Germany Handball Euros
Foto: Martin Meissner / AP

Siste nytt

 • Lallana returnerer til Southampton: – Føles riktig

  Adam Lallana (36) gjør vender tilbake til Southampton ti år etter at han forlot klubben til fordel for Liverpool.

  Det bekrefter klubben på X.

  – Jeg visste med en gang at det føltes riktig, sier 36-åringen.

  Lallana gjorde proffdebuten sin i Southampton i 2006 og har siden spilt for klubber som Bournemouth, Liverpool og Brighton.

  I sin forrige periode i Southampton noterte briten seg for 60 mål og 45 målgivende på 265 kamper. Det sikret han en overgang til Liverpool i 2014, hvor han var fram til 2020. Da gikk turen videre til Brighton, som han har spilt for til og med forrige sesong.

  Southampton rykket forrige sesong opp til Premier League etter t de slo Leeds 1–0 i opprykksfinalen.

  (©NTB)

  NfY-j2lbpRU
  Foto: JOHN SIBLEY / AFP
 • Slik starter Tyskland og Skottland i åpningskampen i EM

  Åpningskampen i EM spilles fredag kveld mellom Tyskland og Skottland i München. Der stiller Tyskland med følgende lag:

  Tyskland (4-2-3-1): Manuel Neuer - Joshua Kimmich, Antonio Rüdiger, Jonathan Tah, Maximilian Mittelstädt - Toni Kroos, Robert Andrich - Jamal Musiala, Ilkay Gündogan, Florian Wirtz - Kai Havertz.

  Det betyr at blant andre Thomas Müller og Leroy Sané er henvist til benken fra start av trener Julian Nagelsmann.

  Skottland (5-3-2): Angus Gunn - Anthony Ralston, Jack Hendry, Ryan Porteous, Kieran Tierney, Andy Robertson - Scott McTominay, Callum McGregor, John McGinn - Che Adams, Ryan Christie

  hzmRAyPofJQ
  Foto: AP
 • Positiv opptur etter EM-nedturen for Rooth

  Da Markus Rooth (22) skulle forsøke å komme seg over 5.20 under stavsprangkonkurransen på tikampens andre dag i EM, pådro han seg en krampe i låret.

  Med tanke på OL i Paris, tok Rooth det vanskelige valget om å ikke fullføre konkurransen. Rooth lå godt an til medalje i EM, hvor Sander Skotheim sikret norsk sølv.

  I dag fikk tikjemperen positive svar.

  «MR var så positivt som det kunne bli, tross at det var en liten skade. Ingen strekk, men et sår i fascien som sitter rundt muskelen. Vi krysse fingrene for at han kommer fort i god trening og blir klar til OL.»

  Det skriver Rooths mamma Mette Malm Rooth til NRK.

  Rooth må gi seg – sliter med krampetendenser
  Foto: n23485

Sendeplan

Kl. Program Kanal