NRK Meny
Normal

NRK beklager at hoppsendingen ble kuttet

NRK kuttet sendingen fra VM i skiflyging da fem hoppere sto igjen på toppen av bakken i Harrachov. Sportssjef i NRK, Rune Haug, beklager på det sterkeste.

Syv hoppere ble ikke vist på TV. De kan sees her.

SE VIDEO: Her kan du se hoppene som ikke ble vist på NRK 1.

 • Se de siste hoppene i videovinduet over!
Rune Haug

Sportssjef i NRK, Rune Haug.

Foto: NRK

– Vi er lei oss på vegne av alle dem som fikk hoppkonkurransen ødelagt av dette, sier Rune Haug, sportssjef i NRK.no.

Anders Bardal var nummer tre etter første omgang og var blant hopperne som gjensto. Men plutselig kom meldingen om at sendingen skulle fortsette videre på NRK.no.

I stedet kom høydepunkter fra Finnmarksløpet på NRK 1.

– Rutinesvikt

Dette fikk TV-seerne til å reagere. NRK har fått mange telefoner fredag kveld og flere har også kommentert på NRK Sports Facebook-side.

Haug har full forståelse for at mange reagerer med sinne.

– Hopptabben skyldtes rutinesvikt. Det skulle aldri ha skjedd. Alt skal ettergås. Dette skal aldri skje igjen. Vi beklager, sier Haug.

Anders Bardal (31) sier til VG Nett at han synes det er merkelig at NRK prioriterer hundekjøring foran skiflyging.

– Jeg skjønner ikke helt hvorfor NRK droppet å vise mitt siste hopp. Men det gir jeg egentlig blaffen i. Jeg får ikke gjort noe med det. For meg handler det om kampen om VM-gullet, sier Anders Bardal til avisen.

Bardal på andreplass

Hopprennet som gikk på TV var det første av to VM-konkurranser i Harrachow. De to avgjørende omgangene hoppes først i morgen.

Bare tyske Severin Freund var bedre enn Bardal på skiflygings-VMs første dag. Før det hele skal avgjøres med to hopp lørdag skiller det 11,1 poeng mellom de to.

– Det er et perfekt utgangspunkt. Jeg er fornøyd med at mine to beste hopp kommer i konkurransen, sier Bardal til NRK.

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal