Hopp til innhold

Slått med 0,3 poeng - jubler likevel

PLANICA/OSLO (NRK.no): Til tross for å ha blitt slått med kun tre tidels poeng i Planica, kan Anders Bardal likevel smile: Nå har han nemlig flest pallplasseringer i norgeshistorien.

Anders Bardal hopper 134,5 meter og får tre ganger 18,5 i stil. Han får 12,1 tilleggspoeng og er slått med bare tre tideler. Dermed tar trønderen 2.-plassen, mens Severin Freund vinner. Prevc er nummer tre.

SE VIDEO: Anders Bardal glapp seieren med nesten knappest mulig margin.

– Det gjør meg stolt. Men jeg må jo prøve å ta én til. Jeg må jo være alene på toppen, sier Anders Bardal til NRK.no.

NRK.no gjorde Bardal klar over rekordsjansen torsdag kveld, og i Planica klinte han til på første forsøk:

Han står nå med like mange pallplasser (32) som Roar Ljøkelsøy.

Trønderen var best etter 1.-omgang med 134,5 meter, og storhopperen klarte å gjenskape lengden i finaleomgangen.

Men det holdt akkurat ikke i kamp med Severin Freund, som klinte til med 137,5 meter og bakkerekord i begge omgangene.

 • Peter Prevc tok 3.-plassen - se hele resultatlisten her!

– Det er to fantastiske hopp, men dessverre har han ikke perfekt nedslag i 1.-omgang, sier landslagssjef Alexander Stöckl om Bardal til NRK.no.

Og Bardal var, til tross for sin fjerde strake pallplassering i verdenscupen, litt skuffet over å havne bak Freund igjen.

– 0,3 poeng er så lite. Hvis jeg hadde vært litt mer heldig med vindsystemet, kunne det gått min vei. Men Freund har vært sterk i det siste, sier Bardal.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Anders Bardal tar ledelsen med 144,1 poeng. Han setter ny bakkerekord med 136,5 meter. Han får to ganger 17,5 og 17 i stil, og 10,4 poeng i tillegg.

SE VIDEO: Anders Bardal landet på 136,5 meter, som var ny bakkerekord i noen få minutter. Men hoppet sørget uansett for at han ledet etter 1.-omgang.

Oppløftende 1.-omgang

De norske håpet på forhånd å kunne avslutte sesongen med stil etter å ha vært langt bak Bardal gjennom hele vinteren.

Og det startet godt: Anders Fannemel var nummer 7, Andreas Stjernen nummer 8 og Tom Hilde nummer 16 etter 1.-omgang.

Men svak hopping og dårlige forhold ødela det som kunne blitt en kamp om flere pallplasser i finalen.

Stjernen klamret seg imidlertid til 10.-plassen, som er sesongbeste for trønderen. Han hoppet 130,5 og 127 meter. Fannemel ble til slutt nummer 12, mens Hilde ble nummer 19.

Dermed blir Hilde stående med en 13.-plass som besteplassering i sesongen 2013/14.

– Min egen innsats er middels, men det er bedre enn det har vært på lenge. Jeg håper å bygge på det resten av helgen, sier Hilde, som også skrøt av kameraten.

– Bardal er helt fantastisk. Det er bare å gratulere ham.

Stoch vant verdenscupen sammenlagt

Bjørn Einar Romøren var eneste nordmann som ikke med i finaleomgangen. Han hoppet 118,5 meter og endte på 39.-plass.

Romøren var uheldig med forholdene, og han fikk hele 16,7 tilleggspoeng på grunn av mye trekk bakfra.

Kamil Stoch endte like bak pallen i fredagens renn, men kunne likevel juble. Plasseringen betyr at polakken sikret sammenlagtseieren i verdenscupen.

Nå venter laghopp i Planica lørdag morgen.

– Det er veldig gledelig at vi nå ser ut til å ha et bra lag. Dette lover bra for resten av helgen, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til NRK.no.

Sportsnyheter

gomez

Marerittstart for norsk 17-åring i EM-finalen i kunstløp: – Å, herregud, nei!

Det norske kunstløptalentet Mia Caroline Risa Gomez (17) fikk en verst tenkelig start på friløpet av EM-konkurransen lørdag.

Siste nytt

 • Guttormsen med norsk rekord innendørs

  Sondre Guttormsen fikk full klaff under et college-stevne i Boston lørdag kveld norsk tid. Guttormsen leverte et stavsprang på 5,84 meter, noe som er norsk rekord innendørs. Det er også årsbeste i verden, ifølge Norges Friidrettsforbund. Pål Haugen Lillefosse stod til nå med norsk bestenotering innendørs med 5,83 meter.

 • Carlsen rotet bort seier mot 17-åring: – Patetisk

  Magnus Carlsen hadde en enorm mulighet til å avgjøre mot indiske Rameshbabu Praggnanandhaa i Wijk aan Zee-turneringen, men Carlsen fant ikke det riktige trekket – og måtte akseptere remis. Da TV 2 gjorde Carlsen oppmerksom på muligheten i det 22. trekket, ble nordmannen frustrert over eget spill. – Kødder du? Jeg tenkte jo på det, men jeg bare glemte det. Det er helt sinnssykt. Det er helt patetisk, sa Carlsen. Før lørdagens parti lå Carlsen på 3.-plass i turneringen, ett poeng bak ledende Nodirbek Abdusattorov, som også spilte remis lørdag. Carlsen avslutter turneringen mot Arjun Erigaisi søndag.

  Carlsen
  Foto: PAVEL MIKHEYEV / Reuters
 • Dahl sikret X-Games-bronse

  Ferdinand Dahl trikset seg ned til sin første X-Games-medalje da han endte på 3.-plass under slopestylekonkurransen i Aspen. Dahl fikk en tung start på slopestylefinalen med fall i sitt første forsøk. Han slo imidlertid hardt tilbake i det neste, hvor han overtok ledelsen, skriver NTB. Senere kom både Colby Stevenson og Mac Forehand og dyttet Ingierkollen-gutten ned på 3.-plass, som Dahl ikke klarte å forbedre i siste forsøk. Birk Ruud endte på 5.-plass.

  Ferdinand Dahl
  Foto: Kelsey Brunner / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste