NRK Meny
Normal

Her avtaler Bardal og Schlierenzauer boikott av skandalerenn

Anders Bardal og Gregor Schlierenzauer boikottet hopprennet i Klingenthal fordi de mente det var for farlig å hoppe i den kraftige vinden. Helt feil av Bardal, mener Espen Bredesen.

Anders Bardal og Gregor Schlierenzauer boikottet hopprennet i Klingenthal fordi de mente det var for farlig å hoppe i den kraftige vinden.

Her bestemmer Anders Bardal og Gregor Schlierenzauer seg for å ikke hoppe i Klingenthal.

Gregor Schlierenzauer

Verdens beste hopper, Gregor Schlierenzauer, ville ikke hoppe i Klingenthal.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Dette var en stor tabbe av Bardal. Han kunne i stedet ha hoppet seg til en fin plassering, sier NRKs hoppekspert Espen Bredesen, som mener at det ikke var for farlig å hoppe i den vindfulle bakken.

Verdenscuprennet i hopp i tyske Klingenthal ble utsatt flere ganger på grunn av sterk vind. Til slutt ga juryen hopperne grønt lys, men vinden preget hoppingen i 1. omgangen veldig.

– Vil få etterspill

Anders Bardal og Gregor Schlierenzauer likte imidlertid ikke at det ble arrangert hopprenn i de vanskelige forholdene og pakket sammen sakene sine da de sto alene igjen på toppen.

– Det blåste for mye. Jeg følte meg ikke trygg, sier Anders Bardal til NRK.no.

De to hoppstjernene måtte vente i flere minutter i toppen av hoppbakken mens vindmålerne gikk i alle retninger. I videoen øverst i artikkelen ser man at Schlierenzauer først prater med den østerrikske treneren på telefon. Deretter går han bort til nordmannen og avtaler boikotten.

Til slutt spaserer de to hopperne ut av tårnet sammen.

– Jeg spurte hva Gregor tenkte, og han sa at han ikke ville hoppe. Da tok jeg beslutningen, sier Bardal.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Gregor

TV-bildene viste at Gregor Schlierenzauer hadde en prat med den østerrikske treneren på telefon like før han bestemte seg for å ikke hoppe.

Andre omgang avlyst

I pausen bestemte juryen seg for at nok var nok – og dermed ble resultatene fra første omgang tellende.

Bredesen skjønner ikke hva Bardal og Schlierenzauer tenkte på da de valgte å trekke seg fra rennet.

– Nå må Bardal kvalifisere seg til neste verdenscuprenn i et vindfullt Kuusamo. Det er taktisk veldig dårlig, sier Bredesen.

– Så du ville hoppet i de forholdene de hadde i dag?

– FIS har ikke lov til å sende hopperne ut under dårlige forhold. Og jeg vet at treneren heller ikke ville sendt han ut under farlige forhold, svarer Bredesen.

– Har du vært med på lignende før?

– Ikke som jeg kan huske. Dette var nærmest en skandale av et skirenn hvor de hadde utsettelse på utsettelse – og så skjedde det på slutten som aldri burde ha skjedd, sier han.

Ole Marius Ingvaldsen ble nummer 13, mens Anders Fannemel kom på 29. plass. Tom Hilde klarte ikke å kvalifisere seg for finaleomgangen.

Siste nytt

 • Styrer mot stort underskudd

  De foreløpige regnskapstallene fra Norges Cykleforbund viser et underskudd på 17,5 millioner kroner. Egenkapitalen er borte, og sykkel-VM i Bergen får skylden, skriver NTB.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Svensk OL-gull i curlingfinalen

  De svenske curlingkvinnene slo søndag Sør-Korea i OL-finalen i curling. Sveriges sjuende gull i Pyeongchang tangerer nasjonens beste vinter-OL noensinne, skriver NTB.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL-magasin spesial
Høydepunkter fra dagen
Sportsrevyen
OL-magasin spesial