NRK Meny

Banesykling

Norges beste kvinnelige banesyklist Anita Yvonne Stenberg ble nummer to sammenlagt i et 6-dagersløp i Berlin. Hun tok sin første UCI-seier på bane i Canada før jul. Med helgens prestasjon bekrefter hun sin plass blant de beste i verden.

I 1972 ble Knut Knudsen den første og eneste nordmannen som har blitt OL-mester i sykling. Og det var i tillegg på bane til tross for at det ikke fantes velodrom i Norge. Det gjorde det heller ikke da Sykkel-VM ble arrangert i Oslo i 1993, så da ble det bygd en innendørs velodrom i Vikingskipet, men etter mesterskapet ble banen revet, og det harde treverket fra Sibir brent. Banesykling er en voksende idrett her til lands og ønsket om en innendørs velodrom er stort, enn så lenge må utøverne flykte landet for å få trent og ikke minst for å få kåret norske mestre. Reporter: Vibeke Undhjem. Foto/redigering: Håvard G. Hagen.

Siste nytt

 • Kvinnelige hockeyspillere utestengt

  Seks kvinnelige hockeyspillere fra Russland er utestengt av Den internasjonale komité, IOC, for å ha brutt dopingregelverket under Sotsji-OL. Spillerne diskvalifiseres fra OL i 2014 og utenges også fra OL på livstid.

  I alt er det åpnet 46 saker som følge av den såkalte Oswald-kommisjonens funn. 33 av dem er nå ferdigbehandlet, og det har ført til at i alt 31 utøvere er diskvalifisert fra 2014-OL i Sotsji.

 • – Norge imponerte ingen

  Selv om de norske håndballjentene vant klart på mandag, var ikke spanske Carmen Martin videre imponert. – Jeg synes ikke Norge er for raske og hurtige. Alle vet at Norge er et bra lag, men de imponerte ingen i kveld, sier Martin til Dagbladet.

  Carmen Martin
  Foto: Ben Curtis / AP
 • Knepent tap for Andersen

  Jørn Andersen sitt Nord-Korea gikk på sitt andre ettmålstap i østasiamesterskapet i fotball tirsdag, skriver NTB. Et selvmål gjorde at kampen mot nabo Sør-Korea endte 0-1. Tapet gjør at nordkoreanerne ikke har sjanse til å vinne mesterskapet.

  Jørn Andersen i Nord-Korea
  Foto: Lasse Evensen

Sendeplan

Kl. Program Kanal