Sure miner etter nattens brødreduell i Super Bowl

Brødrene John (50) og Jim Harbaugh (49) ledet hvert sitt finalelag i nattens Super Bowl. Storebror John kunne til slutt juble for seier med sitt Baltimore Ravens.

Baltimore Ravens - San Francisco 49ers 34-31

Ray Lewis

Ray Lewis avsluttet sin 17 år lange karriere med Super Bowl-seier i natt.

Den 47. utgaven av amerikanernes store folkefest, sluttspillskampen i amerikansk fotball - Super Bowl - ble et drama av de helt sjeldne.

For det som lenge så ut til å bli en enkel seier for Baltimore Ravens, ble et sekunddrama - og en familiekrangel - som ble avgjort i det aller siste minuttet.

Utrolig opphenting fra 49ers

San Francisco 49ers lå hele 22 poeng bak på poengtavla etter drøyt halvspilt kamp, men i løpet av et magisk kvarter i andreomgang var Ravens' ledelse redusert til kun to poeng.

Ravens ledet 28-6 tidlig i andre omgang, men tre touchdowns og et field goal fra 49ers senere, var Ravens' ledelse redusert til 31-29.

Med to minutter igjen på klokka var San Francisco 49ers i angrep, og kunne med en touchdown overtatt ledelsen i kampen. Men pasningen til 49ers-quarterback Colin Kaepernick var akkurat litt for lang, og forsøket feilet.

Dermed kunne Baltimore Ravens juble for klubbens andre Super Bowl-tittel siden klubben ble etablert i 1996. Sist Maryland-laget vant Super Bowl var i 2001. Kampen var ferdigspilt rundt kl 04.50 norsk tid mandag morgen.

Ampert mellom brødrene

Lillebror Jim var lite fornøyd med å tape for storebroren sitt lag. Etter kampen klaget han heftig på dommerstaben, da han mente den avgjørende pasningen ble hindret på ulovlig vis.

Jim var heller ikke spesielt vennlig til sinns da han møtte sin storebror John midt på banen for å takke for kampen.

– Pasningen ble brutt, jeg er ikke i tvil, raste Jim til amerikanske medier etter kampen, og nektet senere å stille til TV-intervju.

SPO-FBN-160623052 Super Bowl XLVII - Baltimore Ravens v San Francisco 49ers

San Francisco 49ers-trener Jim Harbaugh tok nederlaget svært tungt.

Storebror John hadde følgende å si etter kampen:

– Det er det tøffeste jeg har vært gjennom i hele mitt liv. Det var ikke pent, men vi vant, sa John Harbaugh etter kampen.

Ifølge John hadde de to brødrene en god tone mellom seg da de møttes ute på banen.

– Jeg fortalte ham (Jim journ.anm) at jeg er glad i ham. Han gratulerte meg med seieren, Mer er det ikke å si, sa John.

Synes synd på lillebror

Etter å ha gått slukøret i garderoben, kom Jim til slutt ut og møtte mediene. 49-åringen, født 14 måneder etter storebror John, tok nederlaget svært tungt.

– Vi hadde mange muligheter, men vi spilte ikke opp mot vårt beste i dag. Vi kjempet helt til siste slutt, sa Jim.

Eldstebror John vedgikk at det var tungt å se lillebroren så nedslått.

– Det er tungt. Veldig tungt. Det er langt tøffere enn jeg hadde trodd. Det gjør vondt, sa John, som kunne heve det erverdige Vince Lombardi-troféet over hodet for første gang i karrieren.

John Harbaugh benyttet også anledningen til å hylle sin yngre bror.

– Han er den beste treneren i denne sporten. Jeg er så stolt av ham. Men det er en fattig trøst akkurat nå, sa John.

Ledet 28-6 ved halvspilt kamp

Baltimore Ravens fikk en knallstart på kampen. Allerede etter fire minutters spill fikk laget sin første touchdown, da lagets quarterback, Joe Flacco, fant Anquan Boldin i 49ers' målsone med en fin pasning.

49ers fikk muligheten til å slå tilbake, men flere personlige feil fra lagets quarterback Colin Kaepernick ødela tidlig mulighetene.

Uerfarne Kaepernick spilte sin første Super Bowl i natt, og 25-åringen virket tydelig stresset av omfanget i starten av kampen. Kaepernick misset med flere lange pasninger, som ga Baltimore Ravens muligheten til å score flere touchdowns.

Joe Flacco

Ravens' quarterback Joe Flacco spilte en fantastisk kamp og ble kåret til 'MVP', kampens mest verdifulle spiller.

Til pause var stillingen 21-6 til Ravens, etter at Ravens-quarterback Joe Flacco hadde herjet med 49ers-forsvaret i den første omgangen.

Joe Flacco ble senere hedret med tittelen som kampens mest verdifulle spiller.

Strømbrudd

Andre omgang fortsatte som den første, da Ravens økte ledelsen ytterligere til 28-6 etter et utrolig soloraid av Jacoby Jones. Den lynraske spilleren løp hele 108 yards med ballen i hendene, og satte ny NFL-rekord.

Men så gikk lyset i hallen. I rundt 35 minutter ble spillerne stående på banen i tussmørket og vente på at en generator skulle slå seg på igjen.

Den lange ventepausen må imidlertid ha tent et lys hos 49ers-spillerne, for da kampen kom i gang igjen, var det helt annet lag som gikk ut kunstgressbanen i New Orleans.

Thrilleravslutning

I løpet av 10 effektive minutter scoret 49ers to touchdowns og et field goal, og tok inn 17 poeng på rappen.

San Francisco 49ers begynte plutselig å få dreisen på det defensive spillet også, og tvang Ravens til å gå for to field goals (field goal gir bare tre poeng), mens 49ers løp inn nok et touchdown (touchdown gir som regel sju poeng).

Dermed var Ravens' kjempeledelse på 28-6 fra første omgang redusert til 31-29, og kampen var plutselig langt jevnere.

Mot slutten kjempet 49ers hardt for å overta ledelsen, men Baltimore Ravens' standhaftige forsvar sto imot, og tiden rant ut.

Lewis avsluttet med stil

Dermed kunne Baltimore Ravens-legenden Ray Lewis (37) avslutte karrieren med sin andre Super Bowl-tittel i karrieren. Den forrige seieren kom i 2001, som var sist Baltimore Ravens vant Super Bowl.

San Francisco 49ers tapte samtidig sin aller første Super Bowl noensinne, etter å ha vunnet de fem foregående finalene de har spilt. 49ers vant sitt hittils siste Super Bowl-trofé i 1995.

Super Bowl Football

Kampen ble utsatt i nærmere 35 minutter da strømmen gikk midtveis i kampen og tok halvparten av flomlyset. Her sitter San Francisco 49ers-spillerne og venter på at flomlyset skal komme på igjen.

• Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

– Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

Arne Slot
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

– Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

– Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

Michael Brandsegg-Nygård
  • Skaslien og Nedregotten tapte nervepirrende VM-semifinale

Curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten kom til kort i VM-semifinalen fredag, etter en semifinale hvor det bølget frem og tilbake og ikke ble avgjort før siste stein.

I kampen mot Estland fikk Norge et tidlig overtak og ledet 4-2 etter fire omganger. Estland slo tilbake og tok tre poeng i den femte omgangen, men Norge fikk igjen overtaket etter å ha tatt to poeng i den sjette omgangen.

Med ledelse 6-5 hadde Norge en viss kontroll før de siste to omgangene, men to poeng til Estland sørget for full spenning inn i den siste ordinære omgangen.

Norge trengte der ett poeng for å skaffe en ekstraomgang og to poeng for å vinne, hvor Norge hadde den siste steinen.

Estland fikk plassert sin siste stein midt i boet og da klarte ikke det norske paret å svare. Dermed ble det ett estisk poeng og 8-6 til Estland totalt.

Skaslien og Nedregotten tok sølv i VM tilbake i 2021. Sølv ble det også i OL i 2022. Lørdag blir det VM-bronsefinale mot Sveits.