Hopp til innhold

Avgjorde med kunstscoring: – Skal nesten ikke være mulig

HamKam tok tre ekstremt viktige poeng i bunnstriden i eliteserien da de slo Viking 3-0 på Briskeby lørdag kveld.

Det som kommer til å huskes Oliver Kjærgaards 2–0-scoring.

– Her får vi et av tidenes kunstverk på Briskeby, sa TV 2s ekspertkommentator Jesper Mathisen da Kjærgaard kastet seg bakover og sakset ballen i lengste hjørne etter innlegg fra Aleksander Melgalvis.

– Den der måten å score på, det skal nesten ikke være mulig, fastslo Mathisen.

– Jeg er veldig glad for den. Jeg forsøkte på noe lignende i forrige hjemmekamp, og da gikk den ti meter over mål. Det er fantastisk når så mye står på spill, sa Kjærgaard til TV 2 like etter kampslutt.

Moses Mawa scoret HamKams første mål, mens Jonas Enkerud fastsatte sluttresultatet seks minutter på overtid.

Seieren betyr at laget fra Hamar nå har 30 poeng – og fire lag bak seg på tabellen. Dermed nærmer de seg ny kontrakt i eliteserien.

For Viking fortsetter nedturen. Etter at de var med i gullkampen gjennom store deler av sesongen, var dette laget fjerde strake kamp uten seier.

J5c3lels_Ac
Foto: Terje Pedersen / NTB

Siste nytt

 • Wærenskjold nær igjen – måtte nøye seg med sjuendeplass

  Uno-X og Søren Wærenskjold leverte nok en god etappe i Tirreno-Adriatico tirsdag. I spurten ebbet likevel kreftene ut, og dermed ble det sjuendeplass.

  Uno-X-laget posisjonerte seg godt i feltet inn i avslutningen av den 198 kilometer lange etappen fra Camaiore til Follonica. Alexander Kristoff kjørte opptrekk for langt mindre meritterte Wærenskjold.

  Den belgiske spurtkanonen Jasper Philipsen vant til slutt etappen ganske enkelt for Alpecin. Kristoff ledet feltet med kort tid igjen, men gikk tom for krefter på de siste hundre meterne. Opptrekket for Wærenskjold ble dermed ikke optimalt.

  Soudal Quick-Step-rytter Tim Merlier tok andreplassen, mens Intermarché-Wantys Biniam Girmay endte på tredjeplass.

  Den 198 kilometer lange etappen gikk langs den italienske vestkysten.

  Rittet er en viktig del av oppladningen før prestisjetunge Milano-Sanremo. Det er et endagsritt og skal gjennomføres 16. mars.

  På mandagens tempoetappe endte med Søren Wærenskjold på en sterk sjetteplass. Det gjorde at Uno-X fikk en god start på rittet.

  (©NTB)

  Tour de France 2023
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Aston Villa melder om milliardunderskudd

  Aston Villa gikk med et kjempeunderskudd i 2022/23-sesongen. Premier League-klubben hevder likevel den holder seg innenfor reglementet.

  Regnskapet er basert på tall fram til 31. mai 2023, altså ved fjorårets sesongslutt. Sesongen var en stor suksess for Birmingham-klubben som endte på sjuendeplass i ligaen og med det kvalifiserte seg til spill i den europeiske conferenceligaen.

  Everton og Nottingham Forest ble nylig felt av Premier Leagues økonomiske regelverk (PSR). Reglementet tillater underskudd på 105 millioner pund, tilsvarende drøye 1,4 milliarder norske kroner, over en treårsperiode.

  Aston Villas underskudd endte på 119 millioner pund, tilsvarende rundt 1,5 milliarder kroner. Mye av Aston Villas utgifter har samtidig kommet i form av infrastruktur i klubben, blant annet i kvinnelaget og juniorakademiet. Disse kan trekkes fra PSR-tallene.

  Everton fikk nylig sin historisk høye poengstraff på ti poeng redusert til seks, men står fortsatt i fare for ytterligere sanksjoner senere. Det samme gjør Nottingham Forest.

  (©NTB)

  aston villa
  Foto: AP
 • Nye anklager mot omstridt motorsport-topp – skal ha forsøkt å hindre Formel 1-løp i Las Vegas

  Mohammed Ben Sulayem, den mektige presidenten i Det internasjonale bilsportforbundet (FIA), skal ha bedt Formel 1-inspektører om ikke å godkjenne Las Vegas-banen foran VM-løpene i fjor høst, melder BBC.

  Påstanden er den siste i en rekke anklager mot den øverste lederen i FIA, som blant annet organiserer Formel 1.

  BBC viser til en rapport som ble sendt fra en FIA-leder til forbundets etiske komité.

  Anklagen er lekket fra den samme varsleren som kom med opplysningen om at Ben Sulayem skal ha omgjort en tidsstraff mot Fernando Alonso i Saudi-Arabia i fjor. Sistnevnte forhold er FIA-presidenten allerede under etterforskning internt for.

  Ifølge varsleren ble baneinspektørene bedt av Ben Sulayem om å finne en måte for å sørge for at banen i Las Vegas ikke ble sikkerhetsmessig godkjent.

  En talsmann for FIA sier til BBC at Las Vegas-banen ble godkjent i henhold til forbundets krav, men påpeker at det var en forsinkelse i inspeksjonen på grunn av pågående byggearbeider.

  Det kommer ikke fram hvorfor Ben Sulayem skal ha ønsket at banen i Las Vegas ikke skulle bli VM-godkjent. Løpet ble uansett arrangert, og Red Bull-stjernen Max Verstappen vant foran Charles Leclerc og Sergio Pérez.

  Formel 1-sesongen startet i Bahrain sist helg, og neste løp kjøres i Saudi-Arabia kommende helg.

  (©NTB)

  Mohammed Ben Sulayem og Verstappen
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal