NRK Meny
Normal

Avaldsnes til cupfinale etter straffedrama

Tom Nordlies jenter ga fra en klar ledelse, men dro allikevel seieren i land på dramatisk vis.

Det måtte straffespark til for å skille Stabæk og Avaldsnes, men Tom Nordlies kvinnes sikret til slutt finaleplassen. Kommentatorer: Andreas Toft og Lise Klaveness. Redigering: Henrik Strand Wilhelmsen.

DRAMA: Se hvordan Avaldsnes tok seg til cupfinale.

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg synes vi gjør det unødvendig spennende, sier Tom Nordlie til NRK etter å ha sett Avaldsnes ta seg til cupfinale etter å ha slått Stabæk på straffespark-konkurranse.

Han var både sliten og lykkelig etter kampen, og hadde ikke krefter til å feire avansementet. Det måtte spillerne ta seg av, mente han.

– Vi gikk videre etter en kamp som hadde alt egentlig. Bra spill, dårlig spill, panikk og alt det der. De får feire, så får jeg dra hjem og legge unger, sa Nordlie.

Tidlig ledelse

Avaldsnes ledet tidlig 2-0 i kampen etter scoringer av Elise Thorsnes og Rosana, men en keepertabbe av Adrianna Franch som slapp inn et enkelt frispark fra Trine Rønning gjorde at det ble spenning i kampen med en snau halvtime igjen.

Deretter ble Franch skadet og måtte gå av banen med hjernerystelse. Ikke en heldig dag på jobben for den amerikanske Avaldsnes-keeperen.

Da Trine Rønning på overtid av kampen satte inn utligningen var det klart for ekstraomganger og til slutt straffer.

Fornøyd tross tap

Der bommet Stabæks Ida Elise Enget som eneste spiller, og dermed ble det seier til Tom Nordlies lag, uten av Trine Rønning ble altofr lei seg av det.

– Sånn er straffekonk. Det er alltid en syndebukk og alltid en helt, og i dag trakk Avaldsnes det lengste strået, sa Rønning.

Hun var godt fornøyd med måten Stabæk kom tilbake på etter å ha ligget under.

– Jeg synes vi viser igjen at vi kommer tilbake. Vi gir oss f aldri. Uansett hva som skjer, så vet vi at alt er mulig, og det skal vi holde fast på utover høsten også, sier hun.

Siste nytt

 • Bare uavgjort for Atlético Madrid

  Atlético Madrid spilte uavgjort mot Tarik Elyounoussis Qarabag i dagens gruppespillskamp i Mesterligaen.

  Dermed står Atlético, som har nådd finalen i to av de tre siste sesongene, med bare to poeng etter tre kamper. Chelsea leder gruppen foran Roma.

  Azerbaijan Soccer Champions League Kevin Gameiro, Maksim Medvedev
  Foto: Aziz Karimov / AP
 • OL-sjef siktet for korrupsjon

  Carlos Nuzman, sjefen for fjorårets OL i Rio de Janeiro, er formelt siktet for korrupsjon, hvitvasking, skatteunndragelse og kriminell virksomhetsledelse. Nuzman er fra før suspendert fra sine verv i Den internasjonale olympiske komité (IOC).

  Brazil Nuzman Arrested
  Foto: Silvia Izquierdo / AP
 • Fem kamper for Ylven

  Vålerengas Martin Laumann Ylven er utestengt i fem kamper for den røffe taklingen mot Alexander Wall i søndagens kamp mot Frisk Asker. Vålerenga har akseptert straffen.

  GET-Ligaen i hockey: Storhamar - Vålerenga
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal