Hopp til innhold

Aursnes scoret i Benfica-seier 

Landslagsspiller Fredrik Aursnes fant veien til nettmaskene da Benfica tok over tabelledelsen i den portugisiske toppdivisjonen med 2-0-seier mot Chaves.

Aursnes fikk en særdeles enkel oppgave med å spasere inn 1-0 etter en snau time spilt. En avslutning via 27-åringen ble reddet på streken, før nordmannen satte returen i mål.

Han har bokført to mål og to målgivende pasninger så langt denne sesongen.

(NTB)

DwL4nJs2wsc
Foto: Pedro Nunes / Reuters

Sportsnyheter

tKuA0UMr3Zc

Da Siri (45) fikk jobben, skapte utlysningen debatt: – Trodde vi var kommet lenger i 2024

NFF slår tilbake mot dem som mener deres nye toppfotballsjef Siri Nordby er ukvalifisert. Nå snakker hun ut i langt intervju med NRK.

Henriette Jæger ble rørt av lagvenninnene etter fjerdeplassen på 200 meter i EM.

Nedbrutt Jæger rørt av lagvenninnenes gest: – Hva har jeg gjort for å fortjene dette?

Henriette Jæger var irritert og skuffet etter å ha løpt inn til fjerdeplass på 200 meter i EM. Humøret snudde raskt da hun ble møtt av det norske stafettlaget.

I tårer etter bronsen: – Det har vært mer dritt enn det har vært bra

Marie-Therese Obst (28) visste ikke om hun orket å fortsette karrieren for ett år siden. Nå har hun tatt den første norske spydmedaljen for kvinner på 24 år.

Siste nytt

  • Tigermygg skaper denguefeber-frykt før OL og fotball-EM

    En invaderende myggart kalt tigermygg, som eksperter knytter til et økende antall tilfeller av denguefeber i Europa, er oppdaget i 13 EU-land.

    Myggarten er blant annet registrert i Frankrike, hvor det om en drøy måneds tid skal arrangeres OL i Paris.

    Franske myndigheter frykter at tilreisende til mesterskapet skal bli smittet av denguefeber og har den siste tiden iverksatt flere tiltak for å drepe tigermyggen, skriver BBC.

    Arten er også oppdaget i Sør-Tyskland, der fotball-EM for menn sparkes i gang om få dager.

    Ifølge Det europeiske smittevernbyrået (ECDC) er det klimaendringene som er hovedårsak til at tigermyggen sprer seg til stadig flere land. En rapport fra ECDC viser at det ble påvist 130 tilfeller av denguefeber i Europa i 2023, mot 71 tilfeller i 2022.

    Denguefeber er sykdommen som hyppigst smitter fra mygg til mennesker. Imidlertid smitter ikke denguefeber mellom mennesker. (NTB)

    OL i Paris
    Foto: AP
  • Stadion får regnbuefarger under EM

    Fußball-Arena München skal lyses opp i regnbuefargene for å markere pride under fotball-EM. Det skjer i to dager hvor det er ikke er kamper på stadion.

    EM-arrangøren opplyser at arenaen skal kles i pridefargene 22. og 23. juni. I disse dagene spilles det ikke kamper, men det er den offisielle prideuken i byen.

    Spørsmålet om pride på den samme stadion skapte mye bråk under EM for tre år siden. Det europeiske fotballforbundet (EU) avviste en forespørsel fra byen om å få arenaen opplyst i regnbuefargene i forbindelse med en gruppekamp mot Ungarn.

    Bakgrunnen for forespørselen var en protest mot en ungarsk lov om homofili og transseksualitet. Uefa argumenterte med at politiske protester ikke er tillatt.

    Det skal spilles seks kamper på Allianz Arena i München.

    Fotball-EM i Tyskland starter fredag og varer i en måned. (NTB)

    Bildekollasj til fotball-EM. Harry Kane, Christiano Ronaldo og Virgil van Dijk

    Program og TV-oversikt for fotball-EM i Tyskland

    Storkampene står i kø under fotball-EM i Tyskland. Her får du et overblikk over de viktigste tidspunktene.

  • NIF følger ikke Amnestys hijab-oppfordring før OL: – Krevende

    Norges idrettsforbund vil ikke reagere på Frankrikes forbud mot hijab for egne utøvere foran sommerens OL.

    Amnesty International har sendt et brev til Den internasjonale olympiske komité (IOC) og bedt dem oppfordre Frankrike til å oppheve forbudet mot hijab for nasjonens utøvere.

    Rådgiver Frank Conde Tangberg i Amnesty International mener Norges idrettsforbund (NIF) må stå fram.

    NTB har stilt spørsmål om hvordan NIF reagerer på saken og hva forbundet vil foreta seg.

    – Idretten har vist seg å ha stor samfunnsmessig påvirkningskraft. Samtidig må vi erkjenne at det å endre eller oppnå unntak fra et arrangørlands lovverk, er krevende og først og fremst er et myndighetsanliggende, sier konstituert idrettspresident Arne Bård Dalhaug til NTB.

    Den franske sportsministeren Amélie Oudéa-Castéra opplyste om hijab-forbudet i fjor høst. Reglene om bruk av hijab har utløst flere debatter om religionsfrihet og integrering av muslimer i landet. (NTB)

    Arne Bård Dalhaug
    Foto: Stian Lysberg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal