Hopp til innhold

August Jensen rørt etter seier på hjemmebane: – Det er absolutt fantastisk

FINNVIKDALEN/OSLO (NRK): – Jeg visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg. Det som skjedde var på ren refleks, jeg ventet på forskjellen mellom himmel og helvete, sier bodøværingen.

August Jensen vant 3. etappe i Arctic race.

RØRT: August Jensen ble rørt da det gikk opp for han at han hadde vunnet den 3. etappen i Arctic Race.

Foto: Gunnar Grindheim / NRK

August Jensen (25) vant den 3. etappen i Arctic Race. Team Coop-rytteren gikk først i mål med millimetermargin foran belgiske BMC-rytteren Dylan Teuns.

August Jensen på pallen.

VANT: August Jensen vant sitt første store løp på dagens etappe.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

– Det er absolutt fantastisk. Jeg er fra nord, dette er på min hjemmebane. Å få min første seier på dette nivået her er helt fantastisk, sier August Jensen etter målgang.

– Jeg så bare svart de siste meterne, slang fram sykkelen da jeg følte at jeg så mållinja. Jeg ville ikke juble for tidlig, og da jeg fikk vite det kom gledestårene, sier Jensen.

Torsdag tapte han for samme Dylan Teuns. I dag fikk 25-åringen sin revansje.

Kastet seg i grøfta

August Jensen og kjæresten Julie Johannessen

KJÆRESTE: Kjæreste Julie Johannessen var blant de første gratulantene i køen.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Det var først ikke helt klart hvem som hadde vunnet før et par minutter etter målgang. Mens hele målområdet nærmest sitret av spenning, lå en sliten Jensen i en grøft og ventet på målfotoavgjørelsen.

– Jeg visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg. Det som skjedde var på ren refleks, jeg ventet på forskjellen mellom himmel og helvete.

Tårene rant, og Jensen forteller at følelsen da han fikk vite at han vant var ingenting annet enn ultimat glede. Det hadde vært så forferdelig å bli slått på målstreken på hjemmebane.

– Jeg var så sliten, jeg så bare svart. Når jeg kom til meg selv, så bare krysset jeg alt av fingre og bein og organer, og håpet på seier.

Stolt mor og kjæreste

Jensens mor Hedvig Holm Pedersen, står stolt i målområdet etter å ha sett sønnen ta sin første store seier, og det på hjemmebane.

Julie Johannesen og Hedvig Pedersen Holm

FORNØYD: Kjæreste Julie Johannessen og mor Hedvig Holm Pedersen er veldig glade på August Jensens vegne.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Det var helt fantastisk.

Moren sier at Jensen lenge spilte fotball, men at det ble så mye skader.

– Så begynte han å sykle, og det har bare gått en vei. Det ser ikke ut som om det stopper her, sier Holm Pedersen.

Også kjæresten Julie Johannessen er stolt av Team Coop-rytteren.

– Herregud, det er helt sykt gøy. Litt kjipt å si det som det er, men jeg hadde ikke turt å håpe på dette, sier en smilende Johannessen.

Etappeseieren er dessuten også viktig i kampen om Norge skal få med seks eller ni ryttere i VM i Bergen. Norge kjemper med Polen og Slovakia i den kampen om å bli blant de ti beste på UCI-rankingen.

Annenplass i sammendraget

Med seieren i dag gikk Jensen også opp til annenplass i sammendraget. Coop-rytteren har tre sekunder å ta igjen foran den siste etappen i Tromsø søndag.

August Jensen

ØYEBLIKKET: Her går det opp for han at seieren er i boks.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Etappen i dag på 185,5 km gikk fra Lyngseidet til Finnvikdalen utenfor Tromsø. Etappen ble avsluttet oppe på Finnviksskaret.

Et brudd fikk gå og hadde litt over to minutter, men hovedfeltet hadde kontroll.

Joker-rytterne Bjørn Tore Hoem og Carl Fredrik Hagen endte på 8. og 9.-plassen. Alexander Kristoff måtte slippe i den siste stigningen opp mot mål og var ikke blant de 15 beste. Han er derimot 19 sekunder bak i sammendraget på en femteplass.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal