NRK Meny
Normal

- Tror det blir tøft i Touren

Men Kurt Asle Arvesens profflag CSC har store planer for Tour de France.

Kurt Asle Arvesen
Foto: Mjaugedal, Gunnar / SCANPIX

Når syklistene krysser målstreken på Champs-Elysees etter 3547 kilometer skal CSC sitte igjen med seier i prologen, ytterligere en etappeseier, seier i lagkonkurransen og minst to mann på topp ti-listen.

Satser på den gule trøyen

Hvis det går som teamledelsen håper.

- I mine øyne er det realistisk at vi får en pallplass og tar to plasser blant de ti beste i sammendraget. Og slik som Cancellara (Fabian) kjører nå, kan man ikke unngå å ha forventninger til å vinne prologen og dermed få den gule trøyen fra start, sier sportsdirektør Kim Andersen.

Arvesen tror det blir tøft

Nordmannen Kurt Asle Arvesen fikk grønt Tour-lys fredag. Han har til gode å vinne en etappe i Tour de France, men har to etappeseirer fra Giro d'Italia.

- Den blir helt sikkert tøff. Min oppgave blir nok å hjelpe til, sier han til NRKSport.

- Får du sjansen til å ta en etappeseier?

- Jeg håper det. Litt ut i løpet, kanskje, sier Arvesen. 

Schleck joker

Carlos Sastre er lagets kaptein, men Frank Schleck er lagets joker, og kan vente seg like stor støtte fra lagkameratene på de første etappene.

Deretter vil innsatsen i fjellene vise hvem laget vil satse på. Andersen peker på Astanas Aleksandre Vinokourov og Andreas Kloden samt Alejandro Valverde (Caisse d'Epargne) som de største favorittene til å vinne sammenlagt, men frykter at det sportslige skal komme i skyggen av flere dopingsaker.

Latterlig

- Jeg er dessverre redd for at det vil fylle en del. Jeg hadde håpet på at Puerto-saken kunne vært historie innen starten, men det har dessverre ikke skjedd. Det vil vel også være et tema hvem som har skrevet under på UCIs kontrakt. Nok en gang skjer det slike saker tett opp mot Touren, og det er fullstendig latterlig, sier Andersen.

Siste nytt

 • Markus Lie videre til semifinale

  Markus Lie er klar for semifinale på 100 meter rygg under EM i svømming. Han svømte inn til tiden 51.51, noe som holdt til en 6.-plass i sitt heat.

  – Det var godt å komme i gang, sier han til SVT.

  Markus Lie under stevne i Herning.
  Foto: Claus Fisker / AFP
 • Ny Viking-trener presenteres snart

  Denne uken har både Bjarne Berntsen og Lars Bohinen blitt lansert som ny Viking-trener. Nå varsler Viking-ledelsen at en ny trener blir presentert innen kort tid. – Vi er klare til å oversende innstillingen vår til styrene. Der skal den endelige beslutningen tas, forteller daglig leder i Viking, Eirik Henningsen.

 • Assist for Zuccarello i bortetap

  New York Rangers røyk på et 2-3-tap borte mot Ottawa Senators onsdag. Mats Zuccarello kunne notere seg for en assist.

  Nordmannen står med 25 målpoeng (7 mål, 18 assist) etter 31 spilte kamper. New York Rangers' neste kamp er hjemme mot Los Angeles Kings.

  Zuucc
  Foto: Cole Burston / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup skiskyting: Sprint kvinner
V-cup skiskyting: Sprint kvinner
EM svømming
EM svømming kortbane: Semifinaler og finale
OL-profiler: Tiril Eckhoff
EM svømming