- Tror det blir tøft i Touren

Men Kurt Asle Arvesens profflag CSC har store planer for Tour de France.

Kurt Asle Arvesen
Foto: Mjaugedal, Gunnar / SCANPIX

Når syklistene krysser målstreken på Champs-Elysees etter 3547 kilometer skal CSC sitte igjen med seier i prologen, ytterligere en etappeseier, seier i lagkonkurransen og minst to mann på topp ti-listen.

Satser på den gule trøyen

Hvis det går som teamledelsen håper.

- I mine øyne er det realistisk at vi får en pallplass og tar to plasser blant de ti beste i sammendraget. Og slik som Cancellara (Fabian) kjører nå, kan man ikke unngå å ha forventninger til å vinne prologen og dermed få den gule trøyen fra start, sier sportsdirektør Kim Andersen.

Arvesen tror det blir tøft

Nordmannen Kurt Asle Arvesen fikk grønt Tour-lys fredag. Han har til gode å vinne en etappe i Tour de France, men har to etappeseirer fra Giro d'Italia.

- Den blir helt sikkert tøff. Min oppgave blir nok å hjelpe til, sier han til NRKSport.

- Får du sjansen til å ta en etappeseier?

- Jeg håper det. Litt ut i løpet, kanskje, sier Arvesen. 

Schleck joker

Carlos Sastre er lagets kaptein, men Frank Schleck er lagets joker, og kan vente seg like stor støtte fra lagkameratene på de første etappene.

Deretter vil innsatsen i fjellene vise hvem laget vil satse på. Andersen peker på Astanas Aleksandre Vinokourov og Andreas Kloden samt Alejandro Valverde (Caisse d'Epargne) som de største favorittene til å vinne sammenlagt, men frykter at det sportslige skal komme i skyggen av flere dopingsaker.

Latterlig

- Jeg er dessverre redd for at det vil fylle en del. Jeg hadde håpet på at Puerto-saken kunne vært historie innen starten, men det har dessverre ikke skjedd. Det vil vel også være et tema hvem som har skrevet under på UCIs kontrakt. Nok en gang skjer det slike saker tett opp mot Touren, og det er fullstendig latterlig, sier Andersen.

Siste nytt

 • Sørloth matchvinnar på overtid

  Alexander Sørloth scora tre minutt på overtid og gav Leipzig 3-2 over Borussia Mönchengladbach i kveldskampen i Bundesliga.

  Leipzig låg under 0-2 ved pause,og Sørloth blei bytta inn frå starten av andre omgang.

  Christopher Nkunku reduserte og Yussuf Poulsen utlikna etter pause.

  Det var også Nkunku som la pasninga til Sørloths scoring, hans andre i Bundesliga.

  Leipzig festa dermed grepet om andreplassen, og er berre to poeng bak Bayern München, som tidlegare på dagen slo Köln 5-1.

  Alexander Sørloth scorer for Leipzig
  Foto: Annegret Hilse / Reuters
 • Blandet lag klart

  Sportssjef Clas Brede Bråthen og trener Aleksander Stöckl har tatt ut utøverne som skal representere Norge i søndagens blandet lagkonkurranse i hopp-VM.

  Det er Halvor Egner Granerud, Robert Johansson, Maren Lundby og Silje Opseth.

  – Vi gikk etter resultatlisten, sier Stöckl.

  Maren Lundby og Silje Opseth.
  Foto: Lise Åserud
 • Ustjugov reiser hjem fra VM

  Den russiske langrennsstjernen Sergej Ustjugov sliter med en vond fot og går ikke flere konkurranser i ski-VM i Oberstdorf. Det opplyser Russlands langrennspresident Jelena Välbe, ifølge VG. Ustjugov ble nummer fem på sprinten som åpnet VM.

  Sergej Ustigov
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal