- Tror det blir tøft i Touren

Men Kurt Asle Arvesens profflag CSC har store planer for Tour de France.

Kurt Asle Arvesen
Foto: Mjaugedal, Gunnar / SCANPIX

Når syklistene krysser målstreken på Champs-Elysees etter 3547 kilometer skal CSC sitte igjen med seier i prologen, ytterligere en etappeseier, seier i lagkonkurransen og minst to mann på topp ti-listen.

Satser på den gule trøyen

Hvis det går som teamledelsen håper.

- I mine øyne er det realistisk at vi får en pallplass og tar to plasser blant de ti beste i sammendraget. Og slik som Cancellara (Fabian) kjører nå, kan man ikke unngå å ha forventninger til å vinne prologen og dermed få den gule trøyen fra start, sier sportsdirektør Kim Andersen.

Arvesen tror det blir tøft

Nordmannen Kurt Asle Arvesen fikk grønt Tour-lys fredag. Han har til gode å vinne en etappe i Tour de France, men har to etappeseirer fra Giro d'Italia.

- Den blir helt sikkert tøff. Min oppgave blir nok å hjelpe til, sier han til NRKSport.

- Får du sjansen til å ta en etappeseier?

- Jeg håper det. Litt ut i løpet, kanskje, sier Arvesen. 

Schleck joker

Carlos Sastre er lagets kaptein, men Frank Schleck er lagets joker, og kan vente seg like stor støtte fra lagkameratene på de første etappene.

Deretter vil innsatsen i fjellene vise hvem laget vil satse på. Andersen peker på Astanas Aleksandre Vinokourov og Andreas Kloden samt Alejandro Valverde (Caisse d'Epargne) som de største favorittene til å vinne sammenlagt, men frykter at det sportslige skal komme i skyggen av flere dopingsaker.

Latterlig

- Jeg er dessverre redd for at det vil fylle en del. Jeg hadde håpet på at Puerto-saken kunne vært historie innen starten, men det har dessverre ikke skjedd. Det vil vel også være et tema hvem som har skrevet under på UCIs kontrakt. Nok en gang skjer det slike saker tett opp mot Touren, og det er fullstendig latterlig, sier Andersen.

Siste nytt

 • Hykkerud til Athen

  Tidlegare landslagsspelar Joakim Hykkerud er fristilt frå kontrakten i Drammen for å spele for AEK Athen ut sluttspelet i europacupen. Han skal i aksjon alt i morgon i første semifinale mot Gorenje.

  Taper dei semifinalen over to oppgjer reiser han heim. Går dei til finalen blir han ut mai.

  – Eg gler meg heilt sjukt til å spele desse kampane, seier han til NRK.

  Hykkerud til Athen
  Foto: Privat
 • Agüero mister FA-cupsemifinalen

  Sergio Agüero blir ikke å se under lørdagens semifinale i FA-cupen mot Chelsea, opplyser Manchester City-manager Pep Guardiola.

  Den argentinske spissen har ikke vært på banen for City i de tre siste kampene. En muskelskade har holdt ham på sidelinjen, og det er den siste av en lang rekke med skader måltyven har pådratt seg i sin siste sesong for klubben.

  – Ikke ennå, var Guardiolas korte svar på fredagens pressekonferanse om Agüero blir klar.

  De lyseblå har ingen andre store skader før kampen mot Chelsea. Onsdag tok de seg videre til semifinalen i mesterligaen til fordel for Erling Haaland og Borussia Dortmund.

  – De er OK. De er slitne, men OK, sa Guardiola.

  (©NTB)

  Premier League - Leicester City v Manchester City
  Foto: Tim Keeton / Reuters
 • Jarstein innlagt etter koronasykdom

  Norges landslagskeeper ble så dårlig etter å ha blitt smittet av korona at han ble innlagt på sykehus. Det skriver den tyske storavisen Bild.

  – Rune ble veldig hardt rammet. Jeg har snakket med han hver dag siden han ble syk. Han er nå betydelig bedre, og skal komme seg ut av sykehuset i løpet av en dag eller to. Han ble innlagt for en ukes tid siden, bekrefter Norges landslagslege Ola Sand til VG.

  Landslagslegen sier til NRK at Jarstein ikke var koronasmitta da han ble tatt av til pause mot Tyrkia. Han har det etter forholdene bra nå, og blir utskrevet enten i dag eller i morgen. Men målvakten mister resten av sesongen.

  – Fjorten dager på ryggen med et slikt sykdomsløp er ikke lett å komme tilbake fra. Han begynner nok ikke opptrening før på andre siden av sommeren, forteller Sand til NRK.

  Fem personer i Hertha Berlin har den siste tiden testet positivt for korona. De har bedt om å få utsatt de tre neste seriekampene. Helgas kamp mot Mainz er allerede bekreftet utsatt.

  VM kvalifisering fotball Norge - Tyrkia 0-3
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal