NRK Meny
Normal

- Tror det blir tøft i Touren

Men Kurt Asle Arvesens profflag CSC har store planer for Tour de France.

Kurt Asle Arvesen
Foto: Mjaugedal, Gunnar / SCANPIX

Når syklistene krysser målstreken på Champs-Elysees etter 3547 kilometer skal CSC sitte igjen med seier i prologen, ytterligere en etappeseier, seier i lagkonkurransen og minst to mann på topp ti-listen.

Satser på den gule trøyen

Hvis det går som teamledelsen håper.

- I mine øyne er det realistisk at vi får en pallplass og tar to plasser blant de ti beste i sammendraget. Og slik som Cancellara (Fabian) kjører nå, kan man ikke unngå å ha forventninger til å vinne prologen og dermed få den gule trøyen fra start, sier sportsdirektør Kim Andersen.

Arvesen tror det blir tøft

Nordmannen Kurt Asle Arvesen fikk grønt Tour-lys fredag. Han har til gode å vinne en etappe i Tour de France, men har to etappeseirer fra Giro d'Italia.

- Den blir helt sikkert tøff. Min oppgave blir nok å hjelpe til, sier han til NRKSport.

- Får du sjansen til å ta en etappeseier?

- Jeg håper det. Litt ut i løpet, kanskje, sier Arvesen. 

Schleck joker

Carlos Sastre er lagets kaptein, men Frank Schleck er lagets joker, og kan vente seg like stor støtte fra lagkameratene på de første etappene.

Deretter vil innsatsen i fjellene vise hvem laget vil satse på. Andersen peker på Astanas Aleksandre Vinokourov og Andreas Kloden samt Alejandro Valverde (Caisse d'Epargne) som de største favorittene til å vinne sammenlagt, men frykter at det sportslige skal komme i skyggen av flere dopingsaker.

Latterlig

- Jeg er dessverre redd for at det vil fylle en del. Jeg hadde håpet på at Puerto-saken kunne vært historie innen starten, men det har dessverre ikke skjedd. Det vil vel også være et tema hvem som har skrevet under på UCIs kontrakt. Nok en gang skjer det slike saker tett opp mot Touren, og det er fullstendig latterlig, sier Andersen.

Siste nytt

 • Moberg skadet skulderen i velt

  Den norske syklisten Emilie Moberg må operere skulderen etter en velt i rittet Tour of Chongming Island i Kina torsdag. Halden-jenta var innblandet i en stygg massevelt i høy fart like før mål. – Nå må jeg hjem for å operere. Det er leddbånd i skulderen som har røket, forteller Moberg til TV 2.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Johaug undertegnet skiavtale

  Therese Johaug har undertegnet en ny avtale med skiprodusenten Fischer. Det bekrefter Johaugs manager, Jørn Ernst, overfor NRK fredag morgen. Kontrakten med Fischer ble satt på vent under Johaugs dopingutestengelse.

  Therese Johaug
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Martinsens VM-sjansar minkar

  Andreas Martinsen hadde ei målgivande pasning då Rockford slo Chocago 4-3 og gjekk til 2. runde i AHL-sluttspelet i natt.

  Det betyr at Martinsen ikkje blir klar til dei første kampane i VM i Danmark, der Norge opnar mot Latvia 5. mai. Men han kan kome inn seinare i VM.

  Andreas Martinsen
  Foto: BRUCE BENNETT / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag