- Tror det blir tøft i Touren

Men Kurt Asle Arvesens profflag CSC har store planer for Tour de France.

Kurt Asle Arvesen
Foto: Mjaugedal, Gunnar / SCANPIX

Når syklistene krysser målstreken på Champs-Elysees etter 3547 kilometer skal CSC sitte igjen med seier i prologen, ytterligere en etappeseier, seier i lagkonkurransen og minst to mann på topp ti-listen.

Satser på den gule trøyen

Hvis det går som teamledelsen håper.

- I mine øyne er det realistisk at vi får en pallplass og tar to plasser blant de ti beste i sammendraget. Og slik som Cancellara (Fabian) kjører nå, kan man ikke unngå å ha forventninger til å vinne prologen og dermed få den gule trøyen fra start, sier sportsdirektør Kim Andersen.

Arvesen tror det blir tøft

Nordmannen Kurt Asle Arvesen fikk grønt Tour-lys fredag. Han har til gode å vinne en etappe i Tour de France, men har to etappeseirer fra Giro d'Italia.

- Den blir helt sikkert tøff. Min oppgave blir nok å hjelpe til, sier han til NRKSport.

- Får du sjansen til å ta en etappeseier?

- Jeg håper det. Litt ut i løpet, kanskje, sier Arvesen. 

Schleck joker

Carlos Sastre er lagets kaptein, men Frank Schleck er lagets joker, og kan vente seg like stor støtte fra lagkameratene på de første etappene.

Deretter vil innsatsen i fjellene vise hvem laget vil satse på. Andersen peker på Astanas Aleksandre Vinokourov og Andreas Kloden samt Alejandro Valverde (Caisse d'Epargne) som de største favorittene til å vinne sammenlagt, men frykter at det sportslige skal komme i skyggen av flere dopingsaker.

Latterlig

- Jeg er dessverre redd for at det vil fylle en del. Jeg hadde håpet på at Puerto-saken kunne vært historie innen starten, men det har dessverre ikke skjedd. Det vil vel også være et tema hvem som har skrevet under på UCIs kontrakt. Nok en gang skjer det slike saker tett opp mot Touren, og det er fullstendig latterlig, sier Andersen.

Siste nytt

 • Slovakia-sjef sluttet etter feiring

  Slovakias landslagssjef i fotball Jan Kozak sa opp stillingen etter 1-2-tapet for Tsjekkia i nasjonsligaen. Årsaken til at han sa opp jobben var at sju spillere var ute og festet etter tapet.

  – Det gjorde fryktelig vondt, som om noen spyttet på meg, sier han.

  Jan Kozak
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • NIF får refs av riksrevisjonen

  Norges Idrettsforbund (NIF) får kritikk av riksrevisjonen for bruken av spillemidler. Ifølge VG har 50 millioner kroner som skulle gå til tiltak for barn og unge i perioden 2012 - 2017 blitt brukt på lønn i Idrettsforbundet.

  Tom Tvedt
  Foto: Jørn Andre Lien <jorn.andre.lien@nrk.no>
 • Ordinas fra Stabæk til Lillestrøm

  Tidligere Stabæk-hovedtrener Toni Ordinas blir ny leder av Lillestrøms utviklingsavdeling fra januar 2019.

  Det bekrefter Lillestrøm på sitt nettsted torsdag.

  Ordinas
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag